Cum ne mai petrecem timpul acasă. Idei de activități

Luna trecuta am scris un articol în care îți recomandam câteva activități pe care le poți face acasă în această perioadă. Astăzi venim în ajutorul tău cu alte 14 idei prin intermediul cărora sperăm că te vom inspira.

Sumar


1. Mută livingul pe balcon/terasă sau în grădină

Dacă stai la casă și ești norocosul posesor al unei grădini sau dacă spațiul tău este prevăzut cu terasă sau balcon, poți petrece cât mai mult timp în aer liber. Poți servi masa în exterior, bucurându-te apoi de o lectură relaxantă pe șezlong. Tot aici poți urmări serialele sau filmele preferate sau poți face sport. Seara, un pled pufos îți este un prieten de nădejde în timp ce te delectezi cu un pahar cu vin.


2. Video call-uri cu prietenii și rudele

O activitate relaxantă care îi aduce pe cei dragi aproape de tine în această perioadă. Poate ai cunoștințe sau prieteni cu care nu ai mai vorbit de luni de zile – acum e momentul pentru ore întregi petrecute la telefon, depănând amintiri.

3. Jocuri video

Dacă ești fan al jocurilor video, însă înainte programul nu îți permitea să te bucuri de această activitate, acum poți profita de timpul liber pe care îl ai la dispoziție jucându-te jocurile video preferate.

4. Redecorează

Nu ai nevoie de un buget mare pentru a face schimbări la tine acasă. Fie că adaugi câteva decorațiuni noi sau schimbi locul pieselor de mobilier prin casă, activitatea este una creativă, iar rezultatul va fi unul deosebit.


5. Pictează/desenează/colorează

Recunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra creierului, aceste activități sunt recomandate pentru a combate stresul. Lasă-ți creativitate să zburde și bucură-te de rezultatul final. Poți petrece câteva ore bune relaxându-te și uitând de griji.

6. Spectacole de teatru online

Pentru tine sau pentru cei mici, spectacolele de teatru online sunt mereu o alegere bună. Te scot din rutina zilnică și, în acest fel, susții artiștii care au nevoie de ajutor în această perioadă.

7. Ordine

Profită de timpul liber pentru a face ordine în toate dulapurile și sertarele din casă, în fiecare încăpere a spațiului tău! Refolosește, donează sau aruncă lucrurile și hainele de care nu mai ai nevoie și depozitează-le pe celelalte într-un mod organizat. Vei avea la dispoziție mai mult spațiu și îl poți valorifica după gust.


8. Board games

Dacă v-ați plictisit deja de serile de film în familie, e vremea jocurilor! Dacă nu ați făcut-o deja, puteți să asamblați unul dintre acele puzzle-uri uriașe care poate fi o adevărată provocare – o ocupație care este distractivă și, totodată, vă face să petreceți mai mult timp împreună.

9. Karaoke night

Nu trebuie să ai voce pentru a te relaxa alături de familie cântând piese dragi. Perfecte pentru weekend, serile de karaoke sunt alegerea ideală pentru a vă distra împreună.

10. Gătește împreună cu cei dragi

Dacă uneori, pentru adulți, această activitate poate fi obositoare, cu siguranță cei mici o vor aprecia. Organizați o seară de gătit, unde toată lumea trebuie să se implice. Copiii vor fi încântați, iar vouă vă va prinde bine o mână de ajutor în bucătărie.


11. Picnic în interior

Dacă spațiul tău nu este prevăzut cu un balcon sau o terasă, poți organiza cu succes un picnic chiar în living. Așezați pe jos o pătură și câteva perne decorative pentru mai mult confort și aduceți preparatele în coș sau în caserole – această activitate vă va scoate din rutină și este garanția unei seri distractive.


12. Dansează

Dacă nu ești mare fan al sportului făcut în casă, căută programe de dans online, care te vor ajuta să te menții în formă în această perioadă în care activitatea fizică este mai scăzută.

13. Proiecte DIY

Cu ajutorul tutorialelor pe care le găsești pe Youtube, îți poți face singur propriile decorațiuni, descoperi metode eficiente de depozitare și organizare a lucururilor din casă sau recondiționa piese vechi de mobilier. Fie că sunt sau nu de durată, aceste proiecte fac timpul să treacă mai repede și distractiv.

14. Amintiri – fotografii și filmări

Poți petrece ore bune împreună cu familia uitându-vă la fotografii și filmări vechi, din excursii, călătorii sau evenimete speciale din viața voastră. Vă veți aminti de momentele frumoase petrecute împreună și veți depăna amintiri dragi.

Sperăm că acest articol te-a inspirat să faci câteva lucruri noi, care te vor ajuta să te relaxezi acasă.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)