Mobexpert continuă planul de tranziție spre energia verde cu magazinele din Pipera și Constanța

Anul trecut am realizat un prim pas în sprijinirea eforturilor globale pentru protejarea mediului înconjurător prin dotarea magazinului Mobexpert Militari cu panouri fotovoltaice, din fonduri proprii. 

Suntem mândri să anunțăm că programul de tranziție la Energia Verde continuă cu ajutorul unei investiții prin programul de finanțare ElectricUP. Astfel, magazinele Mobexpert Pipera și Constanța au fost dotate atât cu panouri fotovoltaice, cât și cu stații electrice de reîncărcare. De asemenea, au fost instalate panouri fotovoltaice și în incinta bazei sportive Constructorul.

Cea de-a doua etapă a programului constă în instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinelor Mobexpert din Pipera și Constanța și în incinta bazei sportive Constructorul, iar termenul de finalizare este 25.05.2023. 

Magazinul Mobexpert din Pipera a fost dotat cu 240 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 120 KWp și un sistem de stocare de 15 KW, în timp ce pe acoperișul magazinul Mobexpert din Constanța au fost instalate 130 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 65 KWp și un sistem de stocare de 15 KW. Baza sportivă Constructorul a fost dotată cu 80 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 40 KWp.

În plus, magazinele Mobexpert Pipera și Constanța pun la dispoziție și stații electrice de reîncărcare pentru vehiculele electrice și hibrid plug-in - 2 stații de 22,1 Kw și 2 stații de 50 Kw pentru magazinul din Pipera, respectiv 4 stații pentru cel din Constanța. Stațiile electrice de reîncărcare sunt menite să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, prin promovarea transportului rutier nepoluant. 

Continuăm demersurile pentru ca întreaga rețea de magazine Mobexpert să utilizeze energie verde. Astfel, următoarele etape vor include extinderea proiectului în magazinul Mobexpert Băneasa (480 kWp), precum și dezvoltarea a două parcuri fotovoltaice la Dej (1000 kWp) și Suceava (5000 kWp), în cadrul fabricilor Mobexpert.

Credem că fiecare efort pe care îl putem depune contează pentru promovarea unui viitor sustenabil. Astfel, ne angajăm să sprijinim diminuarea poluării prin acțiuni concrete de aderare la energia verde atât în cadrul magazinelor Mobexpert, cât și în cadrul fabricilor noastre.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)