Idei pentru amenajarea dormitorului: Cum decorezi camera de vis la apartament sau casă

Dormitorul e probabil cea mai importantă cameră din casă (chiar dacă e și cea mai ascunsă, fiindcă oaspeții în mod normal nu apucă să o vadă), de aceea, în amenajarea acestei încăperi trebuie să dai dovadă de stil, bun gust și simț practic. Scopul e să creezi un spațiu care să-ți reflecte personalitatea și care să devină refugiul tău departe de agitația cotidiană.



Descoperă secretele amenajării unui dormitor confortabil, indiferent de tipul, forma sau mărimea acestuia – de la dormitoarele mici de apartament la cele aflate la mansardă, matrimoniale sau cele pentru copii. Vrei să-ți amenajezi dormitorul în stil clasic, vintage sau minimalist? Ești curios care sunt piesele ce nu pot să lipsească din această încăpere?

Găsește aici inspirația și sfaturile de care ai nevoie pentru a amenaja un dormitor de excepție.

Sumar


Amenajarea dormitorului în funcție de formă și mărime

Cele mai importante decizii legate de amenajarea dormitorului vor porni de la mărimea și forma acestuia. Deși un dormitor mic e o provocare mai mare, nu-ți face griji. Înarmat cu sfaturile potrivite, proiectul de transformare al dormitorului se va dovedi un succes.

Dormitor mic

Secretul nu constă în cât spațiu ai la dispoziție, ci cât de eficient și creativ îl folosești. Astfel, chiar dacă ai un dormitor mic, îl poți transforma într-un un spațiu relaxant. Folosirea inteligentă a texturilor, combinată cu mobilierul ales cu atenție și cu o doză de creativitate poate transforma chiar și o cameră nu foarte spațioasă în dormitorul visurilor tale.

Primul lucru de care trebuie să ții cont este patul. Dacă alegi să-l lipești de peretele principal, poți așeza câte o noptieră de fiecare parte și, în plus, ambele persoane care dorm se vor putea da jos din pat fără a se incomoda. Dacă însă spațiul nu-ți permite, poți lipi patul de doi pereți în loc să-l așezi în mijlocul camerei. Astfel, centrul încăperii va rămâne liber și vei avea mai mult loc pentru alte piese de mobilier.

Dacă ai puțin spațiu și vrei să-l folosești la maxim, o altă opțiune excelentă sunt paturile rabatabile. Extrem de funcțional și fiabil, acest tip de mobilier inteligent te ajută să valorifici fiecare centimetru pătrat.

Alege mobilă suspendată, doar asigură-te că o montezi la înălțimea potrivită. Aceasta te va ajuta să creezi spații adiționale de depozitare fără a sacrifica din suprafața propriu-zisă a încăperii. De asemenea, dulapurile cu uși culisante sunt adiția perfectă în dormitoarele mici. Extrem de practice, acestea dau amenajării un plus de funcționalitate, iar dacă vei opta pentru dulapuri care au uși cu oglindă, vei crea iluzia unui dormitor mult mai spațios.

Un alt detaliu important în amenajarea dormitoarelor mici este paleta cromatică. Culorile deschise sunt perfecte pentru încăperile de mici dimensiuni fiindcă le fac să pară mai luminoase și mai încăpătoare. Pentru un plus de culoare, poți vopsi unul dintre pereți într-o nuanță mai dramatică. Culorile reci, precum albastru, verde sau mov sunt relaxante și nu obosesc ochii. Sau poți opta pentru un pat cu tăblie cu tapițerie din stofă – va fi exact punctul de culoare care va da personalitate spațiului tău.

Dormitor mare

Cu toate că un dormitor mare este mult mai permisiv, trebuie să fii atent la decorare pentru a nu aglomera spațiul, pentru că nimic nu este mai puțin relaxant decât un dormitor încărcat vizual. Unul dintre secretele de amenajare ale unui dormitor mare este să-l împarți în diferite zone discrete, pe care le leagă un fir estetic.

Poți opta pentru un dressing mai încăpător, ai posibilitatea să-ți aranjezi un mic birou acasă, sau poți să incluzi o masă de toaletă care va face pregătirile de dimineață mai plăcute. De asemenea, mai poți să creezi și o zonă de relaxare – un fotoliu comod va fi locul perfect pentru citit, iar dacă optezi pentru un fotoliu statement, cum ar fi unul tapițat în stofă, acesta va adăuga un accent de noblețe și lux încăperii.

