#RețeteleMobexpert - Creveți cu sos guacamole by chef Alex Cîrțu

Împreună cu Chef Alex Cîrțu, revenim cu o nouă rețetă delicioasă din seria #RețeteleMobexpert, de data aceasta cu o combinație irezistibilă de creveți și sos guacamole. Această rețetă este perfectă pentru o cină rafinată sau pentru a impresiona oaspeții la o petrecere.

Creveți cu sos guacamole

Creveții cu guacamole sunt un preparat delicios și rafinat, care combină fructele de mare proaspete și bogate în proteine cu un sos guacamole cremos și aromat. 

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru acest preparat:

Pentru sosul guacamole:
- avocado
- ardei iute Jalapeno, tocat fin
- roșii, tăiate cubulețe
- usturoi
- ceapă verde, tocată mărunt
- lime
- ulei de măsline
- coriandru
- sare și piper, după gust

Pentru creveți:
- creveți de calibru 8/12 sau 16/20, curățați
- ardei gras multicolor, tăiat cubulețe
- usturoi
- ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- vin alb
- lime
- baby praz, curățat

Sumar


Ustensile de care ai nevoie pentru prepararea creveților cu guacamole

Pentru această rețetă nu ai nevoie de foarte multe accesorii și ustensile pentru gătit, însă este important să le ai la îndemână pe cele potrivite. Astfel, pentru început trebuie să ai lângă tine cuțitul bucătarului care te va ajuta la mărunțirea legumelor. Mai apoi vei avea nevoie și de un tocător multifuncțional, de preferat unul electric pentru a-ți ușura munca și, bineînțeles de un bol, o lingură și o spatulă. În final, nu mai rămâne decât să ai grătaul pregătit pentru cel mai bun preparat. 

Care sunt pașii necesari pentru această rețetă

Pasul 1: Pregătirea sosului guacamole

Pentru început toacă legumele atât pentru guacamole, cât și pentru creveți. Ulterior, blendează avocado cu fresh de lime și ulei de măsline, apoi adaugă coriandru, legumele tăiate anterior, sare și piper după gust. Pentru un sos cât mai fin recomandăm folosirea unui blender (tocător) electric care te va ajuta să obții textura perfectă. 

Pasul 2: Gătirea creveților

Stropește cele 2 plite cu ulei și călește ardeii și usturoiul, adaugă apoi creveții de calibru 8/12 sau 16/20 curățați în prealabil. Ulterior, adaugă sare și piper, stinge cu vin alb și lasă să se reducă. Stoarce și fresh de lime deasupra pentru un gust perfect. 

Pasul 2: Pregătirea legumelor pentru creveți

Încinge ulei pe plita de grătar și adaugă bucătile de baby praz curățat în prealabil. Adaugă sare, rumenește-le pe fiecare parte, iar apoi stinge-le cu cognac și lasă să se reducă. Servește totul cu pâine prăjită la grătar! 

Dacă ți-a plăcut această rețetă, ți-am pregătit și un videoclip în care poți vedea fiecare pas în amănunt.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)