Piese accent pentru un living eclectic

 

Stilul eclectic în designul interior reprezintă o combinație între mai multe stiluri de amenajări, rezultând o încăpere realizată într-o manieră autentică, expresivă și personalizată. Pentru a amenaja un living în acest stil trebuie să ții cont de piese de mobilier echilibrate și simetrice, tonuri neutre pentru fundal, culori constrastante, o gamă variată de materiale, combinații atipice, decorațiuni retro.

Sumar


Piese de mobilier pentru o amenajare deosebită

Această estetică îți oferă posibilitatea de a alege piese de mobilier în diverse stiluri, modele sau culori. Optează pentru piese minimaliste, cu un design simplu și curat, astfel încât să le poți combina mai ușor. Integrează lângă o canapea din stofă netedă, un fotoliu modern de aceleași forme cu aceasta, continuând cu o măsuță de cafea din sticlă sau lemn masiv. De asemenea, poți alătura amenajării și o comodă veche, clasică, sau o etajeră cu un design original, în stil contemporan. Pentru a contura o încăpere armonioasă, cel mai important este ca paleta cromatică aleasă să fie ponderată, pentru a nu risca ca decorul livingului tău să fie prea încărcat din punct de vedere al culorilor îndrăznețe și să se creeze astfel un haos, care să se asemene cu un kitsch.

Elemente decorative eclectice

În ceea ce privește obiectele decorative, poți completa amenajarea cu diverse produse care să îți provoace creativitatea, îndrăzneala sau personalitatea. Adaugă elemente cum ar fi tablouri, rame foto, vaze, sfeșnice sau statuete, reprezentative pentru stilul tău. Pentru corpurile de iluminat, include lustre, plafoniere sau lampadare cu un aspect special, care vor contribui la o iluminare eficientă și vor aduce o notă de impact. Nu neglija nici pardoseala și alege covoare rezistente, realizate din materiale de calitate, cu modele geometrice sau florale, care să îți resfețe în același timp picioarele, cât și să întregească estetic decorul.

Livingul este o încăpere importantă din casă, deoarece aici petrecem o mare parte din timp, singuri sau alături de familie. De aceea, un living atent decorat conform gusturilor și personalității fiecăruia dintre noi poate spori confortul și starea de bine, mai ales în această perioadă în care petrecem timp acasă mai mult ca oricând. Alegerea stilului eclectic pentru designul interior este cea mai bună modalitate prin care putem să ne expunem ideile și gusturile noastre.

Creează un spațiu în care să te simți bine și nu ezita să adaugi de fiecare dată câte o piesă reprezentativă pentru un decor pe măsură.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)