Cum să organizezi o petrecere în grădină de neuitat: Idei de amenajare inedite pentru spațiul tău exterior

Petrecerile în grădină sunt modalitatea perfectă de a te bucura de vremea caldă, de prezența prietenilor și de o atmosferă plină de voie bună acasă. O grădină amenajată confortabil, estetic și funcțional oferă cadrul ideal pentru distracție și relaxare pe întreaga durată a sezonului cald. Așadar, de la momente intime în familie, până la extravaganțe alături de prieteni, există modalități de a transforma decorul unei petreceri în grădină așa cum îți dorești.

În continuare, ți-am pregătit câteva idei care să te inspire în amenajarea unei petreceri în grădină unice. Transformă spațiul tău în destinația ideală pentru voie bună - practică, veselă și plină de viață. 

Sumar


1. Gândește-te la o tematică și invită culorile la petrecerea în grădină

În primul rând, pentru o petrecere în grădină ca la carte, gândește-te la o temă și cum ai vrea să arate spațiul. Culorile sunt nelipsite de la petreceri, dau energie și creează un decor plin de viață. Ai o paletă largă de opțiuni prin care poți crea o tematică deosebită.

Transformă spațiul exterior într-o extensie a livingului. De la perne pentru exterior, care îi adaugă grădinii un plus de confort, până la veselă colorată, fețe de masă sau suporturi pentru ghivece cu plante în floare.

2. Alege piesele de mobilier potrivite pentru un spațiu cu stil

Când găzduiești o petrecere în grădină, pe lângă masa și scaunele care sunt piesele esențiale, trebuie să ai în vedere și alte locuri în care invitații să se relaxeze, să povestească, să asculte muzică sau să joace diferite jocuri de societate.

De asemenea, e important să iei în considerare numărul invitaților pentru a te asigura că ai o masă suficient de lungă pentru a găzdui oaspeții sau mese rotunde mai mici pe care le poți așeza una lângă alta sau chiar o masă extensibilă, pe care o poți folosi ori de câte ori îți dorești să petreci timp în aer liber alături de cei dragi.

Scoate livingul în aer liber! Dacă spațiul îți permite, optează pentru o canapea confortabilă și fotolii pe care poți așeza perne moi pentru ca prietenii tăi să se poate relaxa în voie, iar dacă te bucuri de o curte cu piscină, șezlongul nu trebuie să lipsească. Nimic nu spune mai tare petrecere decât acele ore minunate petrecute înotând în piscină, apoi baie de soare și relaxare într-un șezlong confortabil cu un cocktail.

3. Iluminează grădina pentru o atmosferă magică 

Iluminarea joacă un rol important pentru a crea o atmosferă de sărbătoare în curte. Alege dintr-o gamă largă de corpuri de iluminat , fie că este vorba de lămpi, aplice, ghirlande luminoase sau felinare care dau un aer magic spațiului tău.

Odată ce te-ai hotărât asupra iluminatului pe care îl vrei, este timpul să profiți de fiecare spațiu pe care îl ai la dispoziție și să-ți lași liberă creativitatea. Agață ghirlande luminoase și felinare pe copacii și arcade, gardul care împrejmuiește grădina sau stâlpii casei și diverse statuete iluminate, toate acestea vor crea o imagine superbă odată cu lăsarea întunericului.

Nu uita nici de amenajarea curții și grădinii din față, așadar iluminează drumul pentru oaspeții care vin la petrecere cu stâlpi exteriori și lămpi solare colorate. De asemenea, pentru a crea un spațiu mai fermecător așează lumânări cu led sau felinare mai mici pentru a evidenția ghivecele cu flori, iazul din grădină sau spațiul de joacă pentru copii.

