#ReteteleMobexpert: Cum poti prepara o Salsa delicioasa in 3 pasi simpli

Nimic nu se compară cu gustul legumelor de sezon, mereu proaspăt și aromat. Astfel, noi îți prezentăm un nou preparat din seria rețetelor Mobexpert, care îți va oferi o experiență culinară aparte atât din punct de vedere al gustului, cât și a experienței de preparare. Iată cum poți pregăti o Salsa aromată, în 3 pași simpli, folosind câteva ustensile și accesorii pentru gătit care îți vor face cu siguranță viața mai ușoară în bucătărie. 

Sumar


Salsa

Salsa, la fel ca Guacamole, este un preparat specific mexican și se realizează dintr-un mix de legume care, condimentat corespunzător, creează o bază perfectă pentru o garnitură fresh și ușor de realizat.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara Salsa: 

  • Castravete
  • Ardei iute
  • Roșie 
  • Ardei gras
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Asezonare: sare, piper, ulei de măsline, coriandru, lime

De ce ustensile ai nevoie pentru pregătirea preparatului

Atunci când alegi să prepari acasă Salsa și îți dorești să aibă un gust autentic, trebuie să ai la îndemână ustensile care să te ajute în procesul de pregătire a ingredientelor. Așadar, nu trebuie să îți lipsească un set de cuțite bine ascuțite, o foarfecă de bucătărie, un tocător, două râșnițe pentru sare și piper, olivieră și un curățător care să te ajute în pregătirea legumelor. De asemenea, te poți folosi de un feliator, pentru a felia legumele voluminoase, iar elementul cheie, care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie, este Cubico - dispozitivul care te va ajuta la mărunțirea legumelor, obținând astfel textura perfectă de Salsa. 

Cum poți pregăti o Salsa perfectă

Salsa este unul dintre cele mai simple feluri de mâncare pe care le poți prepara și poate fi servită atât în lipie, ca preparat individual, cât și pe post de garnitură pentru diverse preparate, precum pui sau pește la grătar. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi: 

Pasul 1: Pregătirea ingredientelor

Primul pas în prepararea unei Salsa ca la carte presupune pregătirea ingredientelor de bază. Așadar, curăță și feliază castraveții, toacă ardeiul iute, roșiile și ardeiul gras. De asemenea, curăță și mărunțește ceapa și usturoiul, care vor oferi un gust aparte preparatului mexican. 

Pasul 2: Tocarea 

Imediat ce ai pregătit toate ingredientele principale, acestea vor fi gata de trecut prin aparatul de mărunțit care te va ajuta să obții o textură perfectă pentru Salsa. Prin urmare, adaugă în dispozitiv castraveții, roșiile, ardeiul gras și cel iute, ceapa și usturoiul. De asemenea, adaugă înainte de a toca ingredientele și puțin coriandru pentru savoare. Nu uita: aroma preparatului va fi reglată în funcție de rezultatul final și preferințele tale. 

Pasul 3: Asezonarea

Pasul final în pregătirea unei Salsa autentice este asezonarea. După ce te-ai asigurat că toate ingredientele sunt perfect mărunțite poți adăuga zeama de lime, uleiul de măsline, sarea și piperul, care te vor ajuta să ai un rezultat perfect pentru preferințele tale. 

În cazul în care vrei să încerci și tu să prepari acasă o Salsa cu gust autentic îți lăsăm la îndemână și un videoclip care surprinde pas cu pas toate etapele pe care trebuie să le urmezi.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)