Un alt lucru pe care un dormitor mare îl permite este să optezi pentru elemente supradimensionate, fie că e vorba despre tablouri mai impresionante, corpuri de iluminat cu un aspect deosebit sau un pat cu o tăblie de dimensiuni generoase ori tapițerie somptuoasă.

Dormitor lung și îngust

Un dormitor lung și îngust poate fi văzut ca pe o provocare, însă notele de design potrivite te vor ajuta să transformi și această suprafață mai neconvențională într-un loc aerisit și confortabil. În cazul în care nu ai loc pentru un dulap obișnuit, o soluție extrem de funcțională și practică ar fi să montezi dulapurile la capul patului, încadrându-l.

De asemenea, poți să mergi cu un pat queen size – un pic mai îngust, deși mai mult decât suficient pentru ca două persoane să doarmă confortabil. Astfel, camera va părea mai lată și vei elibera niște spațiu în plus în care poți să incluzi un dulap de haine sau o comodă. Dacă dormitorul este foarte îngust, montează patul pe colț.

O paletă cromatică deschisă va reduce senzația de cameră înghesuită și sufocantă. Cu toate acestea, dacă vrei să-i dai dormitorului o notă de caracter, joacă-te cu culorile. Poți să zugrăvești peretele principal într-o nuanță deosebită sau să folosești elemente colorate în amenajare. Dacă optezi pentru tapet, ține cont de faptul că modele cu linii orizontale vor accentua lungimea dormitorului, de aceea este indicat să optezi pentru linii verticale sau diagonale.

Cum amenajezi dormitorul în funcție de amplasare?

În funcție de unde se află dormitorul – la apartament, la casă sau chiar la mansardă sunt câteva aspecte de care trebuie să ții cont în amenajare.

Dormitorul la casă

De obicei, dormitoarele la casă sunt mai spațioase, ceea ce îți dă mai multă flexibilitate în alegerea stilului de amenajare, a pieselor de mobilier și a altor elemente decorative.

Deoarece ai mai mult spațiu la dispoziție, poți opta pentru piese de mobilier mai impozante, cu greutate vizuală. În zona din capătul patului poți amplasa un otoman sau o banchetă de depozitare cu un design mai special, care nu doar va complimenta spațiul, dar va servi drept un loc în plus pentru păstrarea cărților, revistelor, pernelor decorative, etc.

Plantele sunt un alt detaliu care pot transforma dormitorul într-un spațiu foarte primitor. Dacă vrei o notă deosebită de culoare și rafinament poți să aduci în dormitor niște orhidee sau gerbera, iar dacă vrei un pic din energia de afară transpusă în spațiul tău de relaxare, vei descoperi că niște plante precum palmierul Areca sau sau ferigile de cameră pot face minuni pentru atmosfera generală.

Dormitorul la apartament

Dacă locuiești la apartament, probabil nu te bucuri de cel mai spațios dormitor. Dacă nu ești gata să negociezi dimensiunile patului, alege o noptieră mai compactă, ideal cu picioare pentru un plus de lejeritate. Sau renunță la noptieră cu totul și montează în schimb o etajeră mică deasupra patului pentru a pune seara obiectele de strictă necesitate: un pahar de apă, ochelarii, o carte, o mică veioză etc.

Un lucru de care trebuie să ții cont sunt spațiile de depozitare. În primul rând, poți opta pentru un pat dotat cu ladă pentru depozitarea așternuturilor sau cu noptiere incluse. Dressingul, indiferent de dimensiunea lui, e recomandat să aibă sertare adânci pentru stocarea lenjeriei intime, ciorapilor, cravatelor.

Vestea bună e că poți să creezi impresia unui spațiu mai mare și cu ajutorul elementelor decorative. Oglinzile creează senzația unui loc mai spațios, așa că ai putea înlocui tabloul cu o oglindă de perete, pentru un aspect mai larg și aerisit.

Dormitorul la mansardă

Un dormitor amenajat la mansardă are potențialul să devină un loc extrem de relaxant și intim, aproape ca un ascunziș unde te refugiezi departe de grijile cotidiene. Dar pentru a obține acest rezultat e nevoie să fii foarte atent cu toate detaliile de amenajare. După ce rezolvi problema cu luminozitatea naturală și ventilația, e timpul să iei decizii vis-a-vis de amenajarea propriu-zisă a dormitorului.

