Cum incluzi patul tapițat în dormitor. Inspirație pentru amenajare

Dormitorul este destinat relaxării și odihnei, locul unde revenim cu drag după o zi obositoare și ne trezim dimineața plini de energie. Acest lucru nu poate fi posibil fără un pat confortabil.

Așa cum probabil ți-ai dat seama și din titlu, azi vorbim despre paturile tapițate și îți prezentăm o varietate de modele și culori de unde poți alege piesa perfectă pentru dormitorul tău.

La finalul articolului vei găsi ghidul nostru despre întreținerea tapițeriei, scris cu scopul de a te ajuta să ai grijă de patul tău.

Sumar


Designul ideal pentru dormitorul tău

În categoria de paturi tapițate vei găsi numeroase modele, potrivite oricărui tip de amenajare. Dacă optezi pentru unul cu tăblie înaltă, te vei relaxa în voie oricând vei citi o carte sau te vei uita la un film. Poți alege fie un model simplu, care garantează versatilitatea amenajării din dormitor și se va evidenția cu delicatețe, fie unul spectaculos care își va face întotdeauna simțită prezența grație aspectului deosebit.

Pe de-o parte, un pat realizat într-un design drept, cu linii clare, va aduce un plus de modernitate în spațiul tău, aliniindu-se la tendințele contemporane. Pe de altă parte, un pat conturat în linii armonioase va domni prin eleganță și rafinament.

Un alt element de care trebuie să ții cont când alegi un pat pentru dormitorul tău este dimensiunea acestuia. Ai de ales dintre o varietate largă de dimensiuni, de la 90×200 cm, până la unele generoase, cum ar fi 180×200 cm. Totodată, găsești același model atât la dimensiuni Queen Size, cât și King Size. Opțiunile numeroase îți permit să alegi patul potrivit spațiului pe care îl ai la dispoziție.

Un alt aspect demn de menționat în ceea ce privește spațiul este depozitarea. Unele paturi sunt prevăzute cu sertar și somieră rabatabilă, astfel că îți oferă un loc în plus pentru a-ți depozita lucrurile într-un mod organizat. Un astfel de pat reprezintă un avantaj atât pentru garsoniere și apartamente, cât și pentru locuri mai spațioase.

 

Completat cu salteaua potrivită, un pat tapițat îți asigură confortul din dormitor și energia de care ai nevoie.

Culoarea ta preferată

În ceea ce privește culoarea unui pat tapițat, opțiunile sunt numeroase. Totul depinde de gusturile tale și de cromatica pe care ai ales-o pentru dormitor. Paturile în culori neutre câștigă la capitolul versatilitate, o astfel de piesă putând fi inclusă în decoruri dintre cele mai diverse, putând fi alăturată cu ușurință amenajării din dormitor.

Dacă vrei un pat într-o culoare vibrantă, acesta va fi alegerea perfectă pentru un dormitor plin de personalitate, fiind o alegere inedită. Culoarea aprinsă a unui pat tapițat încurajează stilul eclectic în amenajarea din dormitor și iese în evidență datorită aspectului aparte.

Unele modele de paturi tapițate îți permit să le personalizezi după bunul plac, astfel că îți pun la dispoziție posibilitatea de a-ți alege textura de stofă, piele, și chiar culoarea pe care ți-o dorești – Majestic, Oxford, Pacific, Noir, Atlas, Terra, Praga.

De asemenea, poți alege și alte piese de mobilier tapițate, precum noptiere, comode sau oglinzi în aceeași tapițerie precum cea a patului tău. Astfel, te bucuri de un decor unitar în dormitorul tău și creezi o amenajare elegantă și deosebită.

Patul tapițat este exemplul clar al piesei de mobilier care îmbină cu succes estetica și funcționalitatea.

 

Ghid de întreținere pentru produse tapițate

Pentru că vedetele lunii sunt canapelele, fotoliile, taburetele, banchetele și paturile tapițate, ne-am gândit să creăm un ghid de întreținere pentru acestea.

Mai jos poți vedea câteva dintre cele mai importante reguli legate de întreținerea produselor tapițate, însă vei găsi un ghid complet în link-ul de mai jos. 

  • Aspiră periodic pentru a înlătura praful. Dacă nu e înlăturat periodic, deși nu se vede ca pe topul unei mese, praful poate murdări tapițeria și îi va da un aspect neplăcut. Recomandăm aspirarea săptămânală cu o perie specială pentru tapițerii.
  • Contactează un specialist în curățare ori de câte ori produsul prezintă semne sporite de murdărire.
  • Acționarea rapidă este esențială pentru a preveni deteriorările permanente. Poţi evita permanentizarea petelor apărute în urma vărsării unor lichide dacă iei imediat măsuri pentru a absorbi substanțele vărsate.

Dacă vrei să afli mai multe metode prin care poți avea grijă de produsele tapițate, te invităm să citești ghidul nostru de întreținere și utilizare -> https://mobexpert.ro/pages/ghid-de-intretinere-si-utilizare.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)