#RețeteleMobexpert - Focaccia Quattro Formaggi by Chef Alex Cîrțu

Dacă ești în căutarea unei gustări rapide și delicioase, această rețetă de focaccia by Chef Alex Cîrțu este exact ceea ce trebuie să încerci. Combinația inedită de arome, texturi și ingrediente va transforma totul într-o experiență culinară remarcabilă.

Focaccia Quattro Formaggi

Focaccia este un tip de pâine plată, un aliment de bază în bucătăria italiană, fiind foarte apreciată pentru textura sa moale și pufoasă, dar și pentru aromele intense date de diferitele ingrediente cu care poate fi îmbogățită.


Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea unei Focaccia Quattro Formaggi: 

- 1 focaccia proaspătă
- smântână fermentată
- smântână de gătit
- 1 ceapă, tăiată mărunt și prăjită până devine crocantă
- brânză brie, feliată
- cheddar, feliat
- parmezan, ras
- mozzarella, rasă
- salsa de trufe
- ulei picant pentru ungere

Sumar


Ustensile de care ai nevoie pentru această rețetă

La fel ca în cazul tuturor rețetelor pe care le pregătești trebuie să ai în apropiere ustensilele și accesoriile necesare pentru a te bucura de un rezultat perfect. În cazul rețetei de focaccia quatro formaggi ai nevoie de un tocător, un cuțit de pâine cu care să tai focaccia, o lingură, un bol mic, un accesoriu pentru parmezan și, nu în ultimul rând, un grătar cu opțiuni multiple. 

Care sunt pașii necesari pentru prepararea unei focaccia quattro formaggi 

Pasul 1: Pregătirea bazei 

Primul pas pentru pregătirea unei focaccia quattro formaggi constă în secționarea acesteia în două bucăți cu ajutorul unui cuțit de pâine. Pregătește un amestec din smântână fermentată și smântână de gătit și unge una dintre jumătățile de focaccia, apoi adaugă peste ceapă crispy. Ulterior, adaugă și câteva felii de brie și cheddar, dar și parmezan și mozzarella rasă, apoi stropește amestecul cu salsa de trufe. Acest amestec delicios va constitui baza preparatului.

Pasul 2: Gătirea propriu-zisă

După ce toate ingredientele sunt așezate pe bază încinge placa de pizza pe grill și pune baza cu ingredientele la gătit. În timp ce aceasta se gătește unge cealaltă jumătate de focaccia cu ulei picant și pune-o și pe aceasta la rumenit pe plită.  

Pasul 3: Asamblarea

Atunci când ambele bucăți sunt perfect gătite nu mai rămâne decât să le asamblezi și să te bucuri de rezultat. Dacă te-am făcut curios cu rețeta noastră ți-am pregătit și un video în care să vezi pas cu pas cum poți pregăti o focaccia quattro formaggi perfectă. 

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)