„Fabricat cu mândrie în România”: Moldo Mex, fabrica Mobexpert

Mai mult de două treimi din mobila expusă în magazinele Mobexpert este proiectată și produsă în România, în fabricile noastre. Așadar, vă invităm să le descoperim împreună, alături de cele mai populare game care sunt fabricate în cadrul acestora. Fabrica Mobexpert pe care vrem să v-o prezentăm este Moldo Mex.

Societatea Moldo Mex a fost înființată în 2002 și s-a specializat pe producția de mobilier din lemn. Fabrica s-a dezvoltat pe structura firmei Mobstrat S.A. (fostul Combinat de Prelucrarea Lemnului), preluând salariații acesteia și devenind una dintre cele mai importante companii din județul Suceava.

Încă de la început, fabrica a beneficiat de muncitori calificați, cu multă experiență în producția de mobilier. De asemenea, utilajele performante pentru acea vreme au făcut ca activitatea să demareze cu produse competitive, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ. Mobilierul produs în fabrică are un design deosebit datorită posibilităților tehnice de prelucrare a lemnului cu profile diverse și finisaje moderne.

Primele game produse de Moldo Mex făceau parte din categoria mobilierului pentru casă: dormitor, sufragerie, scaune și mic mobilier într-o gamă variată de modele și esențe lemnoase, cu elemente de PAL furniruit. Ulterior, ne-am lărgit gama de produse, în funcție de cerințele pieței, dezvoltând, astfel, producția de bucătării cu fronturi din MDF vopsit, articole de living, dining și mobilier pentru copii, dar și elemente de paturi medicale din PAL melaminat sau MDF vopsit.

În prezent, cei 100 de angajați ai fabricii contribuie la producția unora dintre cele mai îndrăgite game de mobilier Mobexpert, și anume: Elisabeth, Nisa, Oliver, Fabian, Dreams. Fabrica produce, de asemenea, comode accent, bucătării și scaune pentru dining.

Succesul menținerii în funcțiune a fabricii se datorează, pe de-o parte, notorietății brandului Mobexpert, iar pe de altă parte, păstrării (în proporție de peste 80%) a aceluiași colectiv de oameni muncitori, serioși și foarte determinați, responsabili pentru lucrul bine făcut. 

Astfel, aceiași oameni care acum douăzeci de ani au început să creeze mobilier clasic și romantic din lemn masiv, au evoluat acum spre crearea unui mobilier din materiale noi (PAL, MDF, panouri Paulownia), cu prelucrări multiple, folosind utilaje cu comandă numerică, roboți pentru finisaj sau alte tehnologii performante apărute pe piață. 

Calitatea produselor noastre se îmbunătățește permanent prin pregătirea profesională și abilitățile muncitorilor, dar și prin investiții în tehnologii noi. Folosirea materiilor prime și a materialelor de calitate, forța de muncă calificată și respectarea tehnologiilor duc, de asemenea, la un produs finit bine lucrat. 

Elementele care garantează menținerea și îmbunătățirea calității mobilierului produs de Moldo Mex sunt, desigur, angajații (majoritatea lucrând aici încă de la înființare), experiența vastă a acestora, dar și relația foarte bună dintre aceștia și management. Astfel, fabrica Moldo Mex continuă să trăiască și să se dezvolte datorită voinței și ambiției unui colectiv de oameni deosebiți. Împreună reușim să îndeplinim întotdeauna nevoile clienților în materie de mobilier de înaltă calitate.

DESCOPERĂ GAMELE DE MOBILIER PRODUSE ÎN FABRICA MOLDO MEX

 

TAYLOR >

VENCE >

 

ELISABETH >

OLIVER >

FABIAN >

DREAMS > 

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)