Idei de cadouri de Crăciun pentru persoanele speciale din viața ta: cele mai frumoase daruri pentru sărbători inedite

Crăciunul se apropie cu pași tot mai repezi, iar asta înseamnă un singur lucru: scad zilele până când cei dragi vor vedea surprizele pe care le-am pregătit pentru ei! Dacă și tu vrei să oferi oamenilor importanți din viața ta momente memorabile, ghidul nostru îți vine în ajutor cu cele mai frumoase idei de cadouri de Crăciun, pentru sărbători speciale alături de cei dragi ție.

Sumar


Idei de cadouri de Crăciun pentru copii, fetițe și băieți

Cadouri de Crăciun pentru fetițe

1. O decorațiune luminoasă pentru camera ei

O idee bună de cadou de Crăciun pentru o fetiță este o decorațiune simpatică, pe care să o așeze în camera ei la loc de cinste. Alege un obiect decorativ luminos în forma personajelor preferate din povești sau a inițialei numelui care să-i coloreze ziua sau, de ce nu, să-i lumineze nopțile, căci poate fi folosită și ca lampă de veghe.

2. Un halat pufos, numai bun pentru răsfățul de după baie

Nu doar adulții apreciază un halat de baie de calitate ca partener de relaxare după o zi lungă. Și copiii sunt la fel de încântați fie că au 2 ani, 3 ani sau 12 ani. De Crăciun oferă-i mezinei un halat pufos și vesel colorat, numai bun după o baie lungă cu spumă. 

3. Cort indian, cadoul care face poveștile realitate

Când suntem mici, cel mai frumos lucru care ni s-ar putea întâmpla este ca poveștile citite de cei mari să prindă viață. Nu avem puteri magice, dar îți putem da o idee de cadou de Crăciun pentru copila cu imaginație bogată care să-i aducă visul un pic mai aproape de realitate: propriul cort indian unde să-și dea întâlnire cu prieteni și personajele preferate. Darul perfect ce poate fi atât poartă spre alte tărâmuri, cât și refugiu pentru momentele în care vrea să fie singură.

4. Ursuleț de pluș, cel mai bun prieten al fetițelor

Cu toții am avut în copilărie o jucărie de pluș pe care am iubit-o. Pentru o fetiță de 1-3 ani care nu și-a găsit încă sufletul pereche, profită de sărbători și aranjează-le tu o întâlnire. Vorbește cu Moșu’ și găsiți candidatul sau candidata perfectă. Fă-i cadou de Crăciun un pluș adorabil care să devină noul ei partener de joacă. Dacă micuța este bebeluș, ai grijă să alegi un pluș realizat cu elemente cât mai simple astfel încât să îl poată folosi în siguranță.

5. Puf beanbag frumos colorat pentru momentele de liniște

Vrei să îi iei cadou de Crăciun unei fetițe de 4-7 ani care deja frunzărește cărticele și dă semne că va fi o cititoare avidă? Nimic nu poate fi mai potrivit pentru colțul ei de lectură decât un puf beanbag în care se poate cufunda cu povestea preferată. Alege un puf extra… pufos și colorat pentru a da o notă de stil camerei ei, cu atât mai mult dacă este și o micuță fashionistă în devenire.

Cadouri de Crăciun pentru băieți

1. Jucării de oameni mari pentru oameni mici

Prichindeii de toate vârstele se bagă mereu în sufletul celor mari încercând să-i imite și, în perspectiva lor, să îi ajute. Pentru a-i scuti pe părinți de grija de a ține un ochi pe cel mic pentru a evita accidente în timp ce ei își fac de treabă, fă-i cadou de Crăciun copilului un set de jucărie care imită uneltele adulților. Un băiețel de 4-6 ani se va bucura nespus să lucreze cot la cot cu oamenii mari, iar oamenii mari vor putea lucra liniștiți.

2. Așternut cu figurine pentru micul explorator

Cel mic adoră poveștile de dinainte de culcare? Un cadou de Crăciun special pentru băieței de la 4 până la 10 ani pentru care lectura și personajele fantastice sunt cei mai buni prieteni, este un set de așternuturi de pat. Optează pentru unul colorat cu imprimeuri deosebite care să-i încurajeze imaginația și în atunci când intră în lumea viselor alături de tovarășii lui de joacă.

3. Cufăr pentru jucării, prietenul unei camere curate

Mulți părinți duc o luptă continuă încercând să îi obișnuiască pe copii să strângă jucăriile după ei, un proces care poate dura ceva, timp în care se vor tot lovi de obiecte uitate prin toate colțurile casei. Dacă vrei să iei un cadou de Crăciun util pentru a-l învăța pe cel mic arta oganizării, alege un cufăr pentru jucării viu colorat care să atragă privirea prichindelului și să-l ademenească să îl și folosească. Cu siguranță și părinții îți vor mulțumi.

