#OameniiMobexpert - Andrea: „Este foarte important ca meseria pe care alegi să o faci să te definească”

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră, Andrea Atanasiu - Designer.

Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cine este Andrea, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Mă numesc Andrea Atanasiu, sunt designer de profesie și acum lucrez ca trainer pCon în Mobexpert. Am absolvit UNARTE în anul 2000, secția Arte Decorative și Design, specializarea Design Ambiental. În timpul facultății am lucrat în publicitate, marketing și vânzări.

La absolvirea facultății m-am angajat într-o fabrică de mobilă, în departamentul de proiectare și așa a început călătoria mea în industria designului ambiental și de mobilier.

Povestește-ne mai multe despre traseul tău profesional

Am început să aplic tot ce am învățat în anii de studii și facultate, folosindu-mă de cunoștințele tehnice moștenite și cultivate am reușit să-mi croiesc drumul pe care îl urmez și astăzi.

Am pornit de la solicitare, am învățat să ascult ce își doreau clienții și am transformat dorințele și visele lor în schițe, în desene pe care ulterior le-am transformat într-un proiect, un ansamblu sau cu ajutorul lor am realizat o amenajare. Am învățat să urmăresc și să mă ocup de o comandă trecând prin toate etapele ei: concept, ofertare, vânzare, producție și montaj.

Poți explica în câteva cuvinte domeniul tău de activitate?

În prezent lucrez ca trainer pCon Planner Pro, lucrez la Catalogul cu Articole Neconfigurabile pentru biblioteca pCon Mobexpert și lucrez la Proiectul pCon pentru toți pentru aplicația internă Moonstar.

Ca trainer lucrez cu toți consilierii din flota de vânzări și le arăt cum să utilizeze programul pCon. Merg în magazine și împreună cu colegii învățăm care sunt avantajele și beneficiile utilizării acestui program.

Așa am descoperit bucuria de a împărtăși cunoștințele dobândite de mine. Mi-am exersat răbdarea, m-am documentat cum să-i învăț tot ce știu eu și tot ce și eu am învățat la rândul meu.

Pentru Catalogul cu Articole Neconfigurabile lucrez într-o echipă în care fiecare știe foarte bine ce are de făcut. Fiecare articol este măsurat și desenat și abia apoi el devine o geometrie 3D. Fiecare geometrie 3D se transformă într-un articol cu proprietăți pentru materialele din care este făcut, proprietate de preț si abia ulterior articolul se alătură unei game de produs în capitolele predefinite.

Cum decurge o zi din activitatea ta? Care sunt cele mai mari provocări?

Sunt ordonată și îmi place să am un program bine stabilit de aceea îmi fac agenda pentru fiecare zi și săptămâna. Catalogul cu articole neconfigurabile este un proiect care m-a scos din zona mea de confort și de aceea este provocarea mea frumoasă în fiecare zi.

Care sunt principalele ingrediente pentru o colaborare eficientă cu echipa din care faci parte?

Respectul, sinceritatea, curiozitatea și dorința de a învăța ceva nou sunt ingredientele de care eu și oamenii cu care lucrez trebuie să dăm dovada.

Nu poți descoperi dacă nu ești curios, nu poți învăța dacă nu vrei și nu exersezi. Nu o să știi dacă nu întrebi și, dacă nu greșești și nu o iei de la capăt repetând până reușești, nu o să înveți niciodată.

Care au fost acele momente din parcursul tău profesional în care simți că ai crescut cel mai mult?

Cursul de pCon a fost și este provocarea care m-a făcut să simt că am crescut profesional și sunt apreciată profesional. Toate proiectele la care lucrez acum sunt frumoase și fiecare are complexitatea lui.

Care este un proiect de care ești mândră?

Proiectul de care sunt mândră este Catalogul cu Articole Neconfigurabile. A fost o provocare pentru mine și mă bucur ca mi-a fost încredințat, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Proiectul este răspunsul venit la solicitarea clienților care doresc acum să-și amenajeze cu ajutorul aplicațiilor de amenajare spațiile lor. Un birou, o bucătărie, un living, un dormitor—acum toate pot fi rapid amenajate cu ajutorul consilierilor și al catalogului pCon Mobexpert.

Catalogul cu Articole neconfigurabile este completează catalogul cu gamele comercializate de Mobexpert. Lucrez în continuare și completez catalogul cu toate gamele de mobilier pentru copii, mobilier și accesorii de baie și decorațiuni.

Ce calități te ajută să ai succes în acest domeniu?

Seriozitatea, sinceritatea, curiozitatea și pasiunea de care dau dovadă în tot ceea ce fac sunt valorile care mă ajută în viața profesională și personală.

După ce valori te ghidezi în carieră și în viață, în general?

Respect, iubire, recunoștință, grija față de oameni și față de tot ce mă înconjoară. Pentru mine aceste principii sunt cele mai importante atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Cine sunt oamenii, personajele care te inspiră?

Mama mi-a dăruit darul de a iubi și respectul pentru oameni, natură și animale. De la tatăl meu am moștenit talentul la desen. Sora mea a fost și este omul care m-a învățat să nu renunț la visele și pasiunile mele niciodată. Muzica, culorile, formele, vântul, norii, oamenii, viața mă inspiră în fiecare zi.

Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Trăim într-un interminabil maraton cu viața, ne grăbim dar nu știm unde și de ce; eu consider ca asta nu este bine.

Eu sunt de modă veche, am prins alte vremuri în adolescență și tinerețe. Îmi place să descopăr, să aflu, să mă informez, să analizez și abia apoi să iau decizii și toate acestea necesită timp.

Eu am fost învățată și ghidată să-mi aleg calea și drumul pe care l-am parcurs. Părinții mei m-au ajutat să identific ce îmi place să fac și ce îmi doresc cu adevărat să fac și m-au susținut până la capăt.

Anii de studii sunt limitați ca timp; fie că îți place sau nu, trec repede și viața merge mai departe. Ajungi să mergi la muncă, să începi să-ți construiești zi de zi de zi, ani în șir, viitorul.

Este foarte important ca meseria pe care alegi să o faci să te definească, să te bucure, să-ți aducă satisfacții, să te provoace să te autodepășești.

Sunt convinsă că orice meserie alegi să faci în viață, trebuie să o faci cu plăcere, responsabilitate, cu pasiune, cu iubire și cu respect față de tine și față de tot ce te înconjoară.

Mulțumesc pentru șansa de a mă prezenta în fața voastră!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)