#OameniiMobexpert - Yvona: „Găsesc inspirație în tot ce mă înconjoară”



Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Yvona Ghergu, Arhitect Design Center Militari.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Yvona, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Sunt o fire optimistă și îmi place ceea ce fac. După ce am terminat Facultatea de Arhitectura am avut ocazia să învăț proiectare într-o firma care face mobilier pe comandă. Mi-a plăcut să descopăr cum funcționează toate elementele astfel încât am rămas și am trecut prin toate fazele acestui domeniu, de la proiectare, măsurători, ofertare, vânzări și design. 

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

Am învățat foarte mult de peste tot și fiecare element m-a ajutat să fac un pas înainte. Bineînțeles, baza din facultate a fost foarte importantă; arhitectura este un domeniu complex și creativ. După câțiva ani de mobilier pe comandă m-am angajat într-o firmă renumită din România. Am descoperit o lume nouă în domeniul mobilierului de lux și un alt tip de client. Toate etapele m-au influențat și ajutat în traseul meu.

Cum ai descrie job-ul tău?

Este un job frumos și creativ. Am șansa să influențez viețile oamenilor, să îi ajut și să fiu alături de ei în timp ce descoperă ce este “acasă”.

De unde provine această pasiune a ta pentru design interior?

Întotdeauna mi-au plăcut frumosul, arta și meșteșugurile și, poate surprinzător, matematica și ordinea. Cumva, aceste elemente s-au combinat și m-au adus aici.

Cum caracterizezi stilul tău creativ? Și care este stilul tău de design preferat?

Îmi place să improvizez, să combin stilurile și să descopăr cea mai bună soluție în fiecare situație.

De unde te inspiri? Care sunt sursele tale de inspirație și cum le aplici în proiectele de amenajare în Mobexpert?

Găsesc inspirație în tot ce mă înconjoară. Urmăresc ultimele tendințe și inovații din domeniu și le adaptez proiectelor mele în funcție de necesități. Cele mai bune surse sunt totuși clienții. Cu cât sunt mai deschiși și îi cunosc mai bine, cu atât pot să le ofer un proiect personalizat.

Care este partea favorita din procesul creării unui proiect de design interior?

Sunt fericită atunci când îmi surprind clienții cu propunerea perfectă, atunci când ei nu știu exact ce vor, dar văd proiectul și își dau seama că asta este. Este un sentiment frumos, să fii apreciat pentru ceea ce faci. 

Care au fost cele mai frecvente solicitări în amenajarea unei locuințe?

În București, în cele mai frecvente solicitări se regăsesc problemele funcționale. Apartamentele sunt mici sau prost compartimentate și necesită soluții pentru o depozitare adecvată.

Ce înseamnă să ai o casă frumoasă?

O casă frumoasă este o casă amenajată pentru tine, funcțională și personalizată după nevoile tale.

Care este cea mai frumoasă experiență de când ești designer? Dar cel mai important proiect?

Toate proiectele sunt importante, însă cele mai atractive din punctul meu de vedere sunt cele mai complexe în care pot să mă implic de la început și să alegem împreuna totul, de la finisajele podelei și pereților, până la decorațiunile mici și obiectele de artă.

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de munca?

Nu sunt de foarte mult timp în această echipă, dar de la început Mobexpert mi s-a părut ca o familie mare.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Consider că toată lumea trebuie să își urmeze pasiunile, dar să fie și maleabili în același timp. În această perioadă este important să putem să ne adaptăm la situații imprevizibile.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)