Cum aranjăm masa de Paște: Idei, poze și decorațiuni pentru o amenajare festivă chic

Sărbătorile Pascale sunt așteptate cu nerăbdare de fiecare dintre noi. Indiferent că te bucuri de Paște alături de întreaga familie sau împreună cu prietenii, modul în care aranjezi masa va scoate în evidență preparatele delicioase pe care le pregătești. Așadar, în continuare îți prezentăm câteva idei pentru aranjarea unei mese de Paște care cu siguranță va fi de neuitat.

Sumar


Obiecte esențiale și decorațiuni pentru masa de Paște

Fața de masă, tacâmurile și paharele sunt piese esențiale, de la care poți porni în aranjarea mesei perfecte.

1. Fața de masă

Fața de masă este acel accesoriu de bază care nu poate lipsi din cadrul setup-ului de Paște. Îmbinând latura practică cu cea elegantă, poți da tonul întregului aranjament al mesei cu ajutorul acesteia. De asemenea, imprimeurile festive îi vor impresiona cu siguranță pe cei dragi și vor crea o adevărată atmosferă de sărbătoare. Dacă fețele de masă cu imprimeuri festive nu sunt pe placul tău, optează pentru una cu un model mai subtil, în culori deschise și cu mici inserții rafinate pentru a oferi o notă elegantă mesei.

2. Vesela

Adevăratele vedete ale mesei de Paște sunt bucatele delicioase și preparate cu mare grijă. Pentru a le evidenția și mai mult, alege un set de veselă cu un design special. Poți opta pentru un set de veselă cu imprimeuri festive sau pentru unul elegant pe care îl poți accesoriza apoi cu elemente de sărbătoare.

3. Tacâmuri

Cât despre tacâmuri, poți opta pentru un model simplu, cu inserții aurii pentru un plus de eleganță sau pentru un model gravat care va contribui la crearea unei atmosfere de sărbătoare.

4. Șervețele decorative

În completarea aranjării mesei de Paște poți utiliza șervete decorative sau șervețele de masă care aduc laolaltă toate elementele decorative într-un ansamblu festiv și elegant.

5. Pahare

De pe masa de Paște nu poate lipsi setul de pahare de calitate care oferă un plus de stil întregului decor. Atunci când alegi paharele, ține cont de meniul de la masa de Paște și băuturile care îl însoțesc.

6. Suporturi pentru farfurii

Impresionează-ți invitații cu un detaliu deosebit prin alegerea unor suporturi pentru farfurii în ton cu decorul mesei de Paște.

7. Platouri pentru servire

Bucatele delicioase pe care le-ai pregătit cu atât de multă grijă trebuie puse în valoare de un platou la fel de special. Optează pentru un platou în ton cu vesela pe care ai ales-o deja pentru a crea un decor potrivit, dar și pentru a asigura o servire impecabilă invitaților tăi

8. Lumânări și sfeșnice

Încearcă să oferi o notă neconvențională mesei festive cu elementele luminoase pe care le alegi. Lumânările sau sfeșnicele pot contura o atmosferă călduroasă și relaxantă, fiind binevenite dacă vrei să transformi decorul într-un aranjament spectaculos și deosebit.

9. Figurine, flori și decorațiuni

Aranjamentele florale pot fi modalitatea perfectă de a crea un decor feeric pentru masa de Paște. Joacă-te cu diferite nuanțe și alege flori de sezon pentru o atmosferă veselă și călduroasă.

Aranjarea mesei de Paște în funcție de numărul de persoane

Fie că organizezi un eveniment amplu de Paște sau planifici o masă restrânsă în familie, fiecare invitat trebuie să se simtă special. În continuare îți prezentăm câteva idei de aranjare a mesei de Paște în funcție de numărul de invitați.

Masa de Paște în familie

Mesele festive restrânse îți permit să experimentezi din mai multe puncte de vedere cu decorul pe care îl alegi. De la setul de veselă, cu design mai complex, până la florile care accesorizează masa, ai parte de toată libertatea pentru a încerca mai multe stiluri sau combinații de elemente până ajungi la rezultatul dorit. De exemplu, poți folosi seturi de veselă mai mari, chiar dacă unele elemente au doar scop estetic.

Dacă ai o masă mai spațioasă, poți opta pentru mai multe aranjamente florale și decorațiuni, fără să te temi că „încarci” prea mult decorul. Lumânările, șervețelele de masă sau ouăle vopsite reprezintă o variantă practică și estetică de personalizare a mesei.

Aranjamente pentru masa de Paște cu invitați numeroși

Când organizezi o masă festivă cu invitați numeroși este important să alegi piese esențiale și practice. Un set de veselă mai compact ar fi ideal. De asemenea, asigură-te că pui suficiente platouri sau boluri cu mâncare pe masă la care fiecare invitat să poată ajunge ușor.

Cât despre decor, alege elemente minimaliste și nu „încărca” prea mult masa dacă spațiul este limitat. Dacă ai abilități artistice și de lucru manual, poți pregăti pentru fiecare invitat cartonașe cu numele său sau șervețele textile pliate într-un mod special.

Idei pentru amenajarea mesei de Paște în funcție de loc

Paștele reprezintă prilejul ideal de a petrece timp cu cei dragi. Dacă vremea ține cu voi, optați pentru o masă festivă în aer liber, pentru a vă bucura de vremea călduroasă de primăvară. Totuși, dacă luați masa de Paște în interior, poți aranja cu ușurință o masă la fel de deosebită pentru a transforma sărbătoarea Paștelui într-un eveniment cu totul și cu totul special.

Aranjarea mesei de Paște în interior

Când organizezi masa de Paște în interior trebuie să ții cont de câteva aspecte esențiale, printre care spațiul de care dispui și atmosfera pe care vrei să o creezi.

Pentru o masă formală, întreaga poveste a aranjamentului se țese în jurul veselei pe care o alegi. O poți pune în valoare cu ajutorul feței de masă care trebuie să aibă o margine de 10-15 centimetri de jur-împrejurul mesei și să se afle în armonie cu piesele alese anterior.

Poți completa aranjamentul cu un set de pahare elegante, un aranjament floral minimalist și alte mici elemente decorative precum inele pentru șervețele.

Dacă organizezi o masă festivă casual, poți da frâu liber imaginației când vine vorba de aranjarea mesei. Poți opta pentru o față de masă sau un set de veselă cu un imprimeu jucăuș.

Idei pentru masa de Paște în aer liber

Dacă vremea de afară se menține favorabilă, de ce să nu profiți și să aranjezi masa de Paște în aer liber? Decorează terasa sau grădina cu un set de mobilier elegant și rezistent în funcție de spațiul de care dispui.

Nu uita de nelipsitul grătar sau de ustensilele de grătar care îți pot fi de folos în prepararea bucatelor pe care le vei servi.

Cât despre elementele de decor cu care poți crea atmosfera festivă, folosește-te de mediul înconjurător și inspiră-te din natură. Adaugă plantele și florile tale preferate în ghivece de ceramică sau în vaze pentru un plus de voioșie și culoare.

De asemenea, dacă se răcorește, îți recomandăm un încălzitor sau pleduri pufoase și călduroase cu care poți improviza chiar și un picnic.

Aranjarea mesei de Paște poate fi o activitate extrem de creativă și de distractivă, dar și un prilej de a-i aduce pe toți cei dragi ție împreună. Dacă încă nu ai găsit obiectele și decorațiunile potrivite pentru festinul tău, explorează întreaga noastră colecție de produse dedicate servirii mesei.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)