#RețeteleMobexpert - Somon la grătar pe placă de cedru by Chef Alex Cîrțu

Vara este momentul perfect pentru a experimenta noi rețete la grătar, iar Chef Alex Cîrțu ne surprinde din nou cu o creație culinară inedită: somon la grătar pe placă de cedru și garnitură de sparanghel. Această metodă de gătire a peștelui aduce un plus de savoare somonului, transformând totul într-o adevărată experiență gastronomică pe care trebuie neapărat să o încerci. 

Sumar


Somon la grătar pe placă de cedru și garnitură de sparanghel

Somonul la grătar este cu siguranță un preparat versatil, astfel că se poate combina cu o varietate de garnituri și sosuri. Sparanghelul gătit pe grătar, de exemplu, este o alegere excelentă, care completează perfect somonul cu gustul său proaspăt și textura crocantă.


Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat: 

- 1 bucată de file de somon cu piele
- rozmarin proaspăt
- salvie proaspătă
- 2-3 căței de usturoi
- fulgii de sare Maldon
- ulei de măsline
- 1 legătură de sparanghel
- fresh de lime 

Ustensile de care ai nevoie pentru somonul la grătar 

Așa cum probabil te așteptai, principalul accesoriu de care ai nevoie pentru această rețetă este lemnul de cedru, cel care aduce plus valoare acestei rețete. Mai departe, ai nevoie de un grătar bine încins, dar și un tocător de bambus și unul normal. De asemenea, este important să ai și un cuțit bine ascuțit pentru carne, dar și unul special pentru mărunțit condimentele. Nu în ultimul rând, pregătește și un pulverizator pentru uleiul de măsline și un clește pentru legume, îți vor fi de mare folos. 

Care sunt pașii necesari pentru prepararea acestei rețete

Pasul 1: Pregătește verdețurile și lemnul de cedru

În primă fază toacă rozmarin, salvie și usturoi mărunt pentru a pregăti mixul de verdețuri pentru somon. Ulterior, lasă lemnul de cedru la înmuiat în apă rece pentru 2-3 ore, astfel încât să fie gata de utilizat și ușor de manevrat. După ce placa a stat în apă rece, pune-o pe grill și las-o 3 minute, apoi scoate-o afară și așează somonul cu pielea în jos, pe partea cu arsura. 

Pasul 2: Gătirea somonului 

Pentru pregătirea somonului pulverizează ulei de măsline pe acesta și presară fulgi de sare Maldon. De asemenea, adaugă mixul de ierburi aromate și usturoiul, tocate mărunt în prealabil pentru a te bucura de un gust excepțional. Important: Somonul are nevoie de aproximativ 15 - 20 minute pentru a fi perfect gătit. 

Pasul 3: Garnitura

Încinge uleiul pe plita grătarului și adaugă sparanghelul după ce i-ai eliminat cotoarele. Adaugă sare și fresh de lime pe deasupra pentru a condimenta. În final, scoate garnitura după câteva minute de pe foc. În cazul în care vrei să încerci și tu să prepari acasă această rețetă îți lăsăm și un video unde poți vedea pas cu pas cum să o prepari. Buon appetit!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)