Inspirație pentru casa ta de vis: transformă spațiul într-un cămin de poveste

Amenajarea casei este unul dintre cele mai complexe aspecte atunci când vine vorba de un cămin primitor, care să îți pună la dispoziție toate elementele de care ai nevoie. De la piesele de mobilier perfecte pentru fiecare încăpere și până la micile detalii care completează latura funcțională a casei tale, este foarte important să ai o viziune clară asupra ceea ce îți dorești și, mai mult decât atât, asupra modului în care vrei să arate la final. Din acest motiv, noi venim în ajutorul tău cu o serie de idei care să te inspire în procesul de transformare a casei într-un spațiu de poveste, aliniat cu dorințele și nevoile tale. 

Sumar


Alege de la început stilul în care vrei să îți decorezi casa

În procesul de amenajare ori renovare a casei, primul pas care trebuie bifat este întotdeauna stilul în care vrei să decorezi căminul visurilor tale. Odată ce te-ai decis asupra direcției stilistice pe care vrei să o abordezi, întregul parcurs va fi mult mai simplu, deoarece vei ști exact spre ce vrei să te orientezi. De exemplu, poți opta pentru un design de inspirație modernă, care să îți aducă confortul la superlativ sau poți alege piese de mobilier în stil young living pentru un spațiu practic, plăcut și bine organizat. 

Ține cont de compartimentarea locuinței tale

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont, imediat după ce ai decis stilul în care vrei să îți amenajezi casa, este să cauți inspirație în amenajări ale unor spații asemănător compartimentate cu locuința ta. În acest mod, îți va fi mult mai ușor să te orientezi către piesele de mobilier de care ai nevoie. De exemplu, dacă spațiul îți permite, te poți orienta spre amenajarea unei zone de dining, care poate deveni cu ușurință punctul central din casa ta. 

Nu uita de corpurile de iluminat

Modul în care o casă este iluminată influențează considerabil atmosfera, dar și perspectiva asupra spațiului. Din acest motiv, este foarte important ca înainte să îți alegi corpurile de iluminat să faci un mic „studiu” asupra modului în care acestea se încadrează în diferite contexte și să cauți inspirație din diverse amenajări care se aliniază cu așteptările tale. Astfel, vei alege cu siguranță corpuri de iluminat care să îți pună în valoare casa, dar care să îți creeze și atmosfera de care ai nevoie. 

Creează-ți propria oază de relaxare 

Una dintre cele mai importante încăperi din casa ta este dormitorul, care influențează starea tuturor membrilor familiei. Cu cât acesta este mai complet și mai corect amenajat, cu atât vei avea parte de nopți pline de odihnă și relaxare. Așadar, atunci când vrei să îți mobilezi dormitorul, te sfătuim să iei în considerare mai multe idei de amenajare, pentru a te asigura că o alegi pe cea potrivită nevoilor tale. 

Confortul pe primul plan

Livingul este cu siguranță spațiul în care petreci cel mai mult timp alături de cei dragi. Așadar, este foarte important ca acesta să fie amenajat într-un mod care să îți ofere confortul de care ai nevoie, dar care să fie totodată și estetic. Prin urmare, nu ezita să iei în calcul mai multe variante de inspirație înainte de a-ți alege elemente de bază precum canapeaua, care reprezintă punctul central în jurul căruia se conturează restul amenajării. 

Decorațiunile  - detaliile care desăvârșesc amenajarea ta 

Decorațiunile sunt acele elemente care fac diferența întotdeauna, astfel că este important să le alegi cu grijă. Cu ajutorul acestora poți contura identitatea casei tale și îi poți oferi personalitate. Prin urmare, alege decorațiuni care plasate în mod corect să îți transforme casa într-un cămin de poveste, perfect aliniat cu personalitatea ta. 

Momente de relaxare în aer liber

Atunci când alegi să îți amenajezi casa visurilor tale nu trebuie să uiți de terasa, grădina sau balconul tău. Nimic nu se compară cu timpul petrecut în razele blânde ale soarelui, iar pentru acest aspect trebuie să ai în vedere alegerea unor piese de mobilier pentru exterior care să se potrivească cu laitmotivul amenajării interioare. Cel mai practic lucru pe care îl poți face este să cauți câteva idei de amenajare, care să te ajute să îți formezi o viziune clară asupra ceea ce îți dorești. 

O casă bine amenajată este un spațiu care reușește să transmită o poveste către oricine îi trece pragul. Descoperă aici pagina noastră de inspirație și găsește elementele perfecte care să îți transforme spațiul în casa la care ai visat mereu. 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)