#RețeteleMobexpert - Doradă la grătar cu sos Chimichurri și mămăligă

Unul dintre cele mai rapide, dar totodată delicioase feluri de mâncare, este cu siguranță peștele. Gătit corect, peștele îți poate oferi o adevărată experiență culinară, motiv pentru care Andrei Ghimpău - Product Manager Mobexpert Gourmet, alături de invitatul său special Pupăzan, ți-au pregătit o rețetă delicioasă și rapidă de pește la grătar cu sos Chimichurri și mămăligă. 

Sumar


Pește la grătar cu sos Chimichurri

Chimichurri este un sos specific preparatelor din carne, iar alături de un pește bine gătit, acesta oferă combinația perfectă dintre gust și rapiditatea de preparare. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă:

-Doradă 
-Lămâie
-Sare
-Ardei gras
-Ulei de măsline 

Sos
-Pătrunjel 
-Coriandru
-Ardei iute
-Chilli flakes
-Sare și piper
-Ceapă
-Usturoi
-Oțet de vin roșu

Care sunt ustensilele de care ai nevoie pentru prepararea peștelui și a sosului

Primul lucru de care ai nevoie pentru a pune în practică această rețetă este, în mod evident, un grătar. Mai departe, ai nevoie de un cuțit bine ascuțit, un tocător pe care să pregătești mâncarea, câteva râșnițe și oliviere pentru condimente, o spatulă pentru grătar, dar și de o răzătoare, un storcător de fructe pentru lămâie și un chopper pentru sosul Chimichurri. In final, ține aproape o pensetă de bucătărie pentru aranjarea preparatului final.

Care sunt pașii necesari pentru prepararea peștelui la grătar și a sosului Chimichurri

Pasul 1: Pregătirea peștelui și a grătarului

Primul pas pe care trebuie să îl urmezi este pregătirea peștelui, iar pentru acest lucru nu este nevoie de foarte mult efort. Odată ce peștele este curățat, acesta trebuie bine condimentat cu sare și umplut cu felii de lămâie. Secretul pentru aceasta etapă constă de fapt în pregătirea grătarului care trebuie să fie uns cu lămâie și stropit cu ulei de măsline, truc care ajută ca preparatul să nu se lipească. Mai mult decât atât, atunci când pui peștele la gătit adaugă lângă el și două bucăți tăiate de lămâie, vor face toată diferența, deoarece datorită temperaturii scăzute lămâia se va carameliza, va oferi mai multă zeamă și va avea un gust mai puțin acid. 

Pasul 2: Sosul Chimichurri

La baza faimosului sos se află pătrunjelul, alături de coriandru și oregano. După ce ai desprins frunzele de pătrunjel de fir le adaugi în chopper alături de coriandru, sare, piper, ceapă, ardei iute și usturoi. Poți adăuga, de asemenea, și chilli flakes, iar oțetul este cel care face diferența mai ales atunci când vine vorba de textură. După ce ai trecut ingredientele bine prin chopper sosul tău este gata de folosit. Sfatul bucătarului: ideal ar fi ca acest sos să fie preparat chiar cu o seară înainte în așa fel încât să se hidrateze oregano.

Pasul 3: Platingul

În final, nu mai rămâne decât să pregătești mămăliga și să te ocupi de platingul preparatului. Curăță peștele bine de oase, apoi adaugă peste el sosul chimichurri. Nu uita și de mămăliga caldă pe care trebuie să o așezi lângă acesta, cu siguranță va fi un deliciu, iar dacă te-am făcut curios ți-am pregătit și un video în care să regăsești pașii rețetei detaliați.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)