4.Fotoliu pentru un loc de joacă de poveste

Un loc de joacă amenajat ca la carte are nevoie de câteva elemente esențiale, iar unul dintre ele este un taburet sau un fotoliu confortabil unde să-și poată trage sufletul după atâta alergătură prin casă. Optează pentru unul cu forme simpatice care să-i amintească de personajele din poveștile preferate. 

5. Veioză haioasă pentru micul Picasso

Probabil toți părinții au trebuit măcar o dată să curețe pereții după ce prichindelul lor a decis să arate lumii întregii ce mic Picasso este el. Pentru băiețelul care nu se poate abține să nu-și pună semnătura pe vreo suprafață „interzisă” din casă, alege o lampă haioasă care să-l ademenească să stea la birou și să-i încurajeze creativitatea.

Explorează întreaga colecție de cadouri pentru copii indiferent de ocazie și descoperă mai multe daruri frumoase potrivite atât pentru fete, cât și pentru băieți.

Cadouri de Crăciun pentru adolescenți și adolescente

Cadouri pentru fete

1. Măsuță de toaletă, cea mai bună prietenă a unei adolescente cochete

Dacă vrei să aduci bucurie de sărbători unei adolescente care iubește tot ce ține de make-up, uită de clasica paletă de farduri și alege un cadou cu totul și cu totul original: o măsuță de toaletă numai a ei. Sigur va rămâne un cadou de Crăciun de ținut minte mult timp de-acum încolo!

2. Perne decorative cu specific de Crăciun pentru un plus de culoare în camera ei

Atunci când vrei să-i faci un cadou de Crăciun fain unei adolescente, ține minte că acordă o atenție specială detaliilor și obiectelor decorative. Alege o pernă decorativă cu motive tematice drăguțe care să aducă o pată de culoare și spiritul sărbătorilor în sanctuarul ei.

3.Cutiuță muzicală, omagiul perfect pentru copilărie

Adolescența este perioada în care experimentăm cu fel și fel de lucruri, inclusiv cu gusturile muzicale. Iar dacă adolescenta de pe lista ta este mai melomană de fel, cu atât mai mult i se va potrivi această idee de cadou: o cutiuță muzicală care să o ajute să (re)descopere magia Crăciunului prin intermediul colindelor.

4. Decorațiune specială pentru perete pentru adolescenta pasionată de estetic

Dacă adolescenta pentru care cauți un cadou de Crăciun este o fire iubitoare de frumos, atunci fă-i un cadou pe măsură. Optează pentru o decorațiune inedită de perete, care s-o bucure și să-i amintească de tine ori de câte ori o vede, și sigur nu vei da greș.

 5. Instalație luminoasă, partenera de nădejde a serilor de lectură

Atunci când vrei să-i faci un cadou de Crăciun unei adolescente care iubește nopțile albe în compania cărților preferate, mergi la sigur cu accesorii creative care să-i facă experiența de lectură și mai magică. Dacă nu te încumeți să alegi o carte, dăruiește-i o instalație luminoasă cu un design inedit pe care să o poată agăța deasupra patului pentru a crea o atmosferă mai intimă și cozy.

Cadouri de Crăciun pentru băieți

1. Fotoliu de gaming pentru că luptele se dau doar cu inamicii virtuali, nu și cu poziția la calculator

Statul la calculator și poziția corectă la birou nu merg întotdeauna mână în mână, cu atât mai puțin fără un scaun de birou care să o încurajeze. Dacă ai pe listă un adolescent pasionat de jocurile video și petrece ore în fața ecranului, de Crăciun fă-i cadou un scaun de gaming. Un astfel de scaun ergonomic este prietenos cu spatele lui astfel încât experiența jocului preferat să devină și mai plăcută. Alege, desigur, unul cu aspect cât mai futuristic sau sporty astfel încât să devină și motiv de mândrie în gașca lui de prieteni virtuali.

2. Tablou pentru adolescentul pasionat de automobile

Pentru mulți dintre băieți prima dragoste au fost mașinile pe două, trei, patru roți, nu contează. Motor să aibă. Dacă acesta este și cazul adolescentului aflat pe lista ta de Crăciun, optează pentru o decorațiune care să-i încânte privirile și sufletul: un tablou cu automobile care să dea un plus de personalitate camerei lui.

