Concurs: Provoacă-ți imaginația și creează scaunele noului teatru Grivița 53

Împreună cu Grivița 53 te invităm să îți pui amprenta creativă asupra celor două săli de spectacol din cadrul primului teatru construit împreună, de comunitate. Participă la concursul de design, iar dacă vei câștiga, scaunul creat de tine va fi realizat de Mobexpert pentru sălile teatrului.

Sumar


Care sunt etapele concursului

Concursul este organizat pe baza a trei etape, după cum urmează: 

  • Etapa 1 are loc în perioada 16 ianuarie - 23 februarie și presupune înscrierea în concurs a participanților. Fie că ești designer, arhitect sau scenograf în căutarea unei provocări creative, te așteptăm să iei parte la una dintre cele mai frumoase mișcări culturale și civice din București. Înscrierile în concurs se fac aici.

  • Etapa 2 reprezintă etapa de preselecție și se desfășoară în perioada 1 - 20 martie. Aceasta presupune selectarea finaliștilor concursului. Un juriu format din reprezentanți ai teatrului Grivița 53 și ai Mobexpert va selecta candidații eligibili pentru etapa finală.

  • Etapa 3, cuprinsă între 21 martie și 30 aprilie, este momentul în care participanții selectați pentru etapa finală vor depune schițele viitorului scaun Grivița 53 pe care specialiștii Mobexpert îl vor transforma în realitate. 

Recomandările arhitectului Codrin Trițescu 

Grivița 53 nu este doar construcția unui teatru privat după 71 de ani de inactivitate, ci crearea unui pol de educație prin cultură și artă, redarea unui spirit, revitalizarea unui cartier istoric

Caracteristicile scaunelor 

Scaunele trebuie să fie confortabile,uşoare, rabatabile mecanic, cu cotiere, rezistente, stocabile în spaţii de depozitare limitată, din materiale incombustibile, netoxice. Model realizabil tehnologic în fabricile Mobexpert. De asemenea, scaunele pot fi independente, variantă în care soluţia de design va trebui să asigure cuplarea/ decuplarea facilă. Scaunele cuplate în module pot avea picioare şi cotiere comune.

Culorile 

Culorile recomandate sunt negru, gri închis, albastru închis şi vişiniu. Pentru mărirea confortului atât la şezut cât şi la spătar, se vor folosi structuri de miez elastic. Aceste recomandări parţiale vor sta la baza unei discuţii aplicate unde concurenţii care intră în faza finală a concursului vor beneficia de toate detaliile tehnice necesare.

Detaliile despre săli

Teatrul Griviţa 53 propune săli modulare care să permită realizarea spectacolelor în cel puţin trei variante: italiană, elisabetană, arenă. În configuraţia cu scena clasică circulaţia de-a lungul sălii va trebui să aibă o lăţime minimă de 1,10 m, de altfel este spaţiul necesar evacuării spre uşi pentru oricare dintre configuraţiile menţionate. Rândurile vor avea lăţimea de 0,90 m atât la parter, cât şi la balcon.


Sala mare: Sala principală este versatilă, configurabilă în funcție de viziunea regizorală pentru spectacole cu scenă italiană, elisabetană, arenă, informală, neconvențională. Aceasta are o capacitate de 150 de scaune și o dimensiune de 12,8 x 7,5 metri. Sala mare este de tip Black Box are un spațiu multifuncțional și este gândită în stil industrial, modern, având balcon inclus. 


Sala mică: Sala mică este configurabilă și versatilă în funcție de viziunea regizorului pentru spectacole cu scenă elisabetană, italiană, arenă, informală sau neconvențională. Aceasta are o capacitate de 100 de scaune, fiind construită pe o dimensiune de 12,8 x 7,5 metri. Totodată, sala este una de tip Black Box cu un spațiu multifuncțional și un stil modern, industrial. Sala mică nu beneficiază de balcon inclus. 

Despre proiectul Grivița 53

Teatrul Grivița 53 se dorește a fi mai mult decât un spațiu cultural, acesta reprezintă un spirit al unei generații. G53 este primul teatru construit împreună, prin donațiile oamenilor care și-au dorit să devină o parte din istoria culturală a Bucureștiului și nu numai. Ia și tu parte la acest proiect și înscrie-te în concurs

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)