Forma neobișnuită a spațiului datorată înclinării acoperișului este un element care, folosit corect, poate crea o atmosferă de poveste. Când vine vorba despre mobilierul dormitorului din mansardă, sfatul nostru este să eviți piesele prea voluminoase, deoarece acestea limitează vizibil spațiul. Un pat, un dulap, și dacă ai spațiul necesar, un fotoliu – cam asta e tot de ce ai nevoie pentru un dormitor confortabil amenajat în mansardă.

Cum amenajezi dormitorul în funcție de cine o să-l folosească?

Un lucru de care trebuie să ții cont la amenajarea dormitorului este cine o să-l folosească. Un dormitor matrimonial arată foarte diferit de un dormitor pentru copii, deci, pentru fiecare în parte trebuie să iei decizii specifice pentru a-l transforma într-un loc cât mai seren.

Dormitorul matrimonial

Dormitorul matrimonial trebuie să fie elegant, primitor, să-ți inducă o stare de relaxare și calm absolut. Patul este vedeta încăperii, ca în orice alt tip de dormitor, de altfel, așa că alege-l cu atenție, să fie mixul perfect dintre comod și arătos. Optează pentru un pat care are și o tăblie de pat . Acest detaliu nu doar va spori confortul, dar va atrage atenția asupra patului și va da o notă de grandoare dormitorului.

Dormitorul copiilor

Asigură-te că amenajarea dormitorului copiilor este creativă și îi inspiră pe micuți, deoarece acest lucru este important pentru creșterea și dezvoltarea lor. Tapetul este o soluție excelentă pentru decorul pereților, deoarece, cu atâtea modele la îndemână, puteți alege unul care se potrivește perfect cu personalitatea copilului.

Ce ține de paturi, în funcție de spațiul disponibil, poți opta pentru un pat de o persoană, un pat dublu sau chiar paturi suprapuse.

Dormitorul pentru tineri/adolescenți

În amenajarea dormitorului pentru adolescenți trebui să-i implici și pe ei, fiindcă spațiul trebuie să fie o extensie a personalității lor. Obiect care nu ar trebui să lipsească din dormitorul lor este biroul de lucru. De asemenea, adolescenții pun mare preț pe personalizarea spațiului propriu, de aceea, chiar și cele mai mici detalii, cum ar fi ramele foto vor îmbogăți semnificativ camera.

Dormitorul pentru oaspeți

Dacă locuiești la casă și ai o cameră liberă la dispoziție ai putea s-o transformi într-un dormitor pentru oaspeți, care se va dovedi o adevărată salvare în zilele când rudele sau prietenii vin în vizită pe o perioadă mai îndelungată. Încăperea trebuie să fie primitoare și relaxantă. O paletă de culori neutră ar fi de preferat – nu ai să dai greș cu alb sau bej. Un design minimalist sau clasic sunt cele mai potrivite.

Cum alegi culorile dormitorului?

Ai multe opțiuni când vine vorba de paleta cromatică pe care s-o adopți în amenajarea dormitorului. Clasice sunt nuanțele deschise, pentru că sunt considerate cele mai relaxante și luminoase. Însă dacă vrei un dormitor mai altfel, și nuanțele închise precum albastru, verde, mov, gri închis sunt idei potrivite.

Dacă vrei să iei calea de mijloc, poți să combini culoarea albă în amenajare cu o nuanță de impact pentru un contrast puternic și îndrăzneț. De exemplu, un dormitor care combină albul cu negru are un vibe fotografic, iar unul care include nuanțe de verde inspiră o atmosferă calmantă.

Poți continua procesul de pigmentare a spațiului și prin alegerea unui pat cu tapițerie din stofă ce imită textura catifelei, în nuanțe de mov sau bej auriu. Vopsește pereții într-o nuanță de ocru auriu și alege draperii în același ton cromatic cu tapițeria patului pentru a obține un efect vizual spectaculos, calmant, intim și aristocrat.

Cum poți să amenajezi dormitorul în funcție de stilul preferat?

