„Fabricat cu mândrie în România”: Mureș Mex, fabrica Mobexpert

Mai mult de două treimi din mobila expusă în magazinele Mobexpert este proiectată și produsă în România, în fabricile noastre. Așadar, vă invităm să le descoperim împreună, alături de cele mai populare game fabricate în cadrul acestora. Prima fabrică Mobexpert pe care vrem să v-o prezentăm este Mureș Mex.

Am început să producem mobilier în 1996, într-o hală închiriată, cu ajutorul unor utilaje achiziționate la mâna a doua pe care, ulterior, le-am revizuit. Am reușit astfel să dăm viață unei game complete de mobilier - EXPERT. 

Aspectul, funcționalitatea, dar și raportul calitate-preț au creat rețeta perfectă care a garantat popularitatea gamei. De aceea, EXPERT continuă să facă parte din colecția noastră, însă sub alte combinații de culori și finisaje, pentru a fi în permanență în pas cu tendințele și schimbările în materie de design.

Odată cu creșterea cererii pe piața de mobilier, am crescut capacitatea de producție și am achiziționat utilaje noi, diversificând astfel portofoliul nostru de produse. Printre noile game de mobilier de birou produse la acel moment se numărau MEX, OFFIX, ECOS și CORE. 

În 1999 am extins producția de mobilier către un nou sector: mobilierul pentru casă și bucătărie. Chiar și acum se regăsesc în locuințele românilor biblioteca MARA și bucătăria CLARA - primele piese de mobilier pentru casă produse în fabrica noastră din Mureș.

Tot acest parcurs a dus la oportunitatea de a investi și mai mult în producția noastră de mobilier pentru a asigura în continuare cea mai înaltă calitate pentru clienții Mobexpert. Astfel, 10 ani mai târziu, în 2009, am construit o hală de 10.000 m² în Parcul Industrial Vidrasău-Ungheni, în județul Mureș, în urma unei investiții de 5 milioane de euro. Ulterior, la începutul anului 2010, ne-am transferat producția de mobilier aici.

Noul spațiu ne-a permis să eficientizăm fluxul de producție, de la depozitul de materii prime la hala de mașini, secția de ambalare și, în final, la depozitul de produse finite. De asemenea, angajații au la dispoziție vestiare, dușuri, sală de mese și birouri pentru coordonatorii de producție. 

Fabrica Mureș Mex se bucură de tehnologii moderne care facilitează producția de mobilier și asigură un grad înalt de calitate și productivitate: un centru de croire PAL care poate produce peste 1000 m² de material pe zi și o linie complet automatizată de formatizare și căntuire - mândria și sufletul fabricii Mureș Mex - care poate fi operată de un singur angajat, reglând 5 computere care apoi comandă toate operațiunile. 

Mureș Mex este dotată, așadar, cu utilaje performante, realizate la comandă conform specificațiilor tehnice gândite de inginerii noștri. De altfel, două dintre atuurile fabricii sunt întocmai tehnologia de vârf și echipa de profesioniști aflată în spatele acesteia.

Mureș Mex produce mobilier cu ajutorul a 42 de angajați. În prezent, în fabrică se produce mobilier pentru casă (MOON, FRAME, ARAMIS, DORA, WAVE și GORDON), mobilier pentru birou (CORE, NEOS și OFFIX) și bucătării (NESS&SPICY, ALMA, MAYA, SELMA și ANAISA - peste 200 de bucătării pe lună). 

Toate acestea nu ar fi posibile, însă, fără angajații menționați anterior, cărora li se datorează în mare măsură succesul fabricii - 70% din echipa Mureș Mex este alături de noi de peste 20 de ani, iar peste jumătate din colegii noștri sunt instruiți să lucreze pe mașini cu comandă numerică.

Cornelia Slave, fost director general Mureș Mex timp de peste 20 ani, actual director general al fabricilor Mobexpert: „Cele două atribuții cheie ale angajaților fabricii sunt profesionalismul și devotamentul pentru meseria lor. Sprijinul venit din partea managementului este, de asemenea, un element important în ecuația bunei funcționări a fabricii - angajații primesc ajutor ori de câte ori au nevoie în rezolvarea problemelor lor prin intermediul Fundației Mobexpert.”

Personalul unit, dedicat muncii și companiei, investițiile importante în spații funcționale, utilajele de ultimă tehnologie care asigură producția unui mobilier de înaltă calitate, dar și sprijinul oferit de management sunt elementele esențiale care au transformat fabrica Mureș Mex într-o rețetă de succes. Împreună reușim astfel să ne ridicăm la nivelul așteptărilor clienților noștri.


DESCOPERĂ GAMELE DE MOBILIER PRODUSE ÎN FABRICA MUREȘ MEX

 

GORDON >

MOON >

DORA >

FRAME >

ARAMIS >

WAVE >

NEOS >

CORE >

NESS&SPICY >

ANAISA >

SELMA >

ALMA >

MAYA >

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)