Idei de cadouri practice și originale pentru absolvirea liceului sau facultății

Indiferent că este vorba de absolvirea liceului, facultății sau masteratului, acest moment este unul extrem de important pentru orice tânăr. Cu diploma în mână, multe întrebări și speranțe de viitor, tinerii absolvenți se pregătesc să dea piept cu viața și să intre în cea mai provocatoare etapă din viața lor - aceea a maturității, iar acest lucru trebuie sărbătorit ca atare.

Dacă vrei să le răsplătești efortul, oboseala și sacrificiile din toți anii de studiu cu un cadou original, special, dar și util, ai venit unde trebuie. Ți-am pregatit o lista cu idei de cadouri de absolvire pentru fete sau băieți, care să le fie de ajutor pe viitor, dar care să le și umple inimile de bucurie și noile locuințe de stil și personalitate. 

Sumar


1. O pilotă de calitate pentru somn extrem de odihnitor

Printre ideile de cadouri pentru absolvirea facultății care se vor dovedi extrem de utile în timp, se numără și o pilotă de calitate din pene de gâscă, special creată pentru a asigura comfortul termic optim de care ai nevoie în timpul somnului. Perfectă pentru nopțile răcoroase și momentele de relaxare, o pilotă moale îi va ajuta să doarmă și să se trezească odihniți și cu zâmbetul pe buze, pregătiți să facă față provocărilor. Pentru un cadou de absolvire complet, adaugă și perne din spumă vâscoelastică ideale pentru un somn sănătos.

2. Un espressor de aragaz modern, indispensabil pentru diminețile pe grabă

Pentru tinerii cu o pasiune aparte pentru cafea, care nu se pot trezi fara un shot de espresso la prima ora a dimineții, un espressor de cafea se va dovedi cadoul ideal – și extrem de practic – pentru absolvirea facultății. Alege un model modern din inox care prepară un espresso delicios și aromat în cel mai scurt, astfel se va bucura de băutura preferată și în diminețile pe fugă.

3. Un set de rame foto care aduce o notă de personalitate într-o casă nouă

Unui tânăr care a absolvit liceul sau facultatea și se pregătește să se mute singur într-un apartament nou, i-ar prinde bine să ia cu el câteva dintre cele mai frumoase amintiri. Alege un set de rame foto cu un design simplu, dar elegant în care să pui câteva poze împreună. Îi vei oferi astfel un cadou de absolvire personalizat și cu mult suflet, care îl va face să zâmbească în fiecare zi.

4. Un scaun de birou ergonomic

Pentru absolvenții de facultate pregătiți să-și ia viața în mâini și să înceapă drumul către o carieră în IT, marketing și nu numai, alege un cadou de absolvire original și extrem de util – un scaun de birou ergonomic. Un scaun ergonomic care se adaptează formei corpului pentru a menține o poziție corectă, nu doar că se va dovedi o piesă deosebită în amenajarea biroului de acasă, dar va fi primit cu multă bucurie.

5. Hartă de perete pentru un suflet nomad

Un cadou de absolvire facultate ideal pentru tinerii cu spirit aventurier, poate fi o decorațiune de perete în formă de harta lumii care să le amintească de cele mai frumoase călătorii și să le prefigureze pe următoarele.

6. Decorațiuni speciale care le reflectă pasiunile

Printre cele mai frumoase cadouri de absolvire se numără și cele care vin ca o completare a pasiunilor lor. Darurile potrivite nu trebuie să fie întotdeauna costisitoare, ci să-l reprezinte pe cel care-l va primi. Pentru pasionații de mașini, alege un obiect decorativ  cool în forma unei mașini Mercedes în nuanțe metalice, iar pentru cei care iubesc cu îndârjire lectura, un cadou de absolvire inspirat este un suport de carte simpatic.

7. Accesorii utile pentru petrecăreți

Dacă absolventul de liceu sau facultate este de obicei sufletul petrecerilor și iubește să organizeze seri memorabile alături de prieteni, nu vei da greș cu un cadou de absolvire care să-l ajute să-și ducă pasiunea la un alt nivel. Optează pentru accesorii de bar speciale precum un tirbușon electric, capabil să deschidă rapid sticlele diverselor băuturi, o frapieră modernă sau un suport pentru sticla de vin care poate servi și ca obiect de decor în amenajarea barului.