Arealul de stiluri în care poți să-ți amenajezi dormitorul e vast, însă trebuie să-l alegi pe cel care îți reflectă personalitatea, dar și care se pliază cel mai bine pe nevoile tale.

Dormitorul modern

Linii drepte, forme clare, accesorii ținute la minim – acestea sunt câteva dintre elementele care definesc stilul modern. Culorile neutre sunt foarte răspândite în amenajarea dormitorului modern. Un dormitor alb este foarte echilibrat, calm și relaxant, ceea ce îl face o opțiune foarte răspândită.

Însă stilul modern îți permite și folosirea petelor de culoare îndrăznețe, în forma unor perne decorative, accesorii deosebite, corpuri de iluminat sau o tăblie de pat statement. Include și obiecte de artă: un tablou avangardist, o oglindă originală vor aduce un plus de rafinament și distincție dormitorului. Un rezultat frumos îl are și combinația de texturi și materiale: poți opta pentru un pat realizat din lemn, o noptieră cu accente metalice și sertare cu oglindă pentru un efect unic.

Unii văd dormitoarele moderne ca fiind reci și neprimitoare, dar acest lucru poate fi ușor evitat prin încorporarea unor elemente care aduc căldură și confort: lumină caldă, cuverturi sau pleduri cu o textură moale și fină la atingere, o saltea confortabilă, un covor pufos – toate aceste detalii vor “încălzi” atmosfera.

Dormitorul clasic

Eleganța, simplitatea și rafinamentul descriu dormitoarele în stil clasic. Crearea unei simetrii în încăpere este importantă pentru un rezultat deosebit. Astfel, nu ai să dai greș dacă așezi patul în mijlocul încăperii și alegi noptiere identice de fiecare parte. Piesele de mobilier trebuie să fie de calitate și să se îmbine armonios cu draperiile și tapițeriile.

Adeseori, mobilierul are detalii sculptate atent, linii curbate care poartă gândul la o atmosferă aristocratică, iar unul dintre materialele preferate ale acestui stil este lemnul masiv. Atenția la detalii este esențială: accentele subtile de auriu sau argintiu vor eleva acest design atemporal, iar corpurile de iluminat pot transforma în totalitate spațiul. Un candelabru sau o lustră cu un model unic va îmbogăți camera cu mult bun gust, dar totodată va aduce și o notă de luxurianță și rafinament dormitorului.

Dormitorul rustic

Dormitoarele rustice își trag inspirația din natură și îți permit ca la final de zi să te destinzi într-o cameră care emană o energie extrem de caldă și primitoare. Întrucât lemnul este unul dintre materialele principale folosite în amenajare, alege mobilier rezistent din lemn masiv ori cu accente lemnoase, iar pentru un plus de autenticitate poți opta pentru lemn cu aspect nefinisat.

Stilul rustic îți permite să folosești piese din mai multe colecții, atâta timp cât există o coerență în amenajare. Un detaliu care va scoate dormitorul din anonimat este includerea unei biblioteci.

Specifice stilului rustic sunt și țesăturile din fibre naturale, cum ar fi inul, bumbacul sau lâna, care trebuie să se regăsească atât în așternuturile de pat, dar și în cuverturi, covoare, perdele etc. Pentru decor alege pleduri sau pături cu motive tradiționale sau elemente din blană artificială, dar și cele tricotate vor da un suflu deosebit încăperii. La nivel de culori pentru mobilier și accesorii, optează pentru nuanțe calde, pământii.

Un corp de iluminat deosebit, cum ar fi o lustră cu structură de lemn și metal, va completa frumos designul încăperii.

Dormitorul vintage

Plin de farmec și caracter, amintind subtil de vremuri demult trecute, dormitorul vintage este perfect pentru sufletele romantice. Fiecare piesă aparținând acestui stil are o poveste de spus, iar împreună creează o atmosferă caldă, cu note de nostalgie.

Pentru un design vintage cât mai autentic alege un pat al cărui cadru îmbină elemente din lemn cu detalii din fier sau un pat din lemn cu aspect boem, pe alocuri antichizat. Câteva cărți și o veioză cu aspect vintage vor arăta perfect pe o noptieră din lemn, iar câteva fotografii speciale în rame foto de inspirație retro vor contribui la crearea unui spațiu elegant.