3. Cană termos pentru adolescentul ecologist

Mișcarea eco-friendly începe să prindă tot mai multe persoane, mai ales din rândul adolescenților. Dacă printre aceștia se numără și băiatul pentru care cauți cadou de Crăciun, o idee ar fi să-i dăruiești o cană termos. Pentru a o transforma și într-un accesoriu cool de care să nu se poată despărți, alege una cu un mesaj amuzant care să comunice tuturor interesul său pentru protejarea naturii.

4. Hartă de perete pentru adolescentul cu suflet nomad

Adolescența este, prin excelență, perioada în care explorarea și descoperirea lumii au cea mai mare importanță. Dacă băiatul pentru care cauți un cadou de Crăciun iubește călătoritul, alege pentru el o hartă de perete pe care poate marca destinațiile vizitate deja, precum și pe cele pe care le are în plan.

Cadouri de Crăciun pentru persoana iubită

Cadouri de Crăciun pentru ea, iubita sau soția ta

1. Decorațiune de perete pentru o cameră cu personalitate

Dacă iubitei tale i se înseninează privirea de fiecare dată când îi dăruiești o floare, o decorațiune care să continue să îi dăruiască și în momentele în care tu nu apuci să treci pe la florărie. O. decorațiune de perete spectaculoasă cu motive florale, care să o ajute să-și exprime pasiunea pentru micile frumuseți ale vieții. Îi va aduce zâmbetul pe buze și-i va aminti de gestul tău ori de câte ori va da ochii cu ea.

2. Pled pufos în ton cu spiritul Crăciunului

Nu întotdeauna să-i faci un cadou de Crăciun cu sens iubitei tale trebuie să fie o aventură. Uneori, răspunsul e la fel de simplu ca un pled pufos cu motive de sărbătoare, sub care vă puteți cuibări împreună în timp ce vă uitați la filmul ei de Crăciun preferat.

3. Set de taburete, cadoul de Crăciun elegant care îmbină esteticul și practicul

Ai o iubită pragmatică? Sunt atât de multe idei de cadouri dintre care poți alege care să-i facă viața mai ușoară, însă noi îți recomandăm să alegi unul pe cât de practic, pe atât de aspectuos. Un set de taburete cu design deosebit care ascund și spațiu de depozitare este ideal pentru a da un plus de stil camerei sale, dar și pentru a-și ține la îndemână lucruri de care are nevoie dar care altfel ar fi împrăștiate prin cameră, cum ar fi un pled sau papucii de casă.

Nu ai găsit încă darul perfect pentru cea mai specială femei din viața ta? Descoperă mai multe idei în ghidul nostru cu idei de cadouri de Crăciun pentru iubită

Cadouri de Crăciun pentru el, iubitul sau soțul tău

1. Ladă de gheață pentru ieșiri din cotidian

Dacă iubitul tău apreciază ieșirile la iarbă verde, dăruiește-i ceva care să le facă mai frumoase. De Crăciun fă-i cadou o ladă pentru păstrat gheața cu un design deosebit. Compactă și încăpătoare, perfectă pentru păstrat alimentele sau băuturile voastre preferate la rece, astfel încât să vă bucurați timp îndelungat de ieșirile cu prietenii sau picnicurile romantice în doi.

2. Cutie elegantă pentru ceasurile sale prețioase

Ceasurile ocupă în viețile bărbaților același loc pe care bijuteriile îl ocupă în viețile femeilor. Dacă acesta este și cazul iubitului ori soțului tău, de Crăciun dăruiește-i  o cutie cu aspect luxuriant în care să-și păstreze accesoriile organizate eficient și la vedere pentru a-i fi mai ușor să facă alegerea potrivită pentru ținuta zilei.

3. Tigaie de calitate pentru bărbatul care iubește să gătească

Dacă la voi în casă stăpânul bucătăriei este iubitul tău, optează pentru un cadou de Crăciun util, care să-i facă experiența gătitului mai ușoară și eficientă. Alege un vas pentru gătit de care știi că are nevoie sau unul cu totul și cu totul nou în colecția sa. Recomandăm o tigaie de calitate căci nu prea sunt feluri de mâncare la care să nu fie nevoie de una. Astfel, el va putea experimenta  rețete noi cu care să-și impresioneze oamenii dragi, începând cu tine.

Dacă încă nu ai găsit cadoul ideal de pus sub brad pentru jumătatea ta, am mai pregătit câteva sugestii drăguțe și în ghidurile noastre de cadouri de Crăciun pentru iubit, respectiv cadouri de Crăciun pentru toți bărbații dragi din viața ta.

