#OameniiMobexpert - Victorița: „Pentru a avea succes trebuie să îți placă ceea ce faci”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Victorița Mihalache, Manager Decorațiuni Băneasa.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Victorita, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Sunt o persoană echilibrată, responsabilă și optimistă. Zilele pentru mine încep cu un „Mulțumesc, Doamne!” După terminarea studiilor mi-am început activitatea în cadrul unei companii care avea ca domeniu de activitate confecționarea jucăriilor pentru copii.

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

Am început activitatea în cadrul companiei Mobexpert în anul 2003. La deschiderea magazinului Mobexpert Pantelimon am ocupat funcția de consilier vânzări decorațiuni, alături de o echipă minunată. Am parcurs o perioadă foarte frumoasă din viața mea în care am învățat multe lucruri valoroase: am înțeles cât este de important să te implici în ceea ce faci, să asculți, să încerci mereu să găsești cea mai bună soluție indiferent de situație. Am învățat constant cât de importante sunt așteptările, dorințele, dar și exigențele oamenilor cu care interacționăm. Am învățat cum este lucrul în echipa și cum activitatea mea putea influența rezultatele colegilor. Mulți dintre colegii cu care am colaborat încă fac parte din Grupul Mobexpert.
Am participat ulterior la deschiderea unui alt magazin Mobexpert, în funcția Manager Departament Decorațiuni, apoi mi-am continuat activitatea în cadrul magazinului Mobexpert Băneasa până în momentul actual.

Cu ce este Mobexpert special pentru tine?

Mobexpert a fost alături de mine în procesul de învățare și dezvoltare.

Cum decurge o zi din activitatea ta? Care sunt cele mai mari provocări

Organizarea timpului ține de fiecare angajat și modul în care aceștia îl gestionează, fiecare într-un mod diferit bineînțeles. Îmi propun ca fiecare zi să fie o provocare pentru mine de la verificarea comenzilor clienților, până la așezarea produselor pe raft. Îmi doresc ca fiecare client ce ne vizitează să fie cu adevărat impresionat de valoarea produselor noastre. Ofer clienților informații despre produsele și serviciile Mobexpert și, totodată, încerc să aflu nevoile acestora. Feedback-ul pozitiv din partea clienților este principalul meu obiectiv.

Ce aspecte ale job-ului îți plac cel mai mult și îți aduc cea mai mare satisfacție

Sunt încântată să îmi desfășor activitatea zilnică în cadrul principalului magazin Mobexpert din țară - pentru mine este o permanentă sursă de inspirație. Acest lucru mă ajută să evoluez constant pe plan profesional și personal.

Care sunt principalele ingrediente pentru o experiență plăcută într-un showroom Mobexpert?

Mobexpert este cel mai important brand în industria mobilei de la noi din țară, fiind caracterizat prin rafinament și eleganță. Amenajarea magazinelor este o sursă de inspirație permanentă atât pentru clienții noștri, cât și pentru noi, angajații. Oferim clienților produse și servicii de calitate. Consider că aspectul magazinului, cât și atitudinea prietenoasă sunt foarte importante în procesul de vanzare.

Ce calități apreciezi la colegii din echipa ta?

Lucrul în echipa este o provocare; este important să comunicăm, să împărtășim experiențe și permanent să contribuim cu idei creative. Pentru a avea succes trebuie să îți placă ceea ce faci. Pentru mine, toți colegii mei sunt valoroși, îmi place să adoptăm împreună o atitudine pozitivă, astfel contribuim la formarea unui mediu de lucru placul și productiv. Fiecare dintre colegi dă dovadă de responsabilitate, corectitudine, având o contribuție aparte în activitățile zilnice.

Cum formezi o echipă de success?

După părerea mea, o echipă de succes se bazează pe cunoaștere, comunicare și încredere - aici intervine luarea deciziilor, astfel ca, la final, obiectivele să fie comune. O echipă bine formată ajunge în faza în care se poate descurca fără ca liderul să fie acolo tot timpul. Liderul deleagă proiectele, echipa funcționează bine și nu are nevoie de îndrumare la fiecare pas.
Valorile esențiale pentru a putea transforma un grup într-o echipă eficientă sunt: respectul reciproc, onestitate, încrederea și, desigur, umorul.

După ce valori te ghidezi în activitatea ta?

Consider că o valoare importantă în activitatea mea este munca în colaborare strânsă cu colegii mei pentru atingerea obiectivelor propuse.

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în ultimul an?

În ultimul an am învățat că trebuie să avem mai multă răbdare. Cum totul este într-o continuă schimbare, am învățat că trebuie să ne adaptăm destul de rapid situațiilor apărute și să acționez prompt în ceea ce privește luarea deciziilor.

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de munca?

Mobexpert oferă încredere, siguranță, oportunități de dezvoltare, întâlnești mulți oameni minunați de la care ai ce învăța, ești permanent înconjurat de frumos, trebuie sa fii deschis și să îți dorești să te dezvolți.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Sfatul meu pentru generația tânără este acesta: Nu uitați de oportunitățile pe care le aveți pentru a vă crea o viață liniștită, păstrați vie în sufletele voastre dorința de învățare, sunteți capabili să realizați lucruri frumoase aveți resurse suficiente, trebuie doar să le căutați. Nu uitați că toate acțiunile voastre vă reprezintă atât pe voi cât și compania în care veți lucra.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)