#OameniiMobexpert - Răzvan: „Job-ul meu este ce și-ar dori orice designer: creionez fantezii și îndeplinesc vise”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colegul nostru, Răzvan Filimon, Arhitect Design Center Mobexpert Iași.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Răzvan, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Un om creativ, plin de idei, căruia îi place să facă oamenii fericiți. M-am alăturat echipei Mobexpert Iași în urmă cu trei ani venind tot din domeniul designului de interior și de mobilier, acceptând provocarea de a mă dezvolta și crește profesional cu un portofoliu complex și integrat de soluții, atingând toate stilurile.

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

Iașiul este un oraș în continuă metamorfoză, așa că, profesional, am început prin designul spațiilor comerciale în mall-uri și magazine tip Boutique în zonele centrale. Din această zonă am fost recrutat și am avut ocazia să cunosc designul, producția de mobilier și accesorii din piața italiană, urmând traiectoria naturală de integrare în echipa de la Iași.

Cum ai descrie job-ul tău?

Job-ul meu este ce și-ar dori orice designer: creionez fantezii și îndeplinesc vise. 

De unde provine această pasiune a ta pentru design interior?

Cel mai probabil a început de pe băncile liceului; îmi amintesc că aveam niște teme de proiectare a unui supermarket și am început să dezvolt mult mai mult acel proiect și încet-încet am fost autodidact și am studiat designul comercial. Pe urmă, m-am dezvoltat pe design interior, design de obiect, design de mobilier și studiul formei.

Cum caracterizezi stilul tău creativ? Și care este stilul tău de design preferat?

Totul începe de la beneficiar. Pentru mine este foarte important să cunosc persoana pentru care lucrez, să îi cunosc obiceiurile, stilul de viață, hobby-urile și, cumulând aceste informații, schițez proiectul, planul, moodboard-ul și randările. Stilul meu preferat este cel modern, minimalist și bineînțeles să conțină puțin ocru.

De unde te inspiri? Care sunt sursele tale de inspirație și cum le aplici în proiectele de amenajare în Mobexpert?

Cum am spus, principala mea sursa de inspirație este însuși beneficiarul sau persoanele ce vor utiliza acel spațiu. Din discuțiile cu aceștia pornesc cele mai bune idei și, asemenea unui bulgare de zăpadă, ele cresc și se transformă în proiecte frumoase.

Urmăresc de asemenea și toate noutățile din domeniu, poze, reviste, târguri de profil. Acolo se stabilesc tendințe și tot timpul este necesar să fii la curent cu ele.

Care este partea favorită din procesul creării unui proiect de design interior?

Partea favorită este partea de implementare și finalizare a unui proiect. Acolo clientul zice “uau”. Satisfacția este atunci când la final clientul este fericit și mulțumit de rezultat.

Care au fost cele mai frecvente solicitări în amenajarea unei locuințe?

Cele mai frecvente solicitări sunt pentru spațiile de zi, zona media și zona de dining deoarece dezvoltatorii micșorează aceste zone și atunci linia devine foarte fină între a plăcea sau a nu plăcea.

Ce înseamnă să ai o casă frumoasă?

O casă frumoasă este casa în care te simți ca acasă. Nu stilul contează, ci atmosfera și viața dată de cei ce locuiesc și obiectele care îi înconjoară.

Care este cea mai frumoasă experiență de când ești designer? Dar cel mai important proiect?

Cu toții suntem diferiți, din fericire. Așa spunem noi. Nu există cea/cel; sunt implicat 100% în toate proiectele, toate beneficiază de atenția mea, chiar dacă aleg o vază sau fac un buchet de flori sau dacă amenajez o cameră, un apartament, o casă. Toate proiectele sunt diferite, la fel cum toți oamenii sunt diferiți. Nu există o rețetă care să se potrivească pentru mai mulți beneficiari și fără aceasta diversitate noi nu am deveni mai buni.

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de munca?

Mobexpert, pe lângă cel mai important brand din domeniu, reprezintă și cea mai dinamică echipă. Mă îndoiesc că există persoane care nu ar vrea să facă parte din ea. Dacă există, înseamnă că nu ne cunosc și ar trebui să afle despre noi.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Generația nouă ar trebui să fie mai curajoasă. Eu cred că orice student din domeniu dacă ar depune un CV s-ar dezvolta frumos în cadrul Mobexpert. 

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)