#RețeteleMobexpert - Burger de vită cu felii de brie și sos de Emmental & Cheddar by Chef Alexandru Cîrțu

Indiferent de sezon vor exista mereu preparate pe care alegi să le gătești cu inima, dar și cu papilele gustative pregătite de un adevărat răsfăț. Unul dintre aceste preparate este fără îndoială clasicul burger de vită, care acompaniat de felii de brie și sos de Emmental & Cheddar va deveni cu siguranță vedeta meselor în familie. Iată cum poți prepara, conform Chef Alexandru Cîrțu, un burger delicios, la grătar, astfel încât să te bucuri și de ultimele raze blânde ale soarelui. 

Sumar


Burger de vită cu felii de brie și sos de Emmental & Cheddar

Originea faimosului burger nu este una foarte clară, însă un lucru este cert: burgerul este preparatul ideal chiar și pentru cei mai duri „critici culinari” care iau parte la mesele în familie.  

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara un burger ca la carte: 

-Chifle
-Ceapă roșie
-Brânză brie
-Carne de vită
-Smântână de gătit
-Emmental și Cheddar
-Asezonare: usturoi, sare, boabe de piper, zahăr, paprika afumată, ulei de măsline și foi de dafin

Garnitură
- Cartofi fierți
- Mozzarella și parmezan
-Mix de pimiento de Padrón și Jalapeno
-Asezonare: ulei picant

Sos
- Maioneză
- Ketchup dulce

    De ce ustensile ai nevoie pentru pregătirea preparatului

    Pregătirea burgerului perfect este mai simplă atunci când ai la îndemână accesoriile și ustensilele pentru gătit potrivite. Astfel, nu trebuie să îți lipsească din setul tău pentru gătit cuțitul bucătarului, care te va ajuta să tai cu mare atenție toate ingredientele pentru preparat. De asemenea, asigură-te că ai la îndemână și o cratiță cu capac de dimensiuni potrivite, dar și o cratiță cu mâner (vei afla în curând și de ce). În final, după ce te-ai asigurat că ai pregătit toate elementele principale, poți trece la micile detalii care fac diferența: asigură-te că ai lângă tine un pulverizator de ulei și o râșniță, dar și o spatulă de grătar. Bonus: Bucură-te de ultimele raze de soare preparând burgerul pe grătar, acest lucru îi va oferi o aromă cu totul specială. 

    Cum poți pregăti burgerul perfect chiar la tine acasă 

    Pasul 1: Pregătește elementele care dau savoare

    Primul pas de urmat în pregătirea unui burger de vită cu felii de brie și sos de Emmental & Cheddar constă în prepararea elementelor care dau savoare. Așadar, începe prin a toca ceapa pe care apoi o vei pune la infuzat în apă fiartă cu zahăr, usturoi, boabe de piper și foi de dafin. Și unde altundeva să o pui la infuzat, dacă nu chiar în oala cu capac despre care îți povesteam anterior?! Mai departe, taie mărunt și bucățile de Emmental și Cheddar și adaugă-le într-o cratiță împreună cu un praf de paprika afumată și smântână pentru gătit. Topește sosul de brânzeturi la foc mic până când obții o textură cremoasă, perfectă pentru aromatizarea burgerilor. 

    Pasul 2: Pune la punct elementele de bază ale burgerului

    Anatomia burgerului perfect pornește de la chiflă și se oprește la bucata suculentă de carne care constituie elementul central al preparatului. Prin urmare, taie chiflele pe jumătate și pulverizează-le cu ulei de măsline, apoi rumenește-le bine pe grătar. Imediat ce chiflele sunt gata, condimentează cu sare și piper carnea de burger. Pune carnea pe grătarul încins aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Atunci când carnea este aproape gata adaugă feliile de brie peste aceasta și lasă-le să se topească frumos. 

    Pasul 3:  Nu uita de garnitură 

    Niciunui preparat nu trebuie să îi lipsească garnitura. Pulverizează ulei pe plita grătarului și adaugă cartofii fierți și scurși în prealabil. Următorul pas presupune aplatizarea fiecărui cartof în parte cu o spatulă și rumenirea acestora cu atenție pe fiecare parte. După ce cartofii au fost aproape rumeniți complet adaugă peste aceștia un mix de mozzarella și parmezan. Extra: pentru a te bucura de o garnitură cu adevărat interesantă, adaugă pe plita grătarului și puțin ulei picant peste care adaugă un mix de pimiento de Padron și Jalapeno pe care îl poți condimenta cu fulgi de sare. 

    Pasul 4: Montarea burgerului

    Ultimul pas și cel mai important se referă la montarea burgerului care trebuie să fie așezat într-un mod specific, astfel încât toate aromele să se contopească armonios. Așadar, începe prin a așeza partea de jos a chiflei, peste care vii cu sosul obținut dintr-un mix de ketchup dulce și maioneză. Următoarea la rând este salata peste care așezi cu mare grijă prima bucată de carne cu brie. Apoi, adaugi ceapa murată după gust, peste care poziționezi cu atenție cea de-a doua bucată de carne cu brie, iar peste acest munte de arome vii cu o porție zdravănă din sosul de brânză. În final, adaugi și partea de sus a chiflei, însă nu înainte de a o unge pe interior cu sosul obținut din mixul de ketchup dulce și maioneză. Bonus: pentru extra aromă, toarnă peste burger încă puțin sos de brânză și te vei bucura de cel mai gustos rezultat. 

    În cazul în care vrei să încerci și tu să prepari acasă un burger de vită cu felii de brie și sos de Emmental & Cheddar absolut delicios îți lăsăm la îndemână și un videoclip care surprinde pas cu pas toate etapele pe care trebuie să le urmezi.

     

    Descoperă produsele 

    Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)