Culori vibrante acasă. Ce să alegi pentru fiecare cameră

Culorile joacă un rol important în viața oamenilor, având un impact benefic asupra stării de spirit și a comportamentelor. În decorul casei, culorile contribuie la crearea unui ambient vesel și original, care să reflecte personalitatea fiecăruia dintre noi. Mobilierul, decorațiunile sau chiar culoarea pereților vor aduce un plus estetic în decorul oricărei camere, schimbând întreaga perspectivă a locuinței. În articolul de astăzi, îți prezentăm idei și produse pe care să le încadrezi în amenajarea casei tale pentru a avea un decor cât mai creativ și colorat.

Sumar


Pentru un dormitor armonios

Dormitorul reprezintă un spațiu destinat odihnei și relaxării, fapt pentru care poți alege să integrezi piese de mobilier sau decorațiuni în nuanțe pastelate precum mov, verde sau albastru. Este recomandat ca pentru dormitor să alegem tonuri mai temperate ale acestor culori, întrucât cele vibrante sunt prea puternice pentru această încăpere. Astfel, vei avea parte de o atmosferă plăcută și destinsă, cât și de un decor pe măsură. Ți-am pregătit numeroase produse potrivite pentru stilul și preferințele tale.

Pentru un living expresiv

Livingul este acea cameră deschisă și mereu primitoare, unde ne petrecem timpul liber alături de familie sau prieteni. De aceea, pentru a crea un decor în care să domine stilul și confortul, adaugă în amenajarea ta culori precum roșu, galben, portocaliu, maro sau roz. În acest fel, vei obține o încăpere realizată într-o manieră expresivă, care îți va reflecta creativitatea și gusturile.

Pentru o zonă de dining deosebită

Pentru a contura un cadru perfect pentru servirea mesei alături de cei dragi, optează pentru piese în nuanțe de roșu, portocaliu, verde, galben sau albastru. Aceste culori vor stimula apetitul, conversațiile și voia bună, în timp ce vor adăuga un plus de valoare estetică decorului.

Pentru o baie modernă

Pentru amenajarea băilor, culorile cel mai des folosite sunt cele în tonuri calde, care inspiră curățenie, prospețime, dar și o atmosferă relaxantă. O baie colorată va contribui mereu la o stare de bine și va materializa personalitatea ta, prin design. Dacă ai mobilier în nuanțe neutre, adaugă piese precum covorașe de baie, cuiere, coșuri sau alte accesorii pentru a imprima o pată de culoare.

Pentru camera copiilor

Culorile sunt cele care ajută la dezvoltarea cognitivă și afectivă a copiilor încă din primele momente ale vieții, de aceea este important ca aceștia să se înconjoare de nuanțe vii și pline de viață. Astfel, ține cont de preferințele și personalitatea copilului tău pentru a obține amenajări excepționale. Cele mai frecvente colori folosite în camera copiilor sunt roșu, albastru, roz, verde sau portocaliu.

 

Pentru decorațiuni spectaculoase

În ceea ce privește decorațiunile, ai libertatea de a-ți exprima creativitatea prin nuanțe viu colorate pe care să le integrezi în spațiul tău. Astfel, vei avea o încăpere plină de viață, atrăgătoare și îndrăzneață în confortul căreia să te simți bine.

 

Pentru terase sau grădini cu un stil aparte

Timpul petrecut în aer liber îți va încărca bateriile și te va face să uiți de stresul cotidian. Adăugă elemente în culori vii, care să fie în armonie cu natura, pentru a te bucura de momente relaxante și de un decor conform stilului tău personal. Fie că optezi pentru piese de mobilier sau accesorii, acestea vor ambienta exteriorul casei tale, oferindu-i un aspect special.

Culorile ne influențează dispoziția și starea sufletească, de aceea este important să ne înconjurăm de nuanțe vibrante care transmit energie pozitivă. Fie că integrezi piese de mobilier sau adaugi decorațiuni, alege culorile tale preferate pentru a înfrumuseța locuința și a-ți pune amprenta asupra ei.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)