#RețeteleMobexpert: Cum poți să prepari acasă un cocktail Espresso Martini

Continuăm seria rețetelor Mobexpert cu un cocktail care îți va oferi cu siguranță un boost de energie la finalul unei zile toride de vară. Așadar, dacă ești în căutarea unei băuturi perfecte ori pur și simplu vrei să îți testezi noile ustensile și accesorii pentru bar, iată câteva sfaturi primite de colegii noștri, în cadrul unui workshop interactiv, din partea lui Luca Valentin -  World Flair Champion, pentru prepararea unui Espresso Martini impecabil.

Sumar


Espresso Martini

Espresso Martini este unul dintre cele mai cunoscute și consumate cocktailuri din Anglia, fiind o băutură care prin conținutul de cafea creează o experiență unică. Acest tip de cocktail este servit în pahare de tip Martini, așa cum reise încă din numele băuturii.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara un Espresso Martini: 

  • Bază alcoolică votcă - 50 ml
  • Lichior de cafea - 20 ml
  • Espresso - 20 ml
  • Soluție salină - 2 picături
  • Boabe de cafea 
  • Gheață

De ce ustensile ai nevoie pentru prepararea cocktailului 

La fel ca în cazul cocktailului Elderpolitan, pentru prepararea unui Espresso Martini ca la carte trebuie să ai la îndemână ustensile și accesorii potrivite pentru a te bucura de un rezultat perfect. Astfel, ai nevoie de o frapieră, un clește pentru gheață, o strecurătoare, un jigger pentru măsurat și un shaker din trei piese

Cum poți pregăti un Espresso Martini perfect

Metoda principală de preparare a cocktailului Espresso Martini este shake and strain, mai exact agită și strecoară, însă pe lângă aceasta mai sunt de urmat câțiva pași simpli, dar importanți pentru a avea parte de o băutură cu un gust autentic. 

Pasul 1: Răcirea paharului

La fel ca în cazul preparării unui cocktail Elderpolitan, în procesul de pregătire al unui Espresso Martini este foarte important ca înainte de a începe mixarea ingredientelor, să adaugi câteva cuburi de gheață în pahar. Apoi, prin mișcări de rotire, să răcești pereții acestuia pentru a crea ambientul perfect pentru băutură. 



Pasul 2: Mixarea aromelor principale

Imediat după ce paharul a fost adus la temperatura optimă pentru prepararea cocktailului, pasul următor vizează amestecarea ingredientelor principale. Astfel, se adaugă în shaker baza alcoolică, lichiorul de cafea, cele două picături de soluție salină și espresso. Bonus tip: Poți aromatiza cei 50 ml de espresso cu puțină vanilie pentru un gust complet. De asemenea, nu uita să adaugi gheață și în shaker, acesta este cel mai important element pentru un cocktail reușit. Odată ce ai pus împreună toate ingredientele, agită shakerul energic timp de 30 de secunde.

Pasul 3: Strecurarea și aromatizarea 

Odată cu mixarea aromelor, cocktailul tău Espresso Martini este aproape gata. Tot ce mai trebuie să faci este să scoți gheața pe care ai pus-o inițial în pahar pentru reglarea temperaturii și să strecori în locul ei băutura din shaker. Atenție: Atunci când strecori băutura în pahar folosește un fine strainer - strecurătoare - pentru a fi sigur că bucățile de gheață din shaker nu ajung în cocktail. În final, pentru o notă extravagantă poți completa băutura cu câteva boabe de cafea care să îi ofere un aspect aparte.

În cazul în care vrei să încerci și tu să prepari acasă un cocktail energizant, perfect pentru zilele de vară, îți lăsăm la îndemână și un videoclip care surprinde pas cu pas toate etapele pentru a prepara unui Espresso Martini impecabil. 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)