#OameniiMobexpert - Marina: „Găsesc inspirație în echipa mea în fiecare proiect la care lucrăm”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Marina Gavril, Administrator Mobexpert Oradea.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Marina, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Am intrat în echipa Mobexpert Iași in 2010. Eram în an terminal la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor când am aplicat pentru poziția de consultant vânzări. 

De mică am fost un copil ambițios, perseverent și conștiincios, dar am avut și norocul de a mă afla înconjurată de oameni calzi și empatici care mi-au dat încredere și care au fost exemple pentru mine.

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

În 2010, când am intrat prima dată într-un magazin Mobexpert, am simțit că aici pot învăța și aplica tot ce am învățat în facultate. Cu doar puțină experiență de lucru și ceva experiență internațională de studiu, visam să fac marketing. 

Eram atât de curioasă să urmăresc o campanie cap – coada, să văd cum se implementează, cum se etichetează, cum se promovează, așa că am fost hotărâtă să mă implic în orice activitate mă va ajuta să cresc. Am fost promovată repede în poziția de asistent manager, manager departament, iar mai apoi, trainer și director de magazin.

Am avut norocul de a avea lângă mine cel mai bun mentor. Consider că în Mobexpert poți găsi cu ușurință motivație și oameni care să te inspire astfel încât să iubești în fiecare zi ceea ce faci.

Care au fost acele momente din parcursul tău profesional în care simți că ai crescut cel mai mult?

Am avut multe momente în care am simțit că fac pași mari spre cariera pe care o visam, dar două dintre ele au fost cele care m-au maturizat și m-au făcut să mă simt împlinită.

Primul, în ordine cronologică, a fost când am fost investită cu încredere și am primit șansa de a administra magazinul Mobexpert din Oradea, când am primit un magazin și propria mea echipă.

Iar al doilea, și poate cel mai important, este cel în care eu și soțul meu am devenit părinți. Avem doi copii minunați care ne motivează și ne învață să creștem în fiecare zi.

Cum decurge o zi din activitatea ta? Care sunt cele mai mari provocări?

Pe lângă toată activitatea administrativă și de management, cea mai mare responsabilitate este cea de leadership. Oamenii sunt sufletul afacerii și îmi doresc să le transmit în fiecare zi colegilor mei pe lângă dragostea pentru meseria aleasă și exercitată cu responsabilitate și perseverență, și iubire pentru oamenii ce își croiesc vise alături de noi, fie că sunt colegi sau clienți. 

În rest, lucrurile ce fac parte din lanțul aprovizionare – amenajare – vânzare – depozitare – livrare – servicii postvânzare – inventariere, bugete, plăți reprezintă doar mijloace prin care fiecare dintre noi ne îndeplinim misiunea.

Care este un proiect de care ești mândră?

Mă bucur de fiecare mică reușită. În fiecare zi. Fiecare client mulțumit, fiecare amenajare finalizată cu echipele mele, fiecare lecție învățată mă face mândră și fericită totodată.

Ce reprezintă pentru pentru tine succesul și care sunt pilonii de bază pentru o echipă de succes?

Nu am o definiție a succesului, dar când văd armonie în echipă, colegi care lucrează cu pasiune, perseverență și responsabilitate, când îi văd că se bucură de reușite și vin cu idei și inițiative de a dezvolta business-ul, atunci cred că echipa este de succes.

Ce calități apreciezi la oamenii din echipă?

Dorința lor de a lua decizii și de a fi autonomi, responsabilitatea cu care tratează fiecare proiect, perseverența și corectitudinea cu care lucrează.

Cum îți alegi oamenii în echipă? Ce este important?

Înainte de toate, îmi plac oamenii harnici și cinstiți. Cele mai multe abilități pot fi învățate și suntem dispuși să dăm mai departe, deci mă interesează mai puțin experiența anterioară de lucru. 

Dar dacă îi văd că pun pasiune și perseverență într-un proiect, că pun cinstea și cuvântul înainte de toate, pariez pe succesul lor. Și de asemenea îmi place să mă înconjor de oameni de la care am ceva de învățat.

După ce valori te ghidezi în carieră și în viață, în general?

Familia, integritatea, perseverența, entuziasmul și curiozitatea de a învăța. Flexibilitatea

Cine sunt oamenii, personajele care te inspiră?

În general găsesc inspirație în echipa mea, în fiecare proiect la care lucrăm, clienții mă inspiră, copiii mei, soțul, dar mereu am avut grijă să îmi aleg și exemple de la care să învăț. 

Părinții mei au fost exemplu de hărnicie, învățătoarea mea m-a inspirat să îmi croiesc vise, apoi un unchi, un profesor, un coleg, etc. Cred că e important să gasim în jurul nostru oameni care să ne motiveze și inspire. Sunt de părere că motivația vine din interior, iar sufletul și mintea se hrănesc cu ce le dai.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc. 

Să-și croiască vise și, cu încredere și perseverență, să lupte pentru îndeplinirea lor. E ușor. Chiar dacă necesită multă muncă. Munca poate fi și ușoară, și frumoasă.

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)