#RețeteleMobexpert - Antricot de vită by Chef Alexandru Cîrțu

Fără îndoială vita este una dintre cele mai iubite cărnuri, dar și cea mai pretențioasă atunci când vine vorba de modul de preparare. Fie că preferi un steak medium-rare ori well done, antricotul de vită rămâne un deliciu pentru papilele gustative. Astfel, noi ți-am pregătit alături de Chef Alexandru Cîrțu o rețetă de antricot de vită care cu siguranță va fi pe gustul tuturor.

Sumar


Antricotul de vită 

Antricotul de vită constituie o bucată de carne care, pregătită în mod corespunzător, este atât suculentă, cât și extrem de consistentă. 

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie: 
-Ulei de măsline
-Antricot de vită
-Mix de condimente „Old Bay”
-Sos Chimichurri
-Sare

Garnitură:
-Cartofi dulci 
-Mix de ardei iuți
-Cartofi fierți
-Sare, piper, paprika, cimbru, usturoi

Ustensile de care ai nevoie pentru prepararea antricotului de vită

Înainte de a începe prepararea steakului de vită asigură-te că ai la îndemână toate accesoriile și ustensilele de gătit de care ai nevoie. În cazul rețetei noastre, recomandarea din partea lui Chef Alexandru Cîrțu este ca preparatul să fie pregătit la grătar pentru o supraveghere cât mai atentă, dar și o aromă unică. De asemena, pentru a menține sub control modul de pregătire al antricotului de vită nu trebuie să îți lipsească un termometru pentru carne. Totodată, asezonarea cărnii, dar și a garniturii este un aspect extrem de important pentru care trebuie să ai pregătite o râșniță și un pulverizator de ulei, cât și o pensulă pentru sosuri. În final, asigură-te că ai la îndemână atât un cuțit bun pentru secționare, cât și o tigaie pentru garnitură. 

Care sunt pașii necesari pentru prepararea antricotului de vită

Pasul 1: Pregătirea cărnii

Primul lucru de care trebuie să te ocupi este în mod evident pregătirea cărnii. Așadar, în primă fază stropește bucățile de antricot cu ulei de măsline și asezonează-le cu sare și mix de condimente „Old Bay”. După ce carnea este bine condimentată, încinge bine grătarul și pregătește carnea medium-rare ceea ce înseamnă că aceasta trebuie să ajungă la o temperatură internă de 57-60 grade, aspect pentru care ai nevoie de un termometru. Atenție: nu întoarce carnea de mai mult de două ori, altfel aceasta va deveni uscată. 

Pasul 2: Garnitura

Cât timp carnea ajunge la o temperatură optimă de preparare te poți ocupa fără grijă de garnitură. Prin urmare, așează pe plită cartofii dulci tăiați în rondele, apoi stropește-i cu ulei de măsline și condimentează-i cu sare și paprika iute. Pentru un gust extra, pregătește la tigaie și câțiva cartofi fierți, condimentați cu sare, piper, cimbru și usturoi, iar pentru amatorii de gusturi puternice, pe plita unde au fost preparați cartofii dulci adaugă și un mix de ardei iuți împreună cu sare grunjoasă. 

Pasul 3: Ultimele detalii 

Detaliile sunt mereu cele care fac diferența, iar acest lucru se aplică cu siguranță în cazul rețetei pentru antricot de vită. Așadar, după ce ai scos carnea de pe grătar, adaugă un praf de sare grunjoasă sau Maldon pe deasupra. La final, așează toate preparatele pe un platou și bucură-te alături de cei de dragi de un mix perfect de arome. 

În cazul în care vrei să încerci și tu să prepari acasă această rețetă îți lăsăm și un video unde poți vedea pas cu pas cum să prepari un antricot de vită perfect, by Chef Alexandru Cîrțu. 

Descoperă produsele:

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)