Cum să ai grijă de salteaua ta

Salteaua este unul dintre cele mai importante elemente din dormitorul tău – trebuie să îți asigure tot confortul necesar pe întreaga durată a somnului, alături de o poziție corectă a corpului. Află cum să ai grijă de salteaua ta!

Primul și cel mai important lucru de știut este acela că saltelele din colecțiile Mobexpert sunt produse și testate la cele mai exigente standarde. Calitatea și rezistența lor sunt cea mai importantă promisiune pe care o facem clienților noștri.

Sumar


Reguli înainte de prima utilizare

  • Dacă ai decis să îţi duci singur salteaua acasă, fii atent la transport. Este un obiect destul de voluminos şi de greu, care poate fi deteriorat pe traseu. Nu o îngrămădi în mijlocul de transport sau în lift, nu o plia sau împături, pentru că astfel poţi deteriora produsul.
  • Dacă ai testat o saltea din magazin şi ţi se pare că acelaşi produs are o fermitate uşor diferită când îl foloseşti prima dată la tine acasă, e o diferenţă care va dispărea în scurt timp.
  • Nu te îngrijora din cauza mirosului unei saltele noi. Este aşa-numitul miros de fabrică de care scapi cu uşurinţă dacă aspiri şi aeriseşti salteaua.
  • Salteaua ta cea nouă ajunge la forma ideală în câteva zile de la deschiderea pachetului în care a stat sigilată.
  • Ţine cont că senzaţia de confort maxim care duce la un somn odihnitor vine din felul în care combini salteaua şi perna. Alege-le pe cele care se potrivesc perfect ţie şi poziţiei tale de somn.

Instrucţiuni de curăţare şi folosire

  • Protecţia de saltea sau un top nu numai că oferă reglajul fin pentru confort, dar sunt mai uşor de curăţat şi protejează salteaua în mod extrem de eficient.
  • Schimbă somiera, dacă s-a deformat sau este prea elastică. Dacă somiera este defectă, atunci salteaua nu te va sprijini corespunzător, se curbează sau nu este aerisită și mucegăiește.
  • Praful, particulele de piele, acarienii acumulaţi în saltea se pot îndepărta prin aspirare.
  • Petele se îndepărtează cu soluţii de curăţat materiale textile. Citeşte întotdeauna cu atenţie instrucţiunile de curăţare.
  • O dată la trei luni, răsuceşte salteaua. Tu şi partenerul tău aveţi greutate şi poziţii de somn diferite. Răsuceşte salteaua şi, astfel, salteaua voastră va “îmbătrâni uniform”, nu va face “gropi” acolo unde dormi tu sau acolo unde doarme partenerul. De asemenea, dacă ai o saltea cu două feţe, întoarce-o pe partea cealaltă la șase luni. Nu are legătură cu vremea, ci cu perioada ideală de folosit una dintre feţe.
  • Nu brusca şi nu împături salteaua, mai ales dacă e vorba de una cu arcuri. Împachetarea poate distruge materialele din interiorul produsului.
  • Nu aşeza saltelele în apropierea unor surse de căldură; acest lucru duce la îmbătrânirea timpurie a produsului. De asemenea, nu depozita produsul în încăperi cu igrasie, cu variaţii mari de temperatură ori cu temperaturi extreme (foarte călduroase sau foarte friguroase).

Reguli generale de întreţinere şi de curăţare a saltelei

  • Nu spăla, nu folosi aspiratorul cu injecţie-extracţie, nu călca, nu usca folosind un uscător electric. Dacă salteaua a fost udată, șterge imediat cu o cârpă umedă. Șterge apoi cu una uscată și lasă salteaua să se usuce în aer liber, dar nu în lumină solară directă şi nu în condiţii de vreme extremă (căldură excesivă, ploaie, ger). Verifică periodic stadiul în care se află.
  • Nu curăţa cu înălbitori sau alte produse nerecomandate de producător pe eticheta produsului; husele detaşabile se curăţă conform instrucţiunilor, în centre specializate.
  • Aspiră salteaua periodic.

Observaţii

  • Îţi recomandăm să schimbi salteaua o dată la 8-10 ani. Inevitabil, folosirea îndelungată ajunge să o deterioreze ireversibil; în plus, orice saltea acumulează, în timp, praf şi resturi organice.
  • Tasarea umpluturilor elastice (poliuretan, latex, altele) produsă în timp, ca urmare a uzurii într-o utilizare normală, nu sunt considerate defecte. Este normal ca materialele să devină mai moi şi să îşi piardă, într-un oarecare procent, proprietatea de a reveni la forma iniţială datorită utilizării curente, fără a afecta însă proprietăţile de reducere a presiunii şi oferind un suport corespunzător.
  • Durata medie de utilizare a saltelelor este de 10 ani, dacă au fost respectate condițiile de transport, manipulare, depozitare și exploatare. Excepție fac saltelele TEMPUR care au o durată medie de utilizare de 15 ani.

      Dacă te interesează sfaturi de întreținere și a pieselor de mobilier sau a decorațiunilor, te invităm să consulți Ghidul de Utilizare și Întreținere a acestora, direct pe site-ul nostru, unde vei găsi mai multe categorii de produse – https://mobexpert.ro/pages/ghid-de-intretinere-si-utilizare .

      Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)