Cadouri pentru părinți, socri și bunici

Cadouri de Crăciun pentru mama, soacra sau bunica

1. Eșarfă elegantă, detaliul care scoate orice ținută din anonimat

Orice femeie iubește accesoriile elegante, care o ajută să fie o apariție specială oriunde s-ar duce. Dacă vrei să faci mamei ori soacrei tale un cadou de Crăciun clasic, dar nicicum demodat,, alege pentru ea o eșarfă dintr-un material de calitate, cu un imprimeu special, și o să-și aducă aminte de tine de fiecare dată când o poartă.

2. Decorațiuni luminoase pentru case gata de sărbătoare

3. Veselă de sărbătoare pentru mesele cu cei dragi

Atunci când pleci la vânătoare de cadouri pentru mama sau bunica ta, adu-ți aminte că, cel mai probabil, pentru ele nu există bucurie mai mare  decât să vă strângeți cu toții la masa de Crăciun. Dăruiește-i un platou decorat cu motive tematice, și las-o să le transforme în vedetele festinurilor în familie.

Explorează și ghidul nostru cu idei de cadouri pentru mama potrivite pentru orice ocazie.

Cadouri de Crăciun pentru tata, socru, bunic

1. Tablă de șah, cadoul care nu se demodează niciodată

Să-i faci un cadou de Crăciun memorabil tatălui, socrului sau chiar bunicului tău poate fi o adevărată aventură. Dacă îi plac jocurile de strategie și vrea să-și păstreze mintea tânără cât mai mult timp, dăruiește-i o tablă de șah frumos lucrată. O alegere clasică, dar întotdeauna de bun gust pe care mai orice bărbat îl va aprecia.

2. Suport de reviste, partenerul dimineților tihnite

Un suport de reviste este o idee bună de cadou de Crăciun pentru tatăl sau socrul care își începe ziua este lectura ziarului sau revistei preferate la cafeaua de dimineață. Orientează-te după unul cu aspect deosebit, dar clasic pentru a se potrivi și cu decorul camerei, astfel încât să-i faci o bucurie și mamei.

3. Decantor elegant, prietenul oricărui vin bun

Am putea spune că accesoriile pentru vin sunt un cadou de Crăciun oarecum tradițional pentru tați. Însă deloc demodat, mereu practic pentru orice iubitor de vinuri fine. Alege pentru el un decantor rafinat, care îl va ajuta să-și pună vinul preferat în valoare așa cum se cuvine. Desigur, însoțește-l și de o sticlă de vin bun pentru că un cunoscător al gusturilor fine nu va avea niciodată prea multe.

Cu siguranță să găsești cadoul potrivit pentru cei mai importanți oameni din viața ta nu este ușor. Dacă încă nu știi ce să le iei, aruncă un ochi și peste ghidul nostru cu idei de cadouri de Crăciun pentru părinți.

Cadouri de Crăciun pentru fini și nași

1. Așternuturi de calitate pentru seri relaxante

Așa cum știm cu toții, cel mai bun moment al zilei este atunci când în sfârșit te pui în pat după o zi obositoare. Așadar, nu vei da greș dacă vei dărui nașilor sau finilor tăi un cadou de Crăciun care să-l aducă mai rapid pe Moș Ene pe la gene: un set de așternuturi de pat din material de calitate. Poți alege fie un set simplu, fie un set cu motive de sărbătoare, pentru a-i învălui în spiritul Crăciunului chiar și atunci când se odihnesc.

Pentru un plus de rafinament și originalitate, poți opta și pentru monogramarea așternuturilor, cu inițialele lor, un simbol de Crăciun sau, de ce nu, cu o pictogramă cu semnificație aparte pentru relația voastră. Serviciul de monogramare este disponibil în Mobexpert Băneasa, dar dacă ai întrebări ne poți scrie atât pe pagina de Facebook, cât și pe online@mobexpert.ro. Anul ăsta alege să faci un cadou de Crăciun de neuitat nașilor tăi!

2. Sfeșnic deosebit pentru o atmosferă intimă

Dacă vrei să le faci un cadou de Crăciun special finilor sau nașilor tăi, alege un sfeșnic elegant, care să le înnobileze locuința și să-i dea un aer intim. Va deveni, cu siguranță, cadoul de Crăciun care le va face locuința un spațiu magic, indiferent de anotimp sau sărbătoare.

3. Decorațiune inspirată din natură pentru o locuință cu stil

Nașii ori finii tăi sunt iubitori ai naturii? Cel mai frumos cadou de Crăciun pe care îl poți face este să aduci natura mai aproape de ei. Dacă deja casa este plină ochi de plante, alege un dar care are nevoie de mai puțină îngrijire, dar în continuare reflectă interesul proprietarilor: o decorațiune de inspirație botanică. Poate că nu va aduce o doză în plus de aer proaspăt în casă, dar cu siguranță va da un plus de stil.

