10 ustensile și accesorii pentru bucătărie care vor transforma gătitul acasă într-o activitate pe placul tuturor

Preparatele gătite acasă sunt, cu siguranță, o alegere sănătoasă, iar timpul petrecut în bucătărie se poate transforma oricând într-o activitate de familie. Cu atât mai mult atunci când, pe lângă o mobilă de bucătărie perfect funcțională, ai la îndemână cele mai practice ustensile și accesorii de gătit care îți vor face munca plăcută și distractivă. 

Sumar


1.Adaugă savoare preparatelor tale folosind o foarfecă de bucătărie

Verdețurile sunt cele care oferă aromă preparatelor, însă tocarea acestora poate fi o activitate care necesită timp și răbdare. Din acest motiv, nu trebuie să îți lipsească din setul tău de ustensile pentru bucătărie o foarfecă pentru verdețuri. Aceasta este o alegere practică, întrucât ajută cu rapiditate la tăierea ingredientelor care oferă acel gust special fiecărui preparat. De asemenea, dacă ai nevoie să tai rapid carnea pentru mesele în familie, poți alege o foarfecă specială pentru asta. Mai mult decât atât, grație lamelor care taie cu ușurință și designului ergonomic, foarfecele de bucătărie sunt foarte ușor de manevrat. Astfel, vei reuși să te bucuri de cele mai delicioase preparate alături de cei dragi. 

2.Bucură-te de cele mai fresh legume și fructe cu ajutorul dispozitivelor de curățare

Nimic nu se compară cu gustul fructelor și legumelor proaspete care, mai presus de orice, sunt o sursă foarte bună de vitamine pentru întreaga familie. Cu atât mai mult atunci când sunt consumate crude. Dacă ești un adept al preparatelor sănătoase nu trebuie să îți lipsească din bucătărie un dispozitiv de curățare cu ajutorul căruia poți scăpa rapid de coaja nedorită a fructelor și legumelor, astfel încât să te poți bucura alături de cei dragi de cele mai fresh gustări. 

3.Folosește o râșniță pentru a condimenta mai ușor preparatele tale preferate

Este un lucru bine cunoscut faptul că sarea și piperul sunt condimentele de bază care nu trebuie să lipsească din bucătăria nimănui. Indiferent de cum decizi să îți amenajezi bucătăria, întotdeauna trebuie să păstrezi un spațiu aparte pentru condimente. Din acest motiv, noi venim cu o soluție care să completeze designul bucătăriei tale, dar care să fie, în aceeași măsură, o alegere practică pentru gătit. O râșniță pentru sare și piper este ideală pentru a oferi un gust deosebit mâncării cu ajutorul condimentelor proaspăt măcinate și are, de asemenea, un aspect modern, ușor de integrat în decorul din bucătărie. 

4.Alege o răzătoare care să îți facă munca mult mai ușoară

Cu siguranță răzuitul fructelor și al legumelor nu este o activitate pe placul tuturor, ba chiar poate fi periculoasă în unele cazuri. În ciuda acestui fapt, cu ustensile de bucătărie potrivite, chiar și cele mai grele sarcini pot fi rezolvate cu iscusință și rapiditate. Fie că optezi pentru o răzătoare clasică sau una cu diverse funcționalități, procesul de pregătire al fructelor și legumelor se va transforma într-o activitate mai degrabă plăcută decât plictisitoare. 

5.Diversifică modul în care pregătești preparatele la grătar cu ustensile de calitate   

Nu sunt puține dățile în care cei dragi aleg să pregătească, pentru o masă în familie, carne și legume la grătar, un adevărat deliciu care să îți bucure papilele gustative. Cu toate acestea, gătirea perfectă a felurilor de mâncare pe grătar poate da bătăi de cap chiar și celor mai pricepuți bucătari. Astfel, este foarte important ca setul tău pentru bucătărie să cuprindă și câteva ustensile și accesorii pentru grătar. De exemplu, o furculiță pentru friptură, care să te ajute să întorci cu ușurință carnea sau un clește  pentru a lua cât mai ușor preparatele de pe grătar.

6.Uită de grija tocatului cu ajutorul dispozitivelor de mărunțit

Tocatul mărunt al fructelor, legumelor și chiar al cărnii reprezintă de departe una dintre cele mai grele, dar necesare procese de urmat atunci când alegi să gătești acasă. Din acest motiv este foarte important să alegi cu grijă un dispozitiv de mărunțit care să nu lipsească din rândul ustensilelor de bucătărie pe care le folosești frecvent. Aici posibilitățile sunt multiple: de la tocătoare manuale până la dispozitive de mărunțit electrice, alege ceea ce se potrivește stilului tău de gătit. 

7.Gătește mereu la temperatura perfectă cu ajutorul unui termometru profesional 

Pregătirea unei fripturi perfecte care să încânte toată familia poate fi o activitate cu adevărat solicitantă, având în vedere că temperatura la care carnea se gătește trebuie să fie optimă, astfel încât preparatul să fie fraged și bine gătit. Cu ajutorul unui termometru pentru friptură lucrurile devin mult mai simple, iar tu poți savura un pahar de vin alături de cei dragi, în timp ce preparatele tale se gătesc aproape singure. 

8.Înlocuiește cuțitele clasice cu un feliator pentru fructe și legume

Este foarte important ca în alimentația zilnică să incluzi fructe și legume proaspete care să îți ofere aportul de vitamine de care corpul tău are nevoie. De asemenea, este la fel de important să ai grijă ca și cei dragi să consume zilnic astfel de alimente, însă știm cât de grea poate fi uneori diversificarea meniului în acest sens. Astfel, pe lângă un dispozitiv de curățare, alege și un feliator pentru alimente, care să te ajute să diversifici cu ușurință tipul fructelor și legumelor pe care le consumi alături de cei dragi. 

9.Păstrează-ți la îndemână ingredientele favorite în recipiente pentru depozitare

Atunci când alegi să gătești acasă este important să ai la îndemână toate ingredientele de care ai nevoie. Dacă acestea sunt organizate corect în spațiul din mobila de bucătărie, puse la vedere în recipiente pentru depozitare, cu siguranță gătitul va deveni activitatea ta preferată. Mai mult decât atât, recipientele pentru depozitare pot fi și elemente perfecte care să completeze designul mesei. De exemplu, poți alege un recipient din sticlă pentru servirea cu stil a preparatelor dulci sau picante.

10.Încurajează-ți creativitatea cu un mojar  

În final, nu trebuie să uiți că cel mai important ingredient în bucătărie este creativitatea. Cele mai bune preparate iau naștere atunci când alegi să le aduci o notă personală. Așadar, din categoria ustensilelor de gătit pe care alegi să le ai în bucătăria ta nu trebuie să lipsească un mojar cu pistil,  ideal pentru a pisa ingredientele care dau savoare preparatelor tale. Cu ajutorul mojarului poți obține cele mai inedite combinații de condimente, care să aducă o notă autentică preparatelor pe care alegi să le gătești acasă. 

Cu o colecție de ustensile și accesorii practice, gătitul acasă va deveni cu siguranță activitatea preferată a tuturor!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)