20+ idei de cadouri de Crăciun pentru părinți: daruri speciale pentru cele mai prețioase persoane din viața ta

Niciun Crăciun nu este complet fără cadouri. Dar pe cât de așteptată este reacția celor dragi la noile comori, pe atât de provocatoare poate fi alegerea darului perfect pentru ei. În special pentru părinți. Ce le oferi celor care au avut grijă ca Moșul să știe în fiecare an ce să îți aducă? 

Dacă nu știi ce să le dăruiești celor mai importante persoane din viața ta, ghidul nostru este pregătit cu cele mai potrivite idei de cadouri de Crăciun pentru părinți, de la daruri practice la cele de suflet, pentru sărbători de poveste.

Sumar


Cadouri de Crăciun pentru mama

Mama. Acea persoană care are mereu grija ta, indiferent de câți ani ai avea sau unde te-ai afla. Iar de sărbători, între decorarea casei de Crăciun, prepararea mesei festive și găsirea celor mai potrivite daruri pentru voi, grijile ei se înmulțesc și ele. Arată-i că o apreciezi cu un cadou de Crăciun care s-o bucure și să-i aducă aminte de relația voastră în fiecare zi. 

 Dacă și tu te întrebi ce cadou pot să-i fac de Crăciun mamei, iată mai jos câteva sugestii:

1. Cutie pentru bijuteriile ei de suflet

Așa cum ne spune și filmul, bijuteriile sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Ajut-o pe mama ta să-și păstreze accesoriile prețioase în stare bună pentru cât mai mult timp, cu un cadou simplu și de efect: o casetă pentru bijuterii. Atât frumoasă, cât și practică, este cadoul ideal de Crăciun pentru mama căreia îi place să combine utilul cu plăcutul.

2. Set de veselă cochet pentru mese festive tot anul

Una dintre bucuriile oricărei mame sunt zilele în care toată familia se adună în jurul mesei. Acum o poți ajuta să transforme orice festin într-un moment special. Fă-i cadou un set de veselă deosebit care s-o ajute să pună în valoare bucatele de la masa de Crăciun și creează o atmosferă de sărbătoare chiar și atunci când tot ce celebrați este faptul că petreceți timp de calitate împreună.

3. Ghiveci simpatic pentru iubitoarea de plante a familiei

Dacă mama sau soacra ta are grijă de plante ca și de copii, alege să o bucuri cu un cadou de Crăciun care să arate celor care îi calcă pragul cât de mândră este de ele. Dăruiește-i un ghiveci special pentru planta ei preferată, care nu are cum să nu atragă privirile vizitatorilor. Un element decorativ practic dar în același timp inedit, care să-i învioreze locuința și amintească de oamenii dragi.

4. Pledul pufos, preferatul momentelor de relaxare

Nimic nu bate serile de relaxare în care te înfășori în pătura preferată, pornești televizorul, și lași grijile la o parte pentru a doua zi. Drept cadou de Crăciun, oferă-i mamei tale un pled pufos numai bun pentru micile ei momente de relaxare.

5. Decorațiuni interioare pentru un spațiu dichisit

Avem o idee de cadou de Crăciun și pentru mama pasionată de amenajările interioare. Dacă una dintre cele mai de preț preocupări ale ei este să creeze un decor care să inspire confort și căldură oricui îi trece pragul, surprinde-o cu decorațiuni speciale care să vorbească despre personalitatea sau pasiunile ei. Alege o statuetă inspirată de dragostea pentru călătorii sau poate de eleganța și fragilitatea feminină.

Sau îi place să creeze o atmosferă de poveste la fiecare sărbătoare? Surprinde spiritul Crăciunului cu decorațiuni speciale pentru brad. Alege un coș frumos pe care să-l umpli cu accesorii alese care să facă bradul mamei un adevărat festin pentru ochi.

6. Cești elegante, ideale pentru clipele de liniște

Dacă mama ta iubește să se relaxeze cu o ceașcă de ceai sau de ciocolată caldă după o zi încărcată, de Crăciun, fă-i cadou un set de cești elegante sau poate un set de căni cu tematică de sărbători, care îi va aduce aminte de tine atunci când face o pauză sau își bea cafeaua cu prietena cea mai bună. O idee de cadou clasic dar deosebit, care va da un aer rafinat zilelor sale.