În același timp, ține cont de faptul că magia care învăluie piesele cu aspect vintage se poate pierde într-un decor prea aglomerat. Prin urmare, restul amenajării trebuie să le potențeze unicitatea. Din punct de vedere cromatic, piesele inspirate de trecut sunt cel mai bine evidențiate de culorile deschise și luminoase. Albul și culorile neutre ale pereților reprezintă fundalul perfect pentru a le completa vizual în mod armonios. De asemenea, nuanțele pale sunt o alegere potrivită. În special în cazul în care piesele au imprimeu.

Dacă îți dorești un dormitor cu totul special, poți opta pentru un tapet cu aspect vintage. Acesta poate fi aplicat chiar și numai pe un perete, reprezentând fundalul perfect pentru decorul tău.

Dormitorul minimalist

În ultima perioadă, stilul minimalist câștigă tot mai mult teren și pe bună dreptate. Efectele pozitive ale acestui stil merg dincolo de estetica plăcută vizual. Potrivit unui studiu de la Universitatea din California de Sud, casele arhipline sunt strâns legate cu niveluri mai înalte de stres și predispoziție spre depresie. Astfel, minimalismul cu premisa sa less is more e o potențială soluție pentru o viață mai liniștită. Și cum dormitorul e locul unde mergi să te relaxezi, să reflectezi, să-ți reîncarci bateriile, amenajarea în stil minimalist poate să-ți aducă exact calmul de care ai nevoie.

Tonurile neutre, cum ar fi albul, bej deschis, gri pal, sunt primul pas pentru a obține acel vibe minimalist în dormitor. Asta nu înseamnă că accentele de culoare nu-și au locul. Din contră, te poți juca cu diferite culori mai intense – niște perne decorative , un pled pufos sau alte elemente de decor – vor avea un impact vizual puternic. Încearcă să ții liniile mobilierul cât mai clare, simple și bine definite. Un dormitor minimalist e definit în mare parte de suprafețe plane, iar ornamentele sunt ținute la minimul absolut.

Ce piese de mobilier sunt esențiale în orice dormitor?

Dormitorul nu ar fi la fel de confortabil și îmbietor fără piesele de mobilier potrivite, care se regăsesc la intersecția dintre comoditate și frumusețe.

Pat

Un pat care îmbină latura funcțională cu cea estetică este perfect, iar vestea bună este că există o mulțime de opțiuni în acest sens. Paturile cu tăblie tapițată în stofă sunt deosebit de comode și, în plus, conferă încăperii un aspect plin de stil și eleganță.

Descoperă întreaga colecție Mobexpert de paturi!

Află mai multe idei și sfaturi despre cum să alegi patul potrivit în funcție de dimensiuni din ghidul nostru dedicat.

Saltea

De asemenea, salteaua este cea de care trebuie să ții cont atunci când pui confortul pe primul loc. Cu arcuri sau cu spumă, mai moale sau mai fermă, top și protecție – salteaua trebuie să îndeplinească multe condiții pentru a-ți oferi confortul necesar, iar posibilitățile sunt numeroase; așadar, este indicat să testezi cât mai multe și să o alegi pe cea care îți îndeplinește toate nevoie.

Află mai multe despre cum alegi salteaua perfectă și cum să ai grijă de ea.

Noptieră

Fiind un excelent spațiu de depozitare pentru lucrurile mărunte, dar importante, de care ai nevoie înainte de somn, noptiera este un element esențial în amenajarea oricărui dormitor. E locul unde pui rapid cartea sau revista pe care o citești înainte de culcare, ochelarii, paharul cu apă, telefonul, etc. Iar dacă optezi pentru o noptieră cu rafturi sau sertare, obții încă mai mult spațiu de stocare pentru obiectele personale, de la acesorii pentru aranjarea părului la un album cu poze vechi.

Descoperă întreaga noastră colecție de noptiere.

Comodă

O piesă de mobilier pe cât de versatilă pe atât de importantă, comoda e spațiul în care poți ține aproape orice, de la ciorapi și lenjerie intimă, la haine, prosoape sau așternuturi de pat. Poți să alegi între comode de diferite dimensiuni, dar, de asemenea, poți să integrezi perfect această piesă de mobilier în orice stil de amenajare.

