Tip de extensie de canapea

Mai jos veți găsi detaliat cele 5 tipuri de extensii specifice canapelelor și colțarelor

 Extensie canapea tip:  Clic Clac

Extensie tip

Clic Clac

Extensia de tip Clic Clac este compusă dintr-un cadru metalic cu lamele elastice și dintr-o saltea articulată, adică formată din 2 părți. Canapelele cu sistem Clic Clac prezintă mai multe poziții de reglare a spătarului pentru un plus de confort. Se poate ca aceste canapele cu acest sistem de extensie să aibă și ladă pentru depozitare (exemplu canapea Balin).

 Extensie canapea tip:  Doppelliege

Extensie tip

Doppelliege

Extensia Doppelliege prezintă un sistem acționat prin role, astfel că partea de șezut se trage și permite parții de spătar să gliseze spre partea din față și să se poziționeze orizontal. Acest tip de extensie este din poliuretan și este tapițată în stofă (ex: canapeaua Lincoln).

 Extensie canapea tip:  Futon

Extensie tip

Futon

Extensia Futon este o extensie formată dintr-o saltea pliată, de obicei din poliuretan, care se desfășoară pe jos pentru a se putea folosi, un stil japonez. De obicei, se regăsește la canapelele mai mici (ex: modelul Caspian)

 Extensie canapea tip:  Ribalta

Extensie tip

Ribalta

Extensia Ribalta este o extensie cu cadru metalic, cu plasă sau lamele care include o saltea. Cadrul și salteaua se pliază și se poziționează sub pernele de șezut de la canapea. Salteaua poate fi din poliuretan, cu arcuri sau cu spumă cu memorie.

 Extensie canapea tip:  Sertar

Extensie tip

Sertar

Extensia de tip sertar este o extensie folosită, de obicei, la colțare, fiind o extensie pe role, poziționată sub șezutul canapelei care se deschide ca un sertar. Acest tip de extensie este din poliuretan și este tapițată în stofă (ex: canapea Dune).