7. Lumânări parfumate pentru ierni mai călduroase

Ce poate fi mai plăcut și relaxant decât să fii întâmpinat de aroma caldă a vaniliei ori note delicioase de măr copt cu scorțișoară atunci când te întorci acasă la finalul unei zile friguroase? Oferă-i mamei o îmbrățișare caldă chiar și atunci când nu ești cu ea - de Crăciun, fă-i cadou o lumânare parfumată sofisticată atât în aspect, cât și în miros, care să-i aducă aminte de tine de fiecare dată când o aprinde.

8. Măsuță de cafea pentru momente frumoase ca fetele

O măsuță de cafea este cadoul de Crăciun ideal pentru mama care iubește vizitele prietenelor și compania unei băuturi aromate și calde. Optează pentru o măsuță cochetă și feminină pe care să-i fie drag să o folosească și mamei, dar și fetelor. Poate chiar le îndeamnă să vină mai des!

9. Față de masă de calitate, detaliul special al meselor în familie

Nu mereu un cadou de Crăciun pentru mama trebuie să fie ceva complex ca să fie de efect. Uneori, cele mai mari bucurii vin din lucruri mici, cum ar fi o față de masă cu motive de Crăciun, care să facă din mesele pe care le organizează de sărbători momente speciale. 

Nu ai găsit încă darul potrivit? Inspiră-te și din ghidul dedicat ideilor de cadouri pentru mama sau cel cu sugesti de cadouri de Crăciun pentru femei.

Cadouri de Crăciun pentru tata

Deși poate fi o misiune puțin mai dificilă, găsirea cadoului de Crăciun potrivit pentru tatăl sau socrul tău nu este una de nerealizat. Iată câteva recomandări care vor aduce un plus de bucurie părintelui tău:

1. Decorațiune inedită pentru colțul lui de liniște

Dacă tatăl tău este un om căruia îi plac lucrurile frumoase, surprinde-l cu un cadou de Crăciun aparte. Alege o decorațiune de perete originală, cu care să-și amenajeze colțul de liniște, și se va gândi la tine de fiecare dată când o vede.

2. Grătar care adună laolaltă toți oamenii dragi

Cauți un cadou de Crăciun pentru tata care să întreacă toate cadourile? Dacă spațiul și bugetul îți permit, alege un grătar pentru exterior, numai bun de decorat curtea. Astfel, el va putea să-și arate priceperea într-ale grătarului, în timp ce persoanele dragi îl vor însoți în căutarea fripturii perfecte indiferent de anotimp.

3. Un fotoliu cu recliner, aliatul de nădejde după zile lungi de muncă

Tatăl tău este argintul viu care găsește mereu să meșterească ceva prin casă? Atunci seara, când oboseala îl ajunge din urmă, merită din belșug și o îmbrățișare strânsă și un mulțumesc. Pentru momentele în care nu ești cu el ca să i le oferi - și dacă părinții tăi au un living ori dormitor generos - alege un cadou care să o facă pentru tine. Dăruiește-i tatălui tău un fotoliu cu recliner - răsfățul suprem pentru orice bărbat, dar de care cu siguranță profită și femeile. Extrem de confortabil, acesta este aliatul oricui are nevoie de câteva momente de relaxare.

4. Suport de sticle deosebit, cadoul ideal pentru un pasionat de vinuri

Avem idei de cadouri de Crăciun și pentru tații care se mândresc cu o colecție impresionantă de vinuri alese. Alege un dar care să mai lase loc în vitrină și pentru porțelanurile mamei: un suport pentru sticle cu design deosebit. Completează-l, desigur, cu o sticlă de vin bun, pentru că un connaisseur nu poate avea niciodată prea multe.

5. Aparatul de mărunțit gheața, darul de Crăciun util indiferent de sezon

Dacă vinul nu este punctul lui forte, dar se aventurează cu tot felul de cocktailuri, care mai de care mai îndrăznețe, de ce să nu-l încurajezi să-și creeze propriile invenții? De Moș Crăciun, fă-i cadou tatălui tău un aparat de mărunțit gheața, numai bun pentru testat tot felul de rețete, de la cele clasice, la cele moderne. Pentru că un cocktail alături de cei dragi după o zi lungă e întotdeauna o idee bună, iar cadourile care adună oamenii împreună vor fi mereu meu prilej de bucurie.

6. Ceasul de perete, darul perfect pentru tatăl atent la detalii

Să găsești cadoul de Crăciun ideal pentru tatăl atent la detalii și organizat nu-i deloc o treabă ușoară. O poți duce cu bine la capăt alegând pentru el un ceas de perete cu un design clasic, un dar cu valoare nu doar sentimentală, ci și practică și estetică, pentru sărbători în care uiți de timp.