Pentru acest Crăciun, inspiră-te și din listele noastre cu exemple bune de cadouri pentru nași, respectiv cadouri pentru fini, potrivite pentru orice ocazie.

Cadouri de Crăciun pentru prieteni

1. Măsuță de servire mobilă, prietena serilor de neuitat

Prietenului sau prietenei tale îi place să găzduiască majoritatea întâlnilor voastre? Probabil că pe lângă mâncăruri și gustări, vă așteaptă mereu și cu o selecție impresionantă de băuturi care să le complimenteze. Pentru aceștia, una dintre cele mai bune idei de cadouri de Crăciun este o măsuță de servire mobilă care să-i scutească de toate acele drumuri du-te-vino de la bucătărie până la masă și să îi ajute să petreacă mai mult timp alături de musafiri la masă. 

2. Ramă foto pentru cele mai frumoase amintiri împreună

Una dintre cele mai populare și creative cadouri de Crăciun pentru prieteni, dar chiar și așa, care nu își pierde niciodată farmecul, este o ramă foto. De fapt, o ramă cu un colaj foto cu cele mai semnificative amintiri ale voastre, fie ele mai serioase sau mai amuzante. 

3. Cană cu motiv specific de Crăciun, aliata dimineților tihnite

Cu toții apreciem momentele de liniște din zilele în care nu trebuie să ne grăbim nicăieri. Dacă prietenii pe care vrei să-i bucuri sunt oameni care apreciază o dimineață liniștită, surprinde-i cu o idee de cadou de Crăciun clasică și practică: o cană decorată cu motive de sărbătoare, numai bună pentru dimineți reci de iarnă în compania băuturii preferate.

4. Ustensile pentru grătar, secretul meselor reușite împreună

Dacă prietenii tăi iubesc momentele în care vă strângeți în jurul grătarului și petreceți împreună până în zori, atunci fă-le un cadou de Crăciun de care să vă puteți bucura cu toții, indiferent de anotimp. Oferă-le în dar un set de ustensile pentru grătar care să facă gătitul mai eficient, iar voi să vă așezați mai repede la masă.

5. Tablou cu semnificație aparte

Se spune că imaginile fac cât o mie de cuvinte. Atunci ce cadou de Crăciun poate fi mai special pentru prietenii tăi decât un tablou cu un mesaj ascuns? Printre cele mai frumoase idei ar fi unul cu câteva vorbe de duh care să-i dea o doză de energie atunci când are o zi mai proastă ori unul care să-i aducă aminte de o experiență inedită prin care ați trecut împreună.

Găsești mai multe idei ghidul nostru cu recomandări de cadouri pentru cea mai bună prietenă.

Cadouri de Crăciun pentru colegi, șefi și angajați

1. Decorațiune de brad pentru o atmosferă de sărbătoare

În general, cadourile de Crăciun pentru colegii de la muncă sunt mai degrabă simbolice și de cele mai multe ori, tematice. Alege un dar  micuț, dar special, de care știi cu siguranță că se vor și folosi. Cum mai toți împodobim un brad de Crăciun, nu poți da greș cu o decorațiune frumoasă.

2. Lumânare parfumată pentru sărbători aromate

Din categoria ideilor de cadouri simbolice de Crăciun pentru colegii de la muncă nu putea lipsi o lumânare cu parfum de sărbătoare. Este un dar simplu, dar mereu binevenit căci cine nu adoră aromele specifice perioadei cum ar fi măr copt cu scorțișoară, vanilie, miere sau fructe de pădure.

3. Gift card, cadoul de Crăciun personalizat chiar de colegul tău

Pentru colegii sau colegele pe care nu le cunoști prea bine, o idee de cadou de Crăciun potrivit pentru ei este un gift card Mobexpert. Atât online, cât și în showroom au la dispoziție o gamă variată de produse astfel că vor găsi cu siguranță ceva pe placul lor. Poți însoți cardul de o felicitare pentru a-i da o notă mai personală și în care să le transmiți gândurile tale bune.

Am strâns mai multe idei de daruri pentru femeile și bărbații din echipa ta în articolul nostru cu recomandări de cadouri de Secret Santa.

Că vânătoarea după cadoul de Crăciun perfect pentru persoanele speciale din viața ta este uneori o reală aventură știm deja toți. Dar sperăm că sugestiie noastre te-au ajutat să faci un shortlist și tot ce mai rămâne este să decizi care sunt cele mai potrivite.

Explorează întreaga selecție de cadouri de Crăciun pentru toate vârstele, gusturile, buzunarele și contextele.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)