10 idei pentru o casă înfloritoare, în ton cu primăvara

Venirea primăverii este prilejul ideal pentru a face mici schimbări menite să împrospăteze decorul casei tale. Astfel, câteva decorațiuni vesel colorate, un așternut de pat sau un tablou vor crea un ambient plin de vitalitate, în concordanță cu vremea însorită și natura înflorită.

Sumar


1.Transformă dormitorul într-o grădină înflorită

Îmbracă patul din dormitor cu un set de așternuturi realizat din materiale de calitate și imprimat cu un model ce abundă în flori și vei avea parte de un somn liniștit și odihnitor. Bonus tip: folosește un parfum pentru țesături cu note florale pentru a spori senzația de autenticitate. Dacă totuși ideea unui pat acoperit cu flori nu este tocmai pe placul tău, te poți limita la un singur accent primăvăratic, de exemplu, o pernă decorativă.

2.Alege decorațiuni vesel colorate

O vază cu personalitate aduce un dublu beneficiu în dormitorul, livingul sau diningul tău – servește drept suport pentru florile primite de la cei dragi și, în lipsa acestora, joacă un rol decorativ, aducând o binevenită pată de culoare. O altă soluție pentru a înveseli atmosfera unei încăperi este să decorezi pereții în culori pastelate, cu motive inspirate din natură.

3.Pășește pe un câmp de flori

Întâmpină oaspeții cu un covor simpatic, pentru a-i introduce încă de la primii pași în atmosfera primăvăratică din casă. O soluție la fel de inspirată poate fi amplasarea în living a unui covor pufos, țesut cu pricepere și decorat, desigur, cu un model floral în culori vii.

4.Servește masa într-un decor relaxant

O față de masă sau un set de suporturi pentru farfurii ce evocă primăvara vor transforma zona de servit masa într-un loc chiar mai primitor decât este deja. Astfel, te vei bucura de mâncăruri delicioase alături de cei dragi într-un decor vesel, ce îmbie la povești și voie bună.

5.Dă viață pereților

Un tablou ce evocă frumusețile naturii trezite la viață sparge monotonia pereților și înseninează decorul. Pentru un plus de lumină și stil, poți monta pe unul dintre pereți și o aplică realizată în stil romantic, cu finisaj patinat și abajur imprimat cu un model realizat din flori.

6.Optează pentru o pată de culoare 

În cazul în care ești pregătit să faci o alegere îndrăzneață primăvara aceasta, poți opta oricând să aduci o pată de culoare în casa ta cu piese de mobilier accent, care vor aduce un aer de noutate asupra oricărei încăperi. Cu atât mai mult dacă te orientezi către elemente în nuanțe de viva magenta, culoarea anul 2023. 

7.Bucură-te de lumina caldă a primăverii

O casă înfloritoare este o casă în care lumina plăcută a primăverii pătrunde din plin. Alege pentru acest sezon perdele în nuanțe pastelate care să îți vor umple casa de lumină și care, prin designul delicat și simplu, îmbunătățesc aspectul ferestrelor, încadrându-se perfect într-o gamă largă de tipuri de decor.

8.Adu mireasma florilor la tine în casă 

Nimic nu se compară cu aerul plăcut al primăverii încărcat de mireasma florilor proaspăt înflorite. Dacă îți dorești cu adevărat ca în casa ta să fie un mic paradis al celui mai plăcut sezon din an, nu trebuie să îți lipsească lumânările parfumate cu note florale, care vor crea o atmosferă perfectă pentru momentele de relaxare.  

9.Detaliile mici sunt cele care fac întotdeauna diferența

Atenția la detalii este cea care îi poate face pe invitații tăi să simtă cu adevărat că au pășit într-o casă în ton cu primăvara. Astfel, cele mai importante elemente în acest sens sunt florile, care în această perioadă merită un tratament cu totul special. Așadar, plantează florile din casa ta în ghivece spațioase, în ton cu atmosfera colorată de afară.

10.Împrospătează bucătăria cu elemente boeme

Dacă ești în căutarea unor elemente subtile, dar de efect pentru o casă la fel de înfloritoare precum primăvara, nu ezita să aduci elemente mici care fac o diferență uriașă în designul căminului tău. De exemplu, schimbarea veselei poate aduce un aer de noutate în bucătăria ta, mai ales dacă apelezi la câteva piese de efect, precum cănile sau farfuriile cu modele deosebite.

În final, nu uita că o casă cu adevărat înfloritoare se decorează cu sufletul, iar elementele alese cu bun gust nu fac altceva decât să completeze armonia unui cămin primitor și vesel.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)