#RețeteleMobexpert - Tartă de pere și smochine by Ioana Uretu

Toamna este un anotimp feeric, iar prin culorile ruginii și aerul răcoros reușește să ne transpună parcă de fiecare dată într-o poveste cu totul unică. De asemenea, toamna este cea care ne oferă cele mai aromate roade pe care le putem integra cu ușurință în preparate, care să ne aducă aminte de copilărie și care să devină cu ușurință vedetele meselor în familie. Așadar, noi îți prezentăm rețeta perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă: o tartă delicioasă cu pere și smochine după rețeta Ioanei Uretu -Flower Artist & Pastry Chef - Cărți, Dulciuri și Flori.

Sumar


Tartă de pere și smochine

Tarta cu pere și smochine este un preparat foarte ușor de pregătit, dar în același timp un adevărat deliciu culinar care va da savoare zilelor de toamnă petrecute alături de cei dragi. 

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie: 

Aluat: 
- 10 gr esență/extract de vanilie
- 180 gr zahăr pudră
- 450 gr făină
- 270 gr unt rece
- 4 gr sare
- 2 ouă

Umplutură: 
- 20 gr esență/extract vanilie
- 1 kg de pere
- 500 ml apă 

Decor: 
- Smochine
- Miere
- 1 ou 

Ustensilele de care ai nevoie pentru prepararea tartei

Înainte de a începe prepararea tartei trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate ustensilele și accesoriile de bucătărie necesare. Așadar, în primul rând trebuie să pregătești bolurile gradate care te vor ajuta să măsori fiecare ingredient, dar și un cântar de bucătărie, astfel încât să ai un rezultat final perfect. În al doilea rând, plasează în apropierea ta mixerul, deoarece va fi ajutorul tău de nădejde pentru prepararea tartei cu pere și smochine. De asemenea, pregătește și o tigaie, alături de care ar trebui să ai și o spumieră, dar și un tel. În final, nu uita să ai la îndemână elementele esențiale pentru orice rețetă. Prin urmare, pregătește și un sucitor, un set de cuțite, un tocător, o spatulă și câteva boluri de ceramică, un platou, o pensulă de silicon și, bineînțeles, o tavă de tartă.   

Care sunt pașii necesari pentru prepararea tartei cu pere și smochine

Pasul 1: Pregătirea aluatului

Tarta cu pere și smochine este, după cum spuneam și la început, un preparat simplu care impresionează prin aromele sale delicioase. Așadar, primul pas în prepararea tartei este chiar pregătirea aluatului. Adaugă în bolul mixerului untul și făină și amestecă conținutul până obții un aluat omogen. Peste compoziția rezultată adaugă zahărul pudră pe care îl incorporezi cu aluatul, iar apoi pune praful de sare. Ulterior, nu îți mai rămâne decât să adaugi ingredientele umede: cele două ouă alături de esența de vanilie. În final, mixează compoziția până când obții un aluat de o consistență medie. Scoate aluatul din bolul mixerului cu ajutorul unei spatule și așează-l cu grijă pe o bucată de hârtie de copt. Împăturește aluatul cu hârtia de copt și pune-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute. 

Pasul 2: Prepararea umpluturii

În timp ce aluatul stă la frigider te poți ocupa de secționarea perelor pentru umplutură. Astfel, taie perele în cuburi pentru baza tartei și în felii pentru decor. Ulterior, adaugă apă în tigaie și încălzește-o până la punctul de fierbere, iar apoi adaugă extractul de vanilie. Amestecă compoziția și adaugă perele pe care le poți ține maximum un minut pe foc. Folosește spumiera pentru a scoate perele din apă, iar apoi plasează-le pe un prosop de hârtie unde le poți lăsa până se răcesc complet.

Pasul 3: Coacerea tartei

După ce aluatul a stat suficient la frigider acesta este gata pentru a fi întins. Tapetează tava cu făină, iar apoi folosește-o pentru a măsura și decupa aluatul după dimensiunile sale. Odată ce aluatul a fost bine plasat în tavă, adaugă perele și îmbracă marginile tartei în aluat. De asemenea, nu uita să ungi bine marginile tartei cu ou pentru a obține un aluat arămiu. Tarta va sta la cuptor pentru 45 de minute la 160 de grade. Bonus tip: după ce tarta s-a răcit o poți decora cu miere pentru un aspect lucios, iar apoi poți adăuga câteva smochine proaspete pentru decor.

În cazul în care vrei să încerci și tu să prepari acasă un desert delicios, cu gust de toamnă, ți-am pregătit și un videoclip care surprinde pas cu pas procesul de pregătire a tartei.

Descoperă produsele 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)