#RețeteleMobexpert: Cum poți să prepari acasă un cocktail Elderpolitan

Momentele de relaxare acasă merită să fie celebrate alături de o băutură spectaculoasă și răcoritoare. Dacă în cadrul amenajării tale de acasă există o zonă de bar sau pur și simplu ești pasionat de băuturi fine și vrei să pui la lucru colecția ta de accesorii și ustensile pentru bar, noi venim către tine cu o propunere de cocktail savuros, pregătit de colegii noștri în cadrul unui workshop interactiv susținut de Luca Valentin - World Flair Champion. 

Sumar


Cocktail Elderpolitan 

Cocktailul Elderpolitan este un twist după faimosul Cosmopolitan, însă elementul de noutate pe care această băutură îl aduce este siropul de soc din componența sa. Elderpolitan este un cocktail ce se servește în pahare de Martini, este răcoritor, aromat și oferă un adevărat spectacol papilelor gustative prin mixul de arome pe care îl oferă. 

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara un Cocktail Elderpolitan: 

  • Bază alcoolică gin 50 ml

  • Suc de rodie 45 ml

  • Sirop de soc 20 ml

  • Soluție salină 2 picături

  • Aromă de bergamot 

De ce ustensile ai nevoie pentru prepararea cocktailului 

Atunci când îți dorești să prepari acasă un cocktail perfect trebuie să te asiguri că ai la îndemână toate ustensilele și accesoriile potrivite pentru a te bucura de un rezultat cât mai autentic. De exemplu, pentru a putea prepara un Elderpolitan acasă  ai nevoie de o frapieră, un clește pentru gheață, un jigger pentru măsurat și un shaker din trei piese

Cum poți pregăti un Elderpolitan perfect

Metoda principală de preparare a cocktailului Elderpolitan este shake and strain, mai exact agită și strecoară, însă pe lângă aceasta mai sunt de urmat câțiva pași simpli, dar esențiali pentru a avea parte de o băutură cu un gust autentic. 

Pasul 1: Răcirea paharului

Așa cum am menționat și mai sus, Elderpolitan este un cocktail ce trebuie servit în pahare de Martini, care să pună în valoare structura băuturii. De asemenea, este foarte important ca înainte de a începe pregătirea propriu-zisă a cocktailului să adaugi câteva cuburi de gheață în pahar. Apoi, prin mișcări de rotire, să răcești pereții acestuia pentru a crea ambientul perfect pentru băutură. 

Pasul 2: Mixarea aromelor principale

Imediat după ce paharul a fost adus la temperatura optimă pentru prepararea cocktailului, pasul următor vizează amestecarea ingredientelor de bază. Astfel, se adaugă în shaker ginul, sucul de rodie și siropul de soc. Tot acum sunt adăugate și cele două picături de soluție salină care au ca scop accentuarea gustului pe care băutura îl va avea la final. Bonus tip: Nu uita să adaugi gheață și în shaker, acesta este cel mai important element pentru un cocktail reușit. Odată ce ai pus împreună toate ingredientele, agită shakerul energic timp de 30 de secunde. 

Pasul 3: Strecurarea și aromatizarea 

Odată cu mixarea aromelor, cocktailul tău Elderpolitan este aproape gata. Tot ce mai trebuie să faci este să scoți gheața pe care ai pus-o inițial în pahar pentru reglarea temperaturii și să strecori în locul ei băutura din shaker. În final, pentru o notă extravagantă poți completa băutura cu ajutorul unui flavour blaster cu aromă de bergamot. 

În cazul în care vrei să încerci și tu să prepari acasă un cocktail fresh și delicios, perfect pentru zilele de vară, îți lăsăm la îndemână și un videoclip care surprinde pas cu pas toate etapele pentru a prepara un cocktail Elderpolitan ca la carte. 

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)