4. Ia în considerare căldura sau ploile neașteptate

Nu lăsa nimic să-ți strice petrecerea în grădină, fie că e vorba de temperaturile prea mari sau de ploile care te pot lua pe nepregătite. Umbrelele, marchizele sau pavilioanele reprezintă soluțiile perfecte pentru a vă proteja de soare sau ploaie. Astfel, momentele de voie bună nu vor fi condiționate de vreme. Dacă agăți și un hamac, cel mai probabil invitații nu-și vor mai dori să plece de acolo.

5. Pregătește grătarul

Cum nicio petrecere nu este completă fără o gustare delicioasă, nu uita de grătar. O petrecere în grădină nu are același farmec dacă nu ai un grătar la care să pregătești bucatele delicioase cu care să-ți surprinzi invitații. Grătarul și accesoriile pentru grătar vor deveni aliații tăi de încredere în prepararea unui ospăț sănătos pe cinste pe care să-l savurezi alături de cei dragi.

6. Amenajează un mini bar 

Colțul cu băuturi este unul dintre elementele cheie ale unei petreceri de succes organizate în grădină. Amenajarea unui bar nu numai că îți oferă cadrul perfect pentru a savura un vin bun ori un cocktail, dar aduce acea atmosferă de petrecere și o notă luxuriantă grădinii tale.

Poți amenaja un bar improvizat, mai exact o masă de exterior pe care să așezi o față de masă din in sau bumbac, care poate fi aprovizionată cu sticle și pahare, astfel încât masa unde este servită mâncarea să nu fie prea aglomerată. Poziționează masa într-un loc în care invitații să poată ajunge la ea ușor și să servească ce doresc.

De asemenea, asigură-te că ai unde să păstrezi băuturile la rece cât mai la îndemână, ca să nu fii nevoit să folosești de fiecare dată bucătăria din casă. Optează pentru o ladă pentru gheață practică și estetică, atât pentru păstrarea băuturilor, cât și pentru alte alimente.

7. Acordă o atenție deosebită aranjării mesei

Cea mai mare parte a petrecerii are loc în jurul mesei. Așadar, va trebui să o decorezi într-un stil primitor, pentru ca toți invitații să se simtă în largul lor. Indiferent de tipul de petrecere în grădină pe care vrei să o organizezi, sunt câteva elemente care ajută la crearea unei atmosfere festive.

Optează pentru o față de masă și șervete de masă colorate și vesele dacă te pregătești pentru o petrecere unde vor fi și copii, sau poți merge pe un stil minimalist, în culori naturale, precum alb, crem sau bej. Vesela festivă, platourile de servire, tacâmurile, bolurile și paharele sunt, desigur, indispensabile și te ajută să creezi un decor de poveste.

Pentru un plus de originalitate și o atmosferă boemă așează borcane și sticle transparente în care să pui flori și lumânări. Folosește-te de natura înconjurătoare și înfrumusețează decorul mesei cu frunze uscate sau verzi.

8. Pregătește o zonă pentru relaxare și mai multă intimitate

O idee minunată de luat în considerare pentru o petrecere în grădină, este să te asiguri că împarți spațiul în mai multe zone de interes. Astfel că, pe lângă spațiul unde se servește mâncarea și unde au loc discuțiile de grup, asigură-te că ai și zone pentru relaxare care le oferă invitaților posibilitatea de a sta să discute, de a se bucura de momente de intimitate și liniște departe de agitația petrecerii.

Pe lângă canapele, fotolii și taburete, pentru o atmosferă cu adevărat relaxată, poți amenaja un un loc undă să pui câteva pături moi, un covor de exterior și perne de diferite dimensiuni.

Indiferent de evenimentul pe care îl sărbătoriți există numeroase modalități prin care să te bucuri la maxim de o petrecere în grădină. Presară puțin din personalitatea ta în elementele de decor sau în preparatele pe care le servești, și cu siguranță invitații vor fi impresionați de gestul tău. Inspiră-te din recomandările noastre, fii creativ cu decorațiunile, iluminatul, băuturile, zonele de confort și vei putea organiza o petrecere în grădină de neuitat.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)