Fundația Mobexpert se implică activ în cadrul proiectului național „Educație prin Șah”

Sumar


Alături de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 79 din București

Evenimentul a adus laolaltă 56 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 79 din București care au avut bucuria de a juca partide de șah și de a experimenta trăirile unui jucător profesionist. Alături de Federația Română de Șah am creat ambientul unui adevărat campionat în cadrul căruia copiii au beneficiat atât de table și piese de șah, cât și de un arbitru, acompaniat de un cronometru, care să ajute la simularea unei experiențe cât mai autentice a jocului. De asemenea, Daniel Niculae - Președintele Rapid, le-a împărtășit celor mici câteva impresii despre importanța activităților care să antreneze mintea pentru o dezvoltare armonioasă. Prezenți în cadrul evenimentului au fost și Vlad Ardeleanu - Președintele Federației Române de Șah și Dan Șucu - Președintele Mobexpert, care au susținut micuții curajoși ce au luat  parte la joc. 

„Nu contează dacă ești în afaceri, dacă ești în sport ori la școală, competiția este cea care te face mai bun, te face mai puternic, te face mai rapid, te face mai inteligent. Vă rog să țineți minte un lucru toată viața: nu fugiți de competiție, fără competiție nu veți putea performa.” - Dan Șucu, Președintele Mobexpert.

„Federația Română de Șah este onorată să aibă un partener de talia Fundației Mobexpert. Proiectul național ‘’Educație prin Șah’’ este una dintre inițiativele noastre cheie, având un impact direct asupra formării educaționale a copiilor. Acest lucru înseamnă că, prin intermediul șahului, reușim să contribuim la construirea unui viitor mai bun.  Mă bucur să anunț că am început promovarea acestui proiect și prin organizarea concursurilor de șah în cadrul școlilor.  Suntem cu toții diferiți, dar șahul ne unește pentru un viitor mai încrezător!” - Vlad Ardeleanu, Președintele Federației Române de Șah

Pe această cale dorim să mulțumim Federației Române de Șah și Școlii Gimnaziale Nr. 79 pentru oportunitatea de a contribui la dezvoltarea copiilor ce vor ajunge cu siguranță adulți responsabili. 

Despre Federația Română de Șah (F.R.ȘAH)

Înființată în 1925, Federația Română de Șah s-a constituit prin adeziunea a 26 de cercuri de șah din țară. Este una dintre membrele fondatoare ale Federației Internaționale de Șah (FIDE). Misiunea F.R.Șah este de a populariza și dezvolta practicarea acestui sport, la nivel național, din punct de vedere sportiv, educațional, cultural și artistic, promovând corectitudinea, toleranța și fairplay-ul.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)