Idei și inspirație pentru casa ta
DESCOPERĂ SFATURI PRACTICE DE AMENAJARE INTERIOARĂ
Cum să ai grijă de mobilierul pentru exterior
Pentru a prelungi durata de viață a mobilierului și accesoriilor pentru exterior, este bine să cunoști câteva particularități de întreținere și utilizare. În felul ăsta, te vei bucura de mobilierul pentru terasă, grădină și balcon mult timp și vei păstra piesele într-o stare cât mai bună.
Astăzi îți prezentăm mai multe tipuri de mobilier pentru exterior și alte câteva accesorii și îți oferim câteva sfaturi cu privire la îngrijirea acestora.
Sumar
Mobilierul împletit din fibre sintetice
Curăță cu o cârpă moale, umezită cu apă și un detergent lichid slab. Nu folosi agenți de curățare aspri sau abrazivi. Clăteşte cu apă rece pentru a îndepărta murdăria.
Evită să pătezi mobila cu loțiune pentru plajă sau spray-uri împotriva insectelor, deoarece pot decolora finisajul.
Împletitura diferă în funcție de calitatea ei și de modul în care este expusă (terasă acoperită sau neacoperită). În medie, împletitura este garantată pentru utilizare timp de cel puţin un sezon.
Mobilierul din lemn de teak
Lemnul de teak rezistă mult mai bine la umezeală în comparaţie cu alte tipuri de lemn.
Fiind totuşi un produs natural, spre deosebire de împletitura sintetică, necesită o îngrijire mai aparte. În timp, lemnul de teak va dezvolta o patină gri cauzată de oxidarea uleiului natural ce se regăsește în fibra sa.
Dacă doreşti să păstrezi pe termen lung sau să recapeţi aspectul iniţial al lemnului, îţi recomandăm curăţarea acestuia o dată la 6 luni, cu ajutorul unor soluţii speciale pentru lemn teak pe care le găseşti în colecţia Mobexpert.
Topurile din lemn de teak nu pot avea un finisaj uniform, iar variaţiile vizibile de culoare se datorează exclusiv fibrei speciale a copacului.
Mobilierul din metal
Curăță mobilierul folosind săpun cu PH neutru și apă. Foloseşte o cârpă moale, neabrazivă.
Nu permite ca mobilierul să stea în apă.
Este recomandat să previi deteriorarea cauzată de îngheț.
Pentru a păstra aspectul optim al mobilierului, acoperă-l sau depozitează-l într-un spațiu închis pe durata lunilor de iarnă.
Pernele mobilierului pentru exterior
Pernele se usucă rapid după ce au fost udate de ploaie, zăpadă, rouă, spălare și alte forme de umezeală.
Pernele moi sunt gândite să ofere un maximum de confort. Când nu le foloseşti, depozitează-le în spații interioare uscate și răcoroase. Astfel, le vei păstra în cea mai bună formă.
Curăță stofele din colecția de terasă și grădină cu regularitate. Înainte de a folosi orice soluţie de curăţare, asigură-te că ai testat-o într-o zonă care nu este la vedere.
În caz că stofa devine prea murdară, îţi recomandăm să apelezi la curățarea de specialitate. Nu opta pentru curățarea uscată.
Pernele dedicate mobilierului de terasă și grădină trebuie ferite pe cât posibil de ploi și ninsori pentru a evita deteriorarea acestora și pentru a rezista cât mai mult în timp.
Givecele din ceramică și piatră
Majoritatea ghivecelor de flori sunt rezistente la îngheț și ger. Acest lucru este valabil doar pentru ghivecele care au un orificiu de scurgere al apei. Totuși, este important să ridici ghiveciul de la sol, în condiții de îngheț și ger.
Dacă ghiveciul nu are picioare, poate fi amplasat pe un suport sau o scândură. Suplimentar, asigură-te că orificiul de pe fundul ghiveciului nu este acoperit, pentru că apa nu trebuie să rămână în ghiveci.
Ghivecele se pot murdări în special când sunt folosite la exterior. Poți curăța ghiveciul cu ușurință, folosind o perie moale sau o cârpă și opțional apă călduță și un pic de detergent.
Pentru ghivecele lucioase, folosește o cârpă moale pentru a preveni zgârieturile. Nu folosi aparate cu presiune, detergenți caustici sau produse care conțin clor sau alte ingrediente de albire.
Dacă urmezi sfaturile de mai sus, te vei bucura un timp îndelungat de calitatea pieselor de mobilier pentru exterior și de accesoriile pe care le alegi pentru decorul spațiului tău.
Dacă te interesează sfaturi de întreținere și a pieselor de mobilier sau a decorațiunilor, te invităm să consulți Ghidul de Utilizare și Întreținere a acestora, direct pe site-ul nostru, unde vei găsi mai multe categorii de produse – https://mobexpert.ro/pages/ghid-de-intretinere-si-utilizare.