#RețeteleMobexpert - Ruladă de carne by Chef Alex Cîrțu

Rulada de carne este un preparat ideal pentru o cină specială ori pentru a-i impresiona pe cei apropiați. Aceasta îmbină perfect gustul delicios al mușchiulețului de porc cu aromele intense ale salviei, merișoarelor și fisticului, oferindu-ți o experiență culinară memorabilă.

Sumar


Rulada de carne

Rulada de carne este adesea servită ca fel principal al unei mese, însoțită de diverse garnituri precum legume, cartofi sau orez. Este un preparat versatil și extrem de gustos. Prin urmare, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti o ruladă de carne perfectă:

- mușchiuleț de porc
- mix de condimente Chophouse Steak Rub
- frunze de salvie
- felii de Speck
- merișoare deshidratate
- fistic tocat mărunt
- un cub de unt
- mix de sare și condimente
- ulei
- bere
- broccoli

De ce ustensile ai nevoie

Pentru a putea pregăti o ruladă de carne ca la carte ai nevoie de câteva ustensile și accesorii pentru gătit care să facă diferența. Așadar, pe lângă ustensilele clasice precum un set de cuțite bine ascuțite, un pulverizator de ulei, un tocător și câteva râșnițe vei avea nevoie și de un aparat de Sous Vide și un grătar cu afumătoare. Bineînțeles, cele două din urmă sunt opționale, însă te asigurăm că vor face toată diferența atunci când vorbim de gustul preparatului. Aparatul de Sous Vide este singurul care reușește să gătească carnea în mod egal pe întreaga sa suprafață. Mai mult decât atât, preparatele pregătite la Sous Vide merg perfect pe un grătar cu afumătoare care intensifică gustul final al felului de mâncare.

Care sunt pașii necesari pentru această rețetă

Pasul 1: Pregătirea ruladei propriu-zise

Desfă mușchiulețul de porc pe jumătate, pe lungimea acestuia, ajutându-te de un cuțit foarte bine ascuțit. După ce bucata de carne a fost desfăcută condimenteaz-o la interior și la exterior cu un mix specific de condimente. Ulterior, toacă salvie mărunt și adaug-o în interiorul cărnii, iar apoi pune peste aceasta câteva felii de Speck. Nu în ultimul rând, adaugă merișoare deshidratate și fistic tocat mărunt, apoi rulează mușchiulețul de porc și leagă-l strâns cu o sfoară culinară. 

Pasul 2: Gătirea preparatului

Cel mai important pas în pregătirea ruladei de porc este modul în care aceasta este gătită. Din acest motiv, noi îți sugerăm să adaugi mușchiulețul într-o pungă de Sous Vide alături de un cub de unt. Ulterior, adaugă aparatul de Sous Vide într-un recipient cu apă pe care o încălzești la 57 de grade. Când apa a ajuns la temperatura ideală, adaugă rulada pentru o oră și jumătate. După ce aceasta este gata o poți scoate din pungă și o poți rumeni pe grătarul cu afumătoare pe fiecare parte. Atenție: înainte să adaugi rulada pe grătar stropește-o bine cu ulei și condimenteaz-o cu sare și mix de condimente. În final, stinge totul cu bere și stropește mușchiulețul cu ulei. 

Pasul 3: Așezarea în farfurie 

După ce rulada este bine rumenită pe fiecare parte o poți desface din sfoara de gătit. Ulterior nu îți mai rămâne decât să o feliezi cu atenție. Aceasta merge de minune cu o garnitură de broccoli tras la grătar. Dacă ți-a plăcut această rețetă, ți-am pregătit și un videoclip în care poți vedea fiecare pas în amănunt.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)