„Fabricat cu mândrie în România”: Clasic Prod Mex, fabrica Mobexpert

Mai mult de două treimi din mobila expusă în magazinele Mobexpert este proiectată și produsă în România, în fabricile noastre. Așadar, vă invităm să le descoperim împreună, alături de cele mai populare game care sunt fabricate în cadrul acestora. Fabrica Mobexpert pe care vrem să v-o prezentăm este Clasic Prod Mex.



Fabrica Clasic Prod Mex a fost înființată în anul 1963 și se întinde pe o suprafață de 27.000 m². La acea vreme, era cea mai mare unitate de producție din Dej. În prezent, avem 300 de angajați cu ajutorul cărora producem 33.000 de produse pe an. Clasic Prod Mex a devenit principalul producător de mobilier pentru magazinele Mobexpert.

În cadrul fabricii există 150 de utilaje în funcțiune, cu ajutorul cărora putem produce orice tip de mobilier. Gama de produse realizate în fabrică este extrem de diversificată, iar principalele materiale cu care lucrăm sunt panourile furniruite și lemnul masiv.

În plus, modernizările din ultima perioadă au făcut ca munca angajaților să devină mai ușoară. Mașinile cu comandă numerică pot realiza o piesă pe minut, astfel că productivitatea în fabrică este mult mai mare. De asemenea, avem mașini în dotare care prelucrează repere astfel încât orice piesă să fie prevăzută cu profilările, găurile sau tăieturile necesare asamblării ulterioare a produsului finit - totul este realizat, așadar, de o mașină și verificat apoi cu atenție de angajați.

Tehnologia ne ajută să fim mai eficienți, însă există unele procese unde munca manuală și pasiunea aduc un plus de valoare. În special procedeele de finisare a produselor, cum ar fi antichizarea sau patinarea, specifice gamelor Jazz și Louis Philippe, necesită un plus de atenție și măiestrie, fiind realizate manual. Întocmai acest lucru face ca cele două game să fie unele dintre cele mai iubite de clienții Mobexpert.

În ceea ce privește colecțiile noi, produse în fabrica din Dej, Cardinale este cea care a înregistrat cea mai spectaculoasă evoluție. Realizată în nuanțe de șampanie, Cardinale este una dintre cele mai atractive game disponibile în oferta Mobexpert. Specialiștii Mobexpert consiliază și îndrumă angajații fabricii în permanență în legătură cu popularitatea în rândul clienților a pieselor de mobilier produse la Dej. Astfel, ne asigurăm că cele 400 de produse din portofoliu păstrează cele mai înalte standarde de calitate, acesta fiind un aspect esențial pentru noi. 

Cei 300 de angajați reprezintă elementul cel mai de preț al fabricii. Dezvoltarea continuă a acestora este extrem de importantă pentru viitorul fabricii, astfel că avem proiecte dedicate tuturor categoriilor de personal. Pentru angajații deja existenți, organizăm o școală de maiștri, cursuri de dezvoltare personală și de calificare la locul de muncă. În același timp, lucrăm activ pentru atragerea tinerilor prin acordarea de burse și colaborarea cu școlile și liceele de profil tehnologic.

Toate realizările de până în prezent sunt rodul unei munci susținute în echipă. Pe măsura concretizării investițiilor în oameni și tehnologie, ne propunem în viitor să creștem performanțele fabricii și să aducem mobilierul Mobexpert în fiecare casă din România. 

DESCOPERĂ GAMELE DE MOBILIER PRODUSE ÎN FABRICA CLASIC PROD MEX

JAZZ >

LOUIS PHILIPPE >

CARDINALE >

CHOCOLATE >

CUBA >

SPENCER >

COLORADO >

BUCĂTĂRIA ALABAMA >

BUCĂTĂRIA JAZZ >

BUCĂTĂRIA LOUIS PHILIPPE >

BUCĂTĂRIA CHOCOLATE >

BUCĂTĂRIA FLORENȚA >

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)