Cum devine o casă… ACASĂ: Mobexpert Design Center x Roxana Hulpe

În lumea designului interior, fiecare proiect este o poveste unică, în care spațiile goale se transformă treptat în locuri pline de viață, căldură și personalitate. Colaborarea noastră cu Roxana Hulpe, jurnalist, este un exemplu perfect. Împreună, am cules idei, schițe și măsurători pentru a transforma mult iubita casă a Roxanei într-un loc special pentru întreaga familie.

Sumar


Primii pași când lucrezi cu Mobexpert Design Center

Pentru Roxana, ca pentru mulți dintre clienții noștri, amenajarea casei nu este doar o simplă renovare, ci o șansă de a contura un spațiu relaxant, cu personalitate și adaptat nevoilor fiecărui membru al familiei, de la copii, la părinți și bunici.

Casa Roxanei din Cluj este o casă construită de către părinții ei cu multă dragoste și efort. Știind cât de important este să amenajeze un spațiu cu suflet pentru familia ei, Roxana a simțit încă de la început că trebuie să apeleze la specialiști. Astfel, colaborarea alături de colegii noștri din cadrul Design Center a fost alegerea ideală.

Lucrul cu un designer de interior poate face diferența între o amenajare generică și una cu adevărat personalizată. În cadrul Serviciului de Design Interior oferim o experiență completă de amenajare, adaptată cerințelor fiecărui client.

Totul a început cu programarea unei ședințe gratuite de consultanță cu Alexandra Buia, Arhitect Design Center, cu care Roxana a mai colaborat și în cadrul altor proiecte. Având în vedere importanța acestui proiect, dar și faptul că se afla în apropierea magazinului nostru din Pipera, Roxana a ales o întâlnire în magazin în detrimentul uneia online pentru a stabili o bază solidă pentru primii pași în amenajarea casei sale de vis.

Alegerea produselor împreună cu designerul

În timpul primei întâlniri, am discutat împreună detaliile proiectului, începând cu planul casei și camerele care vor fi amenajate: două dormitoare, bucătăria, livingul, zona de dining, două băi, două terase, un birou și mansarda. Un proiect amplu necesită multă atenție, așa că am luat fiecare cameră pe rând, împreună cu Roxana, pentru a vedea cum și-a imaginat aceasta că va arăta fiecare încăpere.

Zona de intrare este open space, ducând în spațiul dedicat pentru living și dining. În living, piesa centrală este șemineul, un element la care Roxana ține foarte mult și care dictează stilul celorlalte piese de mobilier. Un must pentru această amenajare este o canapea vernil, culoarea preferată a mamei Roxanei. În plus, acest spațiu va trebui să includă și o masă extensibilă generoasă, cu locuri suficiente pentru 6-8 persoane pentru mesele în familie. Următoarea cameră, bucătăria, va avea un design clasic, în nuanțe de verde, dar și o insulă care joacă atât rol estetic, cât și practic.

În birou, Roxana își dorește un spațiu multifuncțional: un spațiu pentru citit, un spațiu de lucru, dar și un spațiu în care