Noua colecție de materiale textile: 7 moduri în care poți combina texturile

Ți s-a întâmplat vreodată să intri într-o cameră și să realizezi că ceva lipsește? E foarte probabil ca elementul lipsă sau incorect integrat să fi fost decorurile textile – perdelele și draperiile. Trebuie să recunoaștem că acestea nu au doar rol de protecție solară sau de a te feri de ochii curioșilor, ci sunt un element cheie în completarea și coordonarea amenajării unui spațiu interior.  

Folosirea unei varietăți de texturi în decorul casei este o modalitate excelentă de a adăuga stil, caracter și atractivitate, dar un astfel de demers poate fi surprinzător de dificil. Dacă utilizezi prea multe texturi vei crea haos, dacă repeți aceeași textură prea des, efectul general poate părea dezechilibrat și lipsit de personalitate. În calitate de experți în textile și țesături, îți propunem câteva idei astfel încât să poți adăuga detalii speciale compozițiilor incluse în orice amenajare interioară.

Sumar


1. Surprinde-te

Texturile pot avea un impact vizual puternic atunci când sunt combinate cu îndrăzneală. Pentru tapițerie, ai curaj să folosești o catifea specială cu efecte metalice, sau ieși din zona de confort optând pentru tapiserii în loc de tradiționalele tablouri. Astfel vei oferi căldură, culoare și diversitate texturală. Îndrăznește să folosești texturi mai puțin convenționale și pentru accesorii – de exemplu sticlă, cauciuc, piatră. Obiectele de artă modernă inspirat alese completează în mod ideal un decor interior texturat.

Colecția Laura Ashley

2. Alege-ți starea de spirit

Ca și culoarea, texturile induc stări emoționale diferite. Decide ce stare de spirit încerci să recreezi și selectează texturile corect coordonate. Pentru o senzație confortabilă, texturile trebuie să fie moi, fine și primitoare. Alege țesături precum catifea bogată, amestecuri strălucitoare de bumbac și blană artificială pentru pleduri și covoare. Pentru un aspect industrial sau minimalist, selectează elemente cu finisaje mate, cum ar fi pardoseli din beton, accesorii din oțel și țesături nereflectorizante, funcționale.

Colecția Sara Miller

3. Importanța pereților

Dacă dorești să încorporezi diverse texturi în decorul tău, atunci nu uita de pereți. Indiferent dacă alegi o vopsea lucioasă, panouri de lemn, cărămizi aplicate, gresie sau tencuială venețiană, creează un efect care să contrasteze cromatic subtil, dar să se armonizeze cu mobilierul și drapajele.

Colecția Ashley Wilde - Tema Velluto

4. Stabilește o limită

Mix-ul texturilor este cea mai bună modalitate de a profita la maximum de țesăturile și materialele contrastante, dar nu exagera. Stabilește o limită pentru tipurile de texturi dominante pe care dorești să le accentuezi în cameră – trei sau patru țesături ar fi numărul potrivit; poate un amestec rustic de fibre naturale precum lână, in, bumbac și iarbă de mare, sau un ansamblu plin de farmec de catifea, mătase și cașmir. Asocierea acestor texturi poate evoca o stare de spirit intensă, adăugând în același timp profunzime și un sentiment de explorare vizuală, pe măsură ce admiri asemănările și deosebirile dintre alegerile tale textile.

5. Combină materialele uni cu cele cu model

Pentru un mod subtil de a încorpora texturi în decorul tău, combinarea textilelor cu model cu cele uni poate fi un punct excelent de pornire. Colecțiile noastre de materiale textile conțin o varietate de țesături complementare, de la voaluri lejere, fluide și prețioase, la catifele somptuoase. Rezultatul acestor coordonări definește aerul studiat, eclectic al căminului tău.

Colecția Sara Miller

6. Folosește culori complementare

Pentru a amplifica cu adevărat atractivitatea texturilor din camera ta, trebuie să alegi tonalități diferite ale unei culori. În acest fel, diferențele de textură vor ieși mai puternic în evidență din moment ce ochiul percepe texturile, mai degrabă decât culorile.

Colecția Ashley Wilde - Tema Essential Weaves

7. Alege „naturalul”

Există mai multe modalități de a încorpora texturile într-un spațiu interior. O modalitate simplă este să selectezi accesoriile care au un profil textural distinctiv pentru a conferi unicitate – elemente cum ar fi plante mari în vase deosebite, sculpturi contemporane cu volumetrie aparte – inspirate din natură sau mobilier din lemn masiv a cărui textură granulată este clar vizibilă, până la elemente clasice precum șeminee din piatră, marmură sau decoruri de plafon. Adesea, potrivirea texturilor cu mobilierul implică simbioza vechiului cu noul, a elementelor aspre cu cele netede.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)