Pentru un dormitor clasic sau vintage poți alege o comodă din lemn masiv cu aplicații ornamentale detaliate. Dacă ai un dormitor modern sau minimalist, mergi cu încredere pe o comodă cu un design cât mai simplu, bazat pe linii clare, iar dacă ești adeptul stilului rustic, o comodă din lemn în nuanțe deschise se va încadra de minune.

Explorează selecția Mobexpert de comode!

Dulapul

Dacă nu ai o cameră separată pe post de dressing, atunci un dulap de haine în dormitor va contribui semnificativ la confortul tău. În cazul unui dormitor mai mic, îți recomandăm să optezi pentru un dulap cu uși culisante – acesta este mai compact și te ajută să salvezi spațiu.

De asemenea, dulapurile care au oglinzi pe ușă măresc vizual spațiul, aduc un plus de confort și funcționalitate.

Vezi toate modelele de dulapuri pentru dormitorul tău!

Cum alegi decorațiunile importante pentru dormitor?

Elementele de decor sunt la fel de importante ca mobilierul, deoarece fiecare dintre acestea adaugă o notă personalizată spațiului, transformându-l într-un loc care spune o poveste.

Perdele și draperii

Perdelele și draperiile pot schimba dramatic înfățișarea unei încăperi. Fiind o importantă pată de culoare, acestea contribuie la crearea personalității dormitorului. Draperiile lungi care ajung din tavan până în podea, pe lângă faptul că generează iluzia unui spațiu mai larg, mai dau o notă de rafinament și sofisticare încăperii.

Un alt secret dacă vrei să-ți mărești vizual dormitorul este să optezi pentru perdele sau draperii în culori calde, deschise, fabricate dintr-un material cât mai puțin dens. În același timp, dacă ai un dormitor de dimensiuni generoase, poți alege draperii mai groase – acestea au proprietatea de absorbție fonică, astfel vor contribui la crearea unei atmosfere cu adevărat relaxante în dormitor.

Explorează selecția noastră și descoperă perdelele sau draperiile perfecte pentru dormitorul tău!

Așternuturi de pat și cuvertură

Cu o gamă extrem de largă și și de variată de piese, așternuturile de pat sunt unul dintre cele mai însemnate moduri de a-ți personaliza dormitorul.

Dacă ești o fire mai romantică, poți alege așternuturile cu imprimeuri florale, în culori pale sau vibrante – orice ai alege, acestea vor învălui încăperea în rafinament și delicatețe.

Dacă îți dorești așternuturi simple, optează pentru cele monocolore, care reflectă eleganță și bun gust. Pentru un aer mai modern, îți recomandăm așternuturile cu imprimeuri geometrice sau linii, care conferă un aspect minimalist și versatil.

Vezi toate modelele de așternuturi de pat și cuverturi.

Covoare

Covorul e un accesoriu care completează și întregește aspectul oricărei încăperi. Alege o culoare care va completa cu succes decorul din dormitorul tău. De cele mai multe ori, culorile neutre sunt perfecte pentru că aduc un aer rafinat, însă dacă iubești contrastele și ai ales culori neutre pentru pereți și mobilier, covorul poate fi exact acel punct de culoare care va transforma în totalitate camera.

În plus, un covor pufos și moale asigură senzația de căldură și confort în dormitor. Poți alege unul de dimensiuni mai mici, pe care să-l așezi chiar lângă pat. În acest fel, te vei bucura de textura delicată a acestuia întotdeauna. De asemenea, poți așeza unul în fața patului pentru a da camerei un aspect modern și elegant.

Lasă-te inspirat de întreaga colecție de covoare Mobexpert!

Oglinda

În orice amenajare, oglinda joacă un rol stilistic important. Ramele oglinzilor decorative vin într-o gamă extraordinară de modele, finisaje și culori, astfel, cu siguranță, vei reuși să găsești o oglindă care să reflecte stilul încăperii. Oglinda potrivită în dormitor îți va învălui casa într-un aer sofisticat, plin de prestanță.

Vezi întreaga noastră colecție de oglinzi pentru un dormitor cu stil!

Corpuri de iluminat

Nu mai este un secret faptul că sursele de iluminat ne influențează starea de spirit, de aceea, într-o cameră dedicată relaxării și liniștii sufletești trebuie să atragi atenție la ce corpuri de iluminat folosești. De obicei, dormitorul are nevoie de iluminat general și de iluminat de accent. Pentru iluminarea ambientală, poți alege corpuri interesante, cum ar fi o lustră sau un candelabru deosebit, sau din contra, poți folosi lumini încastrate discrete și elegante.