8. Electrocasnice practice care să-i fie aliați în bucătărie

Un cadou de absolvire inspirat, pe care orice proaspăt absolvent îl va primi cu entuziasm, sunt și electrocasnicele. Practice și aspectuoase, acestea completează armonios designul bucătăriei. Pentru un mic dejun rapid și delicios în fiecare dimineață, alege un prăjitor de pâine care combină ergonomia cu funcționalitatea și echilibrul estetic. Gurmanzilor care iubesc dulciurile și preparatele delicioase și se pregătesc să devină super chefi, un mixer modern și performant le va aduce cu siguranță zâmbetul pe buze.

9. O cutie elegantă pentru accesoriile preferate

Pentru o fată sau un băiat care pune preț pe stil și îi place să-și completeze ținutele cu accesoriile potrivite, alege un cadou de absolvire elegant și rafinat. Dăruiește-i o cutie pentru bijuterii sau ceasuri pentru a-și ține accesoriile prețioase ordonate și protejate.

10. Un recipient special pentru prepararea băuturilor sănătoase

Dacă ești în căutarea unui cadou de absolvire pentru fetele sau băieții fani ai băuturilor naturale, optează pentru un dar special care să le fie de ajutor. Alege un recipient pentru băuturi proaspăt preparate, care să le păstreze răcoritoare, delicioase și pline de savoare.

11. Un fotoliu extra confortabil pentru momentele de relaxare

Cauți un cadou de absolvire care să fie super cozy și confortabil, dar suficient de chic și elegant cât să contribuie în mod fermecător la amenajarea unui living modern? Avem o idee mai mult decât potrivită. Dacă ai un băiat sau o fată care tocmai a absolvit facultatea și se mută într-o casă nouă, oferă-i ceva special de care să se bucure mult timp de acum – un fotoliu cu recliner care se va transforma în piesa de mobilier preferată. Cu siguranță se va trasnforma în locul preferat de unde să urmărească serialele preferate.

12. Un termos cool pentru cei mereu pe fugă

Pentru tinerii mereu în mișcare, care nu stau locului prea mult timp sau care plănuiesc drumeții și excursii în natură, alege un cadou de absolvire care să le fie de ajutor oricând. Un termos cu un design modern, care menține ceaiul sau cafeaua fierbinte până la 12 ore, iar apa sau sucul rece până la 24 ore, se va dovedi foarte util.

13. Un cadou personalizat

Dacă vrei să oferi un cadou de absolvire de-a dreptul original, o idee bună este să optezi pentru monogramare. Include inițialele, numele sau un mesaj scurt pe un set de așternuturi, prosoape sau alte articole și rezultatul va fi un cadou cu adevărat unic. Pentru mai multe detalii, scrie-ne pe pagina de Facebook sau la adresa online@mobexpert.ro.

14. O piesă de mobilier care să dea un plus de stil noii locuințe

Dacă știi paleta cromatică și stilul în care e amenajată locuința destinatarului sau chiar l-ai ajutat la amenajarea garsonierei sau apartamentului mic și cochet, optează pentru o piesă de mobilier practică și cu stil. O canapea extensibilă cu spațiu de depozitare sau o măsuță cu lift top modernă și elegantă sunt piese de efect care își vor dovedi funcționalitatea în timp.

15. Un Card Cadou pentru a-și îndeplini dorințele 

Dacă nu știi exact ce să alegi ca să-i faci pe plac și să fie ceva de care chiar să se folosească pe viitor, avem o idee de cadou de absolvire perfectă. Ca să nu dai greș în niciun fel și să-i faci o super surpriză unei fete sau unui băiat, proaspeți absolvenți de liceu sau facultate, îți recomandăm Cardul Cadou Mobexpert . O idee cu care mergi la sigur pentru că îi lași pe ei să-și aleagă ce-și doresc cu adevărat. Își pot alege de pe mobexpert.ro și din toată colecția din magazinele Mobexpert, mobilierul și decorațiunile favorite.

Sperăm că ideile și recomandările noastre de cadouri de absolvire ți-au fost de ajutor pentru a-i suprinde pe tinerii care termină liceul sau facultatea. Toate acestea și multe alte idei de cadouri te așteaptă în magazinele Mobexpert și pe mobexpert.ro, pentru ca tu să faci cea mai potrivită alegere.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)