#OameniiMobexpert - Georgeta: „Comunicarea deschisă și respectul reciproc sunt fundamentale”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Georgeta Meli, Asistent Manager Mobilier General - Mobexpert Pipera.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Meli, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Mă descriu ca o persoană ambițioasă, în primul rând, sociabilă, mereu dornică de interacțiune și evoluție, în special pe plan profesional. În prezent sunt Asistent Manager la Mobexpert Pipera, unde activez încă din 2015. Am o carieră variată din punct de vedere al domeniului de activitate, cu expertiză în contabilitate, afaceri și consultanță. Studiile mele se referă la Economia Afacerilor, cu specializare în Analiza Chimică a Materialelor, dar toate rolurile în care am activat m-au transpus mereu în legătură cu comunitatea, ceea ce mi-a sporit pasiunea pentru rolul în care activez în cadrul Mobexpert.

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

Traseul meu cuprinde elemente dintr-o multitudine de domenii. Cu specializare în comerț, mi-am dezvoltat expertiza în contabilitate și am activat în domeniul unei firme de software la începutul vieții mele profesionale. Mai târziu, în cariera mea, am început să lucrez în domeniul consultanței, unde am identificat că aceasta este pasiunea mea. Am descoperit că tipologia mea de persoană îmi conferă posibilitatea să lucrez în echipă și să acord o deosebită atenție detaliului.

Cum decurge o zi din activitatea ta? Care sunt cele mai mari provocări?

Într-o zi la job, am parte de o multitudine de task-uri, de la consilierea clienților până la proiectarea mobilierului în program specializat. Desigur, nicio carieră nu este lipsită de provocări, dar acestea reprezintă o parte esențială din procesul de evoluție. La începutul carierei mele, clienții reprezentau cele mai mari provocări, dar de-a lungul vieții am avut ocazia să "studiez" multe tipologii de oameni, pe cât de diferiți, pe atât de fascinanți. Cunoscându-i și ascultându-le poveștile, motivația mea de a continua să-mi depășesc limitele a crescut exponențial. Desigur, oricât de multă experiență aș avea în acest domeniu, provocarea rămâne să mă dezvolt din ce în ce mai mult.

Care sunt principalele ingrediente pentru o experiență plăcută într-un magazin Mobexpert?

La Mobexpert consider că respectul și comunicarea sunt doar punctul de plecare pentru a construi o experiență extraordinară pentru clienți și angajați. Este important ca fiecare membru al echipei să fie profund dedicat îndeplinirii promisiunilor făcute clienților noștri. În plus, punând accent pe comunicare deschisă și eficientă și având respectul ca fundament, putem crea o atmosferă în care fiecare angajat se simte valorizat și înțeles. Prin asigurarea unui mediu de lucru pozitiv, axat pe respect reciproc, putem construi relații solide, fie că este vorba despre colegi de echipă sau despre clienți.

Ce aspecte ale job-ului îți plac cel mai mult și îți aduc cea mai mare satisfacție?

Cea mai mare satisfacție în job-ul meu este atunci când clientul revine cu un nou proiect și decide să lucreze cu mine. Acest lucru îmi arată că munca și sfaturile mele sunt apreciate, și cel mai important, îmi conferă încrederea clientului în deciziile mele.

Care este un proiect de care ești mândră?

În timpul meu la Mobexpert, am avut ocazia de a transforma sute de spații de locuit în locuri pe care clienții noștri le pot numi cu adevărat acasă. Fiecare proiect a fost unic, adaptat nevoilor și gusturilor specifice ale fiecărui client. De la apartamente moderne și minimaliste la case elegante și tradiționale, am fost implicată în fiecare detaliu al procesului de amenajare, asigurându-mă că rezultatul final corespunde celor mai înalte standarde și că reflectă personalitatea și stilul fiecărui client.

Faptul că am avut oportunitatea de a lucra cu mii de clienți care și-au încredințat proiectele mie este o realizare de care sunt profund mândră. Încrederea pe care au avut-o în mine este o confirmare a muncii mele diligente și a abordării personalizate pe care am adus-o fiecărui proiect. Fiecare reușită în mobilarea acestor locuințe mă motivează să depășesc mereu așteptările și să continui să ofer cele mai bune servicii și soluții pentru fiecare client în parte.

Ce calități te ajută să ai succes în acest domeniu?

Experiența mea de peste 30 de ani în industria de retail m-a făcut să creez mereu un spațiu sigur pentru client, să anticipez dorințele acestuia, dar cel mai important, m-a învățat cum să navighez diferite tipologii de oameni. În această industrie, în special în consultanță, cea mai importantă calitate a unui profesionist este capacitatea de a asculta și a prioritiza dorințele clientului.

Cine sunt oamenii, personajele care te inspiră?

Inspirația vine din multe locuri, de la clienții pe care îi întâlnesc, până la propria mea echipă. Fiecare om și fiecare traseu pe care îl observ mereu rezultă într-o lecție. De la clienți, la colegi, la familie, relaționarea cu oamenii a fost mereu o sursă de inspirație pentru viața mea.

Ce te-a determinat să rămâi alături de Mobexpert vreme de 9 ani?

Loialitatea mea pentru Mobexpert vine strict din plăcerea și satisfacția pe care acest post mi le aduce. De-a lungul timpului, am ajuns să consider locul de muncă a doua mea casă, iar echipa a doua mea familie. Mai mult de atât, pentru un consultant, cea mai mare recompensă din punct de vedere profesional este loialitatea clientului, care este un element decisiv în parcursul meu la Mobexpert.

Atmosfera la Mobexpert este una caldă, plăcută și vibrantă. Oamenii sunt sufletul companiei și sunt esențiali pentru crearea unei atmosfere prietenoase și pozitive. Avem o echipă unită, în care fiecare membru contribuie la un mediu de lucru plin de energie și entuziasm. Cred că această atmosferă este esențială pentru performanța noastră colectivă și pentru experiența clienților noștri. Comunicarea deschisă și respectul reciproc sunt fundamentale pentru această atmosferă, fiecare membru al echipei fiind încurajat să-și exprime ideile și să contribuie la obiectivele noastre comune.

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de muncă?

Mobexpert oferă oportunități excelente pentru dezvoltare și creștere profesională. Datorită diversității domeniilor de activitate și a proiectelor variate, există mereu posibilitatea de a învăța și de a te dezvolta. Atmosfera de lucru la Mobexpert este una caldă, prietenoasă și plină de energie. Echipa este unită, iar relațiile strânse între colegi fac ca mediul de lucru să fie plăcut și stimulant. Mobexpert este un loc unde munca și eforturile angajaților sunt recunoscute și apreciate.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Sfatul meu pentru generația tânără este "Găsiți-vă pasiunea și continuați să oferiți cea mai bună parte din voi pentru a vă transforma pasiunea în scop". Claritatea este de departe cea mai importantă atunci când vine vorba de carieră, iar, în cazul meu, pasiunea au fost oamenii pe care i-am întâlnit. În fiecare job, partea care oferă provocări oferă, în același timp, oportunități de dezvoltare, iar acea parte trebuie identificată și urmată. Încercați să vă deschideți orizonturile, să explorați cât mai multe domenii pentru a decide ce vi se potrivește, iar când v-ați găsit menirea, veți ști. Nu dați înapoi în fața provocărilor, pentru că satisfacția cea mai mare vine după depășirea celui mai mare obstacol. Mențineți mereu o atitudine și o mentalitate pozitive, care vă oferă contextul pentru a continua, indiferent de ce provocări urmează în viață.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)