Un lampadar cu un design deosebit, așezat lângă un fotoliu comod ca crea o colțișor intim, iar o veioză amplasată pe noptieră va face o declarație elegantă, conturând o atmosferă plăcută în dormitor.

Vezi corpurile de iluminat marca Mobexpert și alege-l pe cel potrivit pentru dormitorul tău!

Accesorii decorative

Decorațiunile, alături de piesele de mobilier, reușesc să aducă o notă personală dormitorului. Fie că vorbim despre tablouri, lumânări, vaze, perne decorative sau rame pentru fotografii , orice element decorativ pe pe care îl aduci în dormitor va contribui la crearea confortului din încăpere. Aceste accesorii pe care le alegi reflectă atât personalitatea pe care o ai, cât și stilul.

Idei speciale pentru amenajarea unui dormitor deosebit

Dormitorul cu tapet

Tapetul e un material decorativ inedit: e accesibil, ușor de folosit și poate schimba instantaneu dinamica unei camere. În dormitor, folosește tapetul pentru a scoate evidență un element – fie că e vorba de pat (în majoritatea cazurilor), oglinda în fața căreia de pregătești în fiecare dimineață, sau de un tablou deosebit.

Vestea bună e că ai la dispoziție o gamă vastă de modele: de la tapete cu fragmente rupte din povești pentru dormitorul copiilor, la cele cu imprimeuri florale pentru decorurile vintage sau cu forme geometrice pentru o amenajare în stil modern, dar nu numai. Este important să nu-l folosești în exces pentru a nu îngreuna atmosfera camerei.

Descoperă colecția noastră de modele de tapet!

Dormitor cu zonă de relaxare

Pentru a te bucura de experiența completă oferită de cea mai intimă cameră a casei, amenajează aici un colț de relaxare, o zonă în care să te retragi atunci când nu vrei să te lași pradă îmbrățișării patului moale.

Un fotoliu cu perne voluminoase, un demifotoliu sau poate chiar un șezlong decorat cu un pled moale și dichisit, alături de o măsuță, pentru a păstra la îndemână lucrurile de care ai nevoie, sunt suficiente pentru a crea preambulul unei nopți de vis.

Mobilier fabricat în România pentru dormitorul visurilor tale

Dormitorul e camera cea mai personală din întreaga casă, încăperea care te îmbie la relaxare și care îți dă o stare de liniște sufletească profundă. E locul unde te refugiezi după o zi lungă și unde îți începi, cu bateriile încărcate, fiecare dimineață. De aceea, fiecare element inclus în amenajare – pat, noptiere, comode, corpuri de iluminat etc. – trebuie să-ți bucure ochii, să-ți inspire încredere și în egală măsură, să fie confortabil, rezistent și funcțional.

Noi, la Mobexpert, credem că dormitorul perfect începe cu mobilier de calitate superioară, care îmbină armonios latura practică cu cea estetică. Și ce metodă mai eficientă să ne asigurăm că îți punem întotdeauna la dispoziție cele mai calitative produse decât să le producem chiar noi? Peste două treimi din mobilierul Mobexpert este produs în propriile fabrici pentru a ne asigura că obținem calitatea și prețurile optime pentru consumatorii noștri.

Cu atât de multe opțiuni la dispoziție, de la stiluri de design interior la piese de mobilier din care să alegi, aproximarea bugetului poate deveni o provocare. Dacă vrei să-ți faci o idee mai clară despre bugetul alocat în amenajarea dormitorului, citește ghidul nostru pentru a estima care ar fi costurile unui proiect de (re)amenajare.

În plus, am creat primul planificator de buget cu prețuri concrete care te va ajuta să-ți planifici mai bine resursele financiare și care îți oferă o listă de piese de mobilier recomandate care se pliază pe preferințele, nevoile și buzunarul tău.

calculator mobila

Iar pentru momentele în care simți nevoia unui plus de inspirație pentru (re)decorarea dormitorului tău, serviciul de design interior Mobexpert este la dispoziția ta. Ia legătura cu specialiștii Mobexpert pentru o ședință online gratuită, și descoperiți împreună cum poți obține cuibul de vis pentru tine.

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)