#OameniiMobexpert - Mihaela: „Cel mai important proiect este întotdeauna cel care urmează”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Mihaela Tomescu, Designer Magazin Mobexpert Pantelimon.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Mihaela, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Profesional sunt o persoană echilibrată, optimistă, ambițioasă, preocupată de lucrul bine făcut și cu abilitatea de a lucra în echipă pentru a finaliza cu succes fiecare proiect nou, atentă la aprecierile venite din partea colegilor și clienților Mobexpert.

Iubesc natura și tot ceea ce oferă ea. Este elementul care îmi oferă energie și creativitate în tot ceea ce fac zi de zi, iubesc frumosul și armonia lucrurilor. 

După o scurtă perioadă în care am lucrat în cadrul unei firme care comercializa corpuri de iluminat de lux, activitatea mea profesională a debutat practic în Mobexpert. M-am alăturat echipei Mobexpert în urma cu 20 de ani. Am ocupat succesiv poziția de consilier de vânzări, asistent și șef raion decorațiuni interioare.

De peste 15 ani ocup poziția de designer magazin. Am parcurs mai multe trepte pentru a mă putea dezvolta în acest sens și încă de la început am simțit nevoia sa descopăr mai mult și mai multe despre aceasta artă și poveste a decorului. Îmi place ideea de a dărui experiențe memorabile în cadrul magazinelor Mobexpert, mă regăsesc total și cred că asta se numește pasiune. Pasiunea pe care o am pentru frumos. Este poziția în care am avut cele mai mari satisfacții profesionale.

De unde provine aceasta pasiune pentru design interior?

Iubesc frumosul, armonia lucrurilor…poate fi un început...

Pasiunea pentru design vine din interiorul meu. Am descoperit asta în urma cu mai mulți ani când problema amenajării locuinței personale devenise oarecum presantă. Fiind zi de zi în preajma mobilierului și a obiectelor decorative, am acceptat provocarea de a mă ocupa independent de această amenajare. Atunci am conștientizat că energia interioară mă determină să fac toate aceste lucruri cu bucurie, curiozitate și entuziasm. 

Cum caracterizezi stilul tău creativ? Și care este stilul tău de design preferat?

Nu pot spune că prefer un anumit stil. Acesta este impus de produsul în sine. Îmi place să mă joc cu elementele care înviorează și dau viață amenajărilor. Scopul este de a-l pune în valoare, accentuând funcționalitatea și armonia amenajării prin contextul creat: amplasare, decorațiuni, lumini, forme, culoare. Imaginația nu are limite.

De unde te inspiri? Care sunt sursele tale de inspirație și cum le aplici în magazinele Mobexpert?

Este bine să ai ca punct de plecare sugestiile de amenajare propuse de furnizor, dar nu te oprești niciodată aici. Asociez cu grijă produse complementare care să se potențeze reciproc și care să ofere „armonia” atât de necesară în amenajările interioare. O bună sursă de inspirație pentru mine este documentarea în spațiul virtual unde urmăresc tendințele și noutățile în acest domeniu dar nu numai.

Care este partea favorita din procesul creării unui amenajări?

Evident finalul - atunci când privești detașat și ești satisfăcut de rezultat așteptând confirmarea prin aprecierea favorabilă a colegilor și clienților, prin creșterea volumului vânzărilor. 

Ce înseamnă să ai o casă frumoasă?

O casă amenajată după propriile idei și necesități care să îți oferă ție și familiei confortul dorit, în care poți invita prieteni dragi și în care revii întotdeauna cu plăcere.

Care este cea mai frumoasă experiență de când ești designer? Dar cel mai important proiect?

Sunt mai multe, dar cele de care mă bucur foarte mult și sunt mulțumită de munca mea sunt legate de expresia „Wow!” sau „Ce frumos!”. Cel mai important proiect este întotdeauna cel care urmează.

Transmite cititorilor noștri un sfat de care sa țină cont atunci când își amenajează casa.

Simplu: vizitați magazinele Mobexpert. Vizionați amenajările interioare propuse de specialiștii noștri, consultați consilierii de vânzări, solicitați sfaturile arhitecților noștri.

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de muncă?

Mobexpert este cel mai important și respectat brand din domeniu. A crescut continuu și este acum o mare familie. Dacă ești interesat și dornic să activezi într-unul din departamentele sale, vei beneficia de prietenia viitorilor colegi care îți vor îndruma primii pași. De asemenea, oferă șansa oricărei persoane dedicate să evolueze și să își clădească o carieră profesională de succes. Ai toate șansele să fii apreciat și să te bucuri de satisfacții profesionale. Contează enorm.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Plăcerea de a lucra este factorul important după care trebuie să te ghidezi în alegerea unui job. Seriozitatea, responsabilitatea, perseverența sunt insuficiente dacă nu există plăcere. Sfatul meu este „să faci ceea ce îți face plăcere să faci”. Este sintagma care garantează succesul și mulțumirea de sine.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)