Cum decorezi un brad de Crăciun ca-n povești în 6 pași simpli

Pentru că vremea rece își face simțită prezența tot mai mult, gândul nostru se îndreaptă deja spre cea mai frumoasă și așteptată perioadă din an: sărbătorile de iarnă. Așa cum Moș Crăciun se pregătește din timp pentru aceste sărbători pline de magie, ne dorim ca și tu să fii pregătit și să-l surprinzi cu cel mai frumos brad în seara de Ajun. Indiferent dacă alegi un brad natural sau unul artificial, un lucru este cert: trebuie să-l împodobești. Așadar, venim în ajutorul tău cu 6 pași simpli ce te vor îndruma spre realizarea unui brad de poveste. 

Sumar


Pasul 1: Pregătește bradul

Scoate bradul din cutie și poziționează-l astfel încât să poți accesa toate laturile, facilitând decorarea acestuia. Asigură-te că desfaci toate crenguțele și le aranjezi cât mai natural. Îți sugerăm să le desfaci pe rând, pentru a te asigura că nu omiți nicio crenguță.

Pasul 2: Instalația

Instalația este elementul decorativ ce oferă bradului strălucire și crează o atmosferă cozy în cameră. Este important să începem împodobirea bradului cu aceasta, deoarece e mai ușor să distribuim uniform luminițele pe crenguțe când bradul este gol. Alegerea instalației potrivite depinde de dimensiunea bradului de Crăciun, astfel:

- Brazi mici (până în 1.5 metri): 100 - 150 luminițe;

- Brazi medii (între 1.5 și 2 metri): 200 - 300 luminițe;

- Brazi mari (între 2 și 3 metri): 400 - 600 luminițe;

- Brazi foarte mari (peste 3 metri): peste 600 luminițe, în funcție de cât de strălucitor îți dorești să fie. 

Pasul 3: Decorațiunile

Te poți juca cu decorațiuni de diverse mărimi, forme și culori pentru a face bradul cât mai atrăgător și special. Pentru a crea un efect vizual plăcut, poți începe prin a plasa globurile de dimensiuni mari aproape de trunchi, apoi să folosești globuri mai mici și alte decorațiuni spre vârful crenguțelor. Astfel, te poți asigura că umpli toate golurile din brad.

La fel ca în cazul luminițelor, numărul globurilor pe care trebuie să le folosești depinde de dimensiunea bradului, astfel: 

- Brad mic (până în 1.5 metri): 75 - 100 globulețe;

- Brad mediu (până la 2 metri): 125 - 175 globulețe;

- Brad mare (până la 2.5 metri): 200 - 250 globulețe;

- Brad foarte mare (de până la 3 metri sau mai mult): cel puțin 300 globulețe. 

Pasul 4: Pune-ți amprenta

Fiecare brad de Crăciun este unic în felul său, dar ceea ce îl face cu adevărat special sunt decorațiunile cu o semnificație sentimentală pentru tine. Fie că este vorba despre un glob personalizat, poze cu cei dragi, decorațiuni handmade sau care sunt în familia ta de generații, asigură-te că le incluzi în împodobirea bradului tău într-un loc vizibil.

Pasul 5: Adaugă „cireașa de pe tort”

În cazul nostru „tortul” este bradul, iar „cireașa” reprezintă decorațiunea pe care o pui în vârful acestuia. Poți alege elemente tradiționale, precum steaua sau îngerul, sau poți fi creativ și să alegi o decorațiune cu totul specială.

Pasul 6: Retușuri finale 

La final, poți adăuga la baza bradului câteva decorațiuni pentru a crea un aspect unitar. Folosește o pelerină pentru brad, cadouri împachetate sau figurine în spiritul sărbătorilor. De asemenea, dacă ai un brad verde, poți aplica spray cu zăpadă artificială pe vârfurile crenguțelor pentru un efect vizual mai natural.

Decorarea bradului de Crăciun este un mod bun de a petrece timp cu familia și a crea amintiri de neuitat. Dacă ești în căutarea decorațiunilor potrivite pentru bradul tău, descoperă colecția noastră cu articole de Crăciun chiar aici.


 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)