7. Organizatorul de birou, cadoul de care nu știa că are nevoie

Dacă și tatăl tău își propune în fiecare an să devină o persoană mai organizată, anul acesta ajută-l chiar tu să își atingă obiectivul. Oferă-i drept cadou de Crăciun un organizator de birou compact și bine compartimentat, unde să-și țină aproape toate lucrurile de care are nevoie, fără a încărca spațiul și sigur îți va fi recunoscător.

8. Halat de baie personalizat pentru seri liniștite

Toți avem seri în care tot ce ne dorim este o baie lungă și un halat pufos în care să ne relaxăm. Alege drept cadou de Crăciun pentru tatăl tău un halat de calitate. Personalizează-l prin monogramare, pentru a-l face mai original și memorabil.

Serviciul nostru de monogramare este disponibil fizic în magazinul din Băneasa. Pentru mai multe detalii, scrie-ne pe pagina de Facebook sau la adresa online@mobexpert.ro. De Crăciun, alege să-ți surprinzi tatăl cu un cadou rafinat.

9. Cardul cadou, darul versatil pentru sărbători surprinzătoare

Cadoul de Crăciun pentru tata - dar nu numai - nu trebuie să fie complicat pentru a avea însemnătate. Ceva aparent simplu precum un card cadou însoțit de un mesaj din partea ta, poate aduce la fel de multă bucurie ca și un obiect ales de tine. Alege dintre patru sume diferite, scrie-i ceva frumos pe o felicitare, și lasă-l să-și aleagă chiar el ce își dorește de la Moșul.

Dacă încă nu ai găsit darul potrivit pe care să îl oferi celui mai drag om din viața ta, citește și ghidul nostru cu idei de cadouri de Crăciun pentru bărbați indiferent de relația pe care o ai cu aceștia.

Cadouri de Crăciun pentru părinți de care să se bucure împreună

Cauți mai degrabă idei de cadouri de Crăciun deosebite și utile pentru ambii părinți? Ne-am  gândit și la asta:

1. Canapea pentru momente de relaxare în doi

De Crăciun, alege pentru părinți un cadou altfel, cum ar fi o canapea nouă, pufoasă, care să îi ademenească la mai multe seri petrecute împreună la TV sau povestind lângă o cană de ceva cald. Un dar care nu doar îi ajută să petreacă timp de calitate împreună, dar va deveni și piesa de rezistență din living.

2. Espressorul, laitmotivul dimineților împreună

Dacă sunt fanii cafelei de dimineață băute în tihnă împreună, oferă-le părinților un cadou de Crăciun cu însemnătate, care să le facă obiceiul și mai plăcut. Un espressor colorat va fi nu doar un adaos util bucătăriei lor, ci și pata de culoare necesară pentru dimineți încărcate de (mai multă) voie bună.

3. Rama foto, pentru păstrat amintirile de familie vii 

Pe măsură ce trece timpul, avem mai multă claritate asupra momentelor petrecute împreună. Dacă ești în căutarea unui cadou de Crăciun mai de suflet, o idee ar fi să le dăruiești o ramă foto în care pui cele mai de preț amintiri cu ei. Să nu fii uimit dacă vei vedea și o lacrimă de fericire atunci când dau ochii cu ea.

4. Veioză originală, accentul necesar oricărui dormitor

Dormitorul este cuibul în care ne retragem să ne reîncărcăm bateriile după o zi grea. O idee bună de cadou de Crăciun pentru părinții tăi poate fi o veioză cu un design inedit, care să dea un aer original încăperii. Fă-le o surpriză practică și aspectuoasă și le vei aduce zâmbetul pe buze.

5. Mobilier pentru terasă pentru propria oază în aer liber, indiferent de sezon

Părinții tăi tot amână amenajarea terasei ori a balconului? Dă-le un imbold cu un cadou de Crăciun cu totul aparte: un set de mobilier pentru exterior unde se pot retrage indiferent de anotimp. Astfel, vor primi impulsul de care aveau nevoie și se vor putea bucura de o gură de aer proaspăt împreună.

În magazinele Mobexpert găsești idei de cadouri de Crăciun pentru părinții tăi, pentru toate gusturile și buzunarele. Nu uita însă că darurile devin perfecte atunci când sunt însoțite de timp dedicat celor dragi. De sărbători, petrece timp doar cu ei, fără să te grăbești altundeva și bucurați-vă împreună de noile comori.

Explorează întreaga noastră colecție de cadouri de Crăciun pentru a găsi darul perfect pentru toți cei dragi ție.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)