#OameniiMobexpert - Axenia: „Mobexpert este locul unde am crescut”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră Axenia Niculae, Manager Mobilier General & Consultant Rate în Magazinul Mobexpert Militari. 

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Axenia, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Mă consider o persoană echilibrată și perseverentă. Am studiat Economia Turismului Intern și Internațional în cadrul Facultății Româno-Americane din București și am început să lucrez încă din primul an de facultate. Nerăbdătoare să experimentez și să încep efectiv formarea profesională, am lucrat la un birou de traduceri aproximativ un an, după care am realizat că îmi doresc ceva mai mult. Anul următor m-am angajat ca agent de vânzare la un magazin de mobilă, unde am început să îmi dezvolt abilitățile și să mă implic în diverse activități ale firmei. La un moment dat nu am mai avut provocări noi, motiv care m-a determinat să fac parte din echipa Mobexpert.

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional.

Chiar aici pot spune că a început traseul meu profesional, mai exact în luna septembrie a anului 2011. Cu rolul de consilier de vânzări pot spune că am învățat să depun efort pentru fiecare realizare în parte, găsind provocări la tot pasul și din ce în ce mai diverse. Am început să găsesc singură soluții situațiilor neprevăzute, să vin și eu cu propuneri, să mă implic în diverse proiecte și am devenit assistant manager la mobilier. De la o zi la alta bagajul de cunoștințe și ambiția creșteau deopotrivă. În 2017 am continuat ca manager Mic Mobilier. Cu fiecare treaptă simțeam o responsabilitate din ce în ce mai mare pe umeri, fapt care mă motiva și mai mult să îmi concentrez toate eforturile spre atingerea obiectivelor propuse. Cea mai mare provocare din acea perioadă era să mențin echipa unită, din cauza fluxului continuu de personal.

În prezent, pe lângă atribuțiile ce țin de interacțiunea cu clientul în procesul de vânzare propriuzis, îmi dedic o parte din timp și serviciilor de achiziție în rate.

Cu ce este Mobexpert special pentru tine?

Pentru mine Mobexpert este special prin definiție. Așa va fi mereu, indiferent de ce voi face în viitor. Este locul unde am crescut.

Cum decurge o zi din activitatea ta? Care sunt cele mai mari provocări?

Fiecare zi începe cu informare și organizare. Provocările apar atunci când prioritățile vin aproape simultan și atenția trebuie să fie distributivă , îndeosebi în perioada pregătirii unei campanii.

Ce aspecte ale job-ului îți plac cel mai mult și îți aduc cea mai mare satisfacție?

Îmi place mediul de lucru care îmi influențează starea de spirit și performanța, îmi place să lucrez în echipă și mai ales faptul că mă dezvolt continuu. Satisfacția apare în același timp cu rezultatele peste așteptări și feedback-ul din partea clienților și colegilor mei.

Care sunt principalele ingrediente pentru o experiență plăcută într-un showroom Mobexpert?

Fiecare produs din colecțiile Mobexpert are o poveste de spus, iar pentru noi reprezintă mai mult decât o promisiune să oferim produse și servicii de calitate clienților noștri. Pentru o experiență plăcută acordăm atenție și celor mai mici detalii.

După ce valori te ghidezi în activitatea ta?

Integritatea, încrederea și responsabilitatea sunt principalele valori după care mă ghidez în viață și implicit în activitatea pe care o desfășor.

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în ultimul an?

În ultimul an pot spune că mi-am dezvoltat inteligența emoțională. Am privit lucrurile din mai multe unghiuri, le-am conștientizat și astfel am reușit să le gestionez în mod empatic și eficient.

De ce ai recomanda unui prieten Mobexpert ca loc de muncă?

Mobexpert este locul perfect în care te poți descoperi pe tine însuți. Mediul de lucru și echipa care îți este alături te ajută să te organizezi și să îți croiești mai ușor propriul traseu.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc?

Investește în tine și fă totul cu pasiune! Dacă ești la început de drum, alege-ți un mentor, învață din greșeli și nu aștepta să ți se spună ce trebuie să faci. Înconjoară-te mereu cu oameni valoroși, crede în tine și pune suflet în tot ceea ce faci. Nu acționa la primul impuls, adaptează-te la orice situație și asumă-ți riscuri cu responsabilitate!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)