Coș cumpărături

închide
  • Nu aveți produse în coș.

Cum avem grijă de canapele și fotolii

Indiferent de stilul pe care îl alegem pentru amenajarea camerei de zi, canapeaua și fotoliile sunt indispensabile pentru desăvârșirea atmosferei intime și comode, cu „gust de acasă”, pe care o dorim cu toții.

Pentru a ne bucura de confort și aspect plăcut timp îndelungat este necesar sa acordăm atenție sporită procesului de întreținere și curățare a materialelor din care sunt realizate canapeaua și fotoliile.

Să le luăm pe rând.

Sumar


Stofă

Mod de curățare: Tapițeria din stofă se curăță chimic.

Recomandare: Îndepărtați praful de pe tapițerie cu ajutorul unei perii de haine, în fiecare săptămână. Evitați supraexpunerea produselor cu tapițerie din stofă la radiații solare directe și feriți-le de umezeală sau alți agenți atmosferici.

Strict interzis: Nu tăiați și nu zgâriați materialul. Frecarea de sau cu suprafețe abrazive, inclusiv pereți, este interzisă. Mai mult, nu este permisă folosirea produsului în medii umede, la temperaturi sub 0° Celsius, așezarea lângă sobe sau alte surse de căldură (distanța de gardă este de 1,5 m).

Imitație piele

Mod de curățare: Pentru curățarea produselor capitonate cu imitație de piele trebuie să folosiți o soluție compusă din apă călduță cu săpun (proporție 60% apă, 40% săpun – PH neutru). Utilizați întâi cârpa umedă, apoi pe cea uscată și nu îmbibați materialul (imitația de piele) cu apă, în caz contrar lichidul va fi absorbit de poliuretanul din interior, ceea ce va duce la deteriorarea canapelei sau fotoliului. Treceți ușor cu cârpa pe suprafața tapițeriei, nu frecați.

Urmele de gumă de mestecat se îndepărtează râcâind marginile cu cuburi de gheață puse într-un săculeț de nailon, iar apoi se trag ușor.

Recomandare: Ștergeți praful cu o cârpă moale în fiecare săptămână. Evitați expunerea îndelungată a produselor la radiații solare directe și feriți-le de umezeală sau alți agenți atmosferici.

Strict interzis: Nu tăiați și nu zgâriați materialul. Frecarea de sau cu suprafețe abrazive, inclusiv pereți, este interzisă. La fel ca în cazul produselor îmbrăcate în stofă, nu este permisă folosirea produsului în medii umede, la temperaturi sub 0° Celsius, așezarea lângă sobe sau alte surse de căldură (distanța de gardă este de 1,5 m).

Piele naturală

Mod de curățare: Folosiți o soluție cu apă și săpun (80% apă distilată și 20% săpun, PH neutru) și curățați cu o cârpă umedă. Pentru îndepărtarea urmelor de grăsime sau lichide, utilizați o cârpă moale sau hârtie absorbantă și apoi aplicați soluția recomandată anterior, folosind o cârpă curată, albă.

Recomandare: Îndepărtați praful cu o cârpă moale în fiecare săptămână, iar pentru hidratarea pielii puteți aplica periodic (1-2 luni) soluții speciale.

Strict interzis: Nu încercați să curățați pielea cu lichide cu acizi sau solvenți chimici, alcool și evitați utilizarea în exces a petrolului, gazului, detergenților, spirtului sau săpunului. Frecarea de sau cu suprafețe abrazive este strict interzisă deoarece poate duce la deteriorarea materialului.

Încercați să nu amplasați canapeaua sau fotoliul cu tapițerie din piele naturală în medii umede sau la temperaturi sub 0° Celsius. Poziționarea produselor lângă sobe sau alte sisteme de căldură și expunerea excesivă la radiații solare directe nu este permisă, altfel deteriorarea timpurie își va face apariția.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)

Scroll To TopScroll To Top