7 sfaturi utile pentru a-ți transforma casa într-o oază de relaxare

Viața modernă poate fi stresantă, de aceea este esențial să avem un spațiu acasă unde să ne putem reîncărca bateriile. Indiferent de dimensiunea sau stilul casei tale, poți crea un colț de liniște și confort cu doar câteva trucuri simple.

Sumar


Începe cu tine

Investește în pijamale și haine de casă confortabile și moi, din materiale plăcute la atingere. Recomandarea noastră este să eviți hainele strâmte care te pot face să te simți incomod și să alegi în schimb piese lejere în care te poți relaxa în totalitate.

Culorile pe care le alegi îți pot influența, de asemenea, starea de spirit. Nuanțele închise îți vor aminti de lux și eleganță, în timp ce nuanțele mai deschise te vor duce cu gândul la simplitate și delicatețe. Pentru un vibe vesel, îți recomandăm imprimeuri și culori aprinse.

Alege mobilierul potrivit

Optează pentru piese confortabile, precum o canapea cu dimensiuni generoase și cu multe perne, un fotoliu cu recliner sau un șezlong. Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a te întinde și a te relaxa. Poți opta pentru culori neutre și detalii simple care să creeze o atmosferă calmă și relaxantă.

Pentru dormitor, alege o saltea confortabilă și așternuturi de pat din materiale plăcute la atingere. Nu uita de pernele pufoase și de pledurile moi.

Relaxează-te seara cu un ceai

Ceaiul îți poate îmbunătăți starea de spirit prin aroma și căldura care te îmbie încă din primul moment în care îl torni în ceașcă. În plus, atunci când te bucuri de o carte bună, parcă un ceai delicios este partenerul ideal de lectură. Pregătește-ți ceaiul într-un ceainic clasic, din ceramică, sau într-unul tradițional, din fontă, pentru o experiență cu adevărat specială.

Decorațiunile fac diferența

Adaugă detalii care te fac să te simți bine, cum ar fi perne, obiecte decorative, lumânări parfumate sau plante. Ține minte că decorațiunile pe care le alegi trebuie să reflecte atât personalitatea ta, cât și stilul amenajării.

Relaxează-te în aer liber

Amenajează un spațiu special pentru relaxare pe terasă sau în grădină. Amplasează o canapea sau un leagăn într-un loc umbros, adaugă o măsuță de cafea și decorează cu plante și flori. Poți aduce un plus de confort în spațiu cu luminițe decorative sau cu o fântână.

Aprinde o lumânare parfumată

Când spui „relaxare”, gândul tău imediat fuge către o lumânare parfumată care îmbie camera cu o mireasmă plăcută. Într-adevăr, un parfum de cameră sau o lumânare cu un miros plăcut va eleva momentul tău de relaxare. În colecția noastră găsești sute de lumânări și parfumuri de cameră din care poți alege aromele tale preferate.

Alege corpuri de iluminat pentru un ambient soft

Corpurile de iluminat pot avea un rol esențial în crearea unei atmosfere relaxante. Evită lumina puternică și fluorescentă care poate fi dură pentru ochi. În schimb, optează pentru lampadare, veioze, aplice sau ghirlande luminoase cu lumină caldă pentru a crea o lumină difuză și plăcută.

Relaxarea este esențială pentru o viață sănătoasă și fericită, așa că profită de orice moment de respiro, îmbracă cele mai confortabile haine pentru casă, aprinde o lumânare parfumată și relaxează-te pe canapeaua ta confortabilă.

 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)