Coș cumpărături

închide
  • Nu aveți produse în coș.

Amenajarea mesei de Paște: 5 sfaturi by Ioana Uretu pentru un setup perfect

Sărbătorile Pascale sunt un prilej perfect pentru a petrece timp alături de cei dragi, dar și pentru a experimenta în ceea ce privește amenajarea unei mese care să arate cu adevărat spectaculos. Fiecare element pe care vrei să îl folosești trebuie să fie ales cu atenție, astfel încât, la final, setup-ul mesei de Paște să fie unul atât funcțional, cât și estetic. Din acest motiv, ți-am pregătit câteva sfaturi din partea Ioanei Uretu, Flower Artist & Pastry Chef - Cărți, Dulciuri și Flori, care a susținut pentru colegii noștri din cadrul magazinelor Mobexpert un Workshop Pascal deosebit, plin de voie bună și informații prețioase despre cum să amenajezi o masă de Paște cu adevărat unică. Iată câteva sfaturi din partea Ioanei Uretu pentru un setup Pascal perfect.

 

Sumar


Alege o culoare predominantă

Fie că alegi să amenajezi o masă la interior ori vremea de afară îți surâde și îți dorești să pregătești un setup în aer liber, în razele blânde ale soarelui, este foarte important ca încă de la început să stabilești culoarea predominantă pentru setup-ul mesei. În acest fel îți va fi mult mai ușor să te orientezi către elementele pe care îți dorești să le utilizezi, iar întreaga amenajare va avea un aspect unitar. De exemplu, dacă alegi să organizezi o masă de Paște la interior, te poți orienta către nuanțe calde de ivoire cu inserții puternice de galben, culoare care nu doar că arată spectaculos, dar este cunoscută pentru faptul că influențează producția de serotonină, hormonul fericirii.

Pe de altă parte, dacă alegi să amenajezi o masă de Paște în aer liber, te poți inspira cu ușurință din culorile naturii. În acest sens, poți merge pe nuanțe predominant pământii sau verzi, care să aducă un plus valoare setup-ului Pascal. 

Pornește de la elementele de bază 

După ce locul în care vrei să amenajezi masa de Paște este stabilit, dar și culoarea predominantă este aleasă, poți începe să te gândești la elementele de bază. Mai mult decât atât, este foarte important ca acestea să fie primele așezate pe masă, astfel încât să te poți orienta mai bine în spațiu, iar setup-ul Pascal să fie unul aerisit și bine gândit. Printre elementele de bază, care nu trebuie să lipsească, se numără vesela, tacâmurile, paharele și servețelele decorative, care asigură aerul funcțional și estetic al mesei. Pe lângă acestea, mai poți adăuga diverse boluri, care să îți ușureze munca și care să le pună la îndemână, invitaților tăi, preparatele pe care alegi să le servești. 

Dă personalitate mesei

Odată ce toate elementele de bază sunt așezate pe masă este momentul ideal ca aceasta să fie completată cu câteva elemente unice de decor. Alege să dai viață mesei de Paște cu câteva aranjamente florale care să inspire veselie și eleganță. Nu ezita să alegi flori mari și voluminoase, deoarece acestea vor aduce cu siguranță acea notă specială mesei de Paște și vor îmbrățișa perfect întreg setup-ul creat. Bonus tip: o alegere perfectă în acest sens sunt chiar florile artificiale, care pot fi manevrate cu ușurință și care, dacă le adaugi puțină apă într-o vază transparentă, vor arăta exact ca niște flori naturale. 

„Decorului mesei de Paște nu trebuie să îi lipsească florile. Alege flori impunătoare prin volum, culoare și textură pentru vaza centrală, centerpiece-ul mesei. Alături de aceasta poți intercala vaze mici și medii, de dimensiuni diferite, pentru a crea asimetrie și a conferi estetica potrivită.” - Ioana Uretu, Flower Artist & Pastry Chef - Cărți, Dulciuri și Flori

Nu uita de micile detalii

Am stabilit deja faptul că atunci când vine vorba de elementele de decor, primele care trebuie așezate pe masă sunt cele care ocupă cel mai mult spațiu și care oferă acea notă unică întreg aranjamentului. Cu toate acestea, este la fel de important să nu uităm de micile detalii care fac diferența. Așadar, printre flori, tacâmuri și pahare, poți insera mici decorațiuni care să ofere context setup-ului, precum nelipsitele ouă de Paște ce pot veni în diferite forme. De exemplu, poți alege o decorațiune  sau o lumânare în formă de ou. Totodată, poți adăuga și mici statuete care să sugereze sărbătorile Pascale. 

Păstrează tradiția

În cele din urmă, cea mai importantă și așteptată „decorațiune” de Paște este însăși faimoasa Pască, care îi aduce pe toți cei dragi împreună la masă. O amenajarea reușită este, în mod evident, realizată în jurul preparatelor pe care alegi să le servești, iar păstrarea tradițiilor, îmbinată cu elemente de decor moderne, pot transforma orice setup în unul cu adevărat unic

Pe această cale, dorim să îi mulțumim Ioanei Uretu pentru informațiile prețioase pe care ni le-a oferit în cadrul Workshopului Pascal pe care l-a susținut alături de colegii noștri din cadrul magazinelor Mobexpert. De asemenea, vă dorim tuturor sărbători binecuvântate și pline de inspirație alături de cei dragi!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)

Scroll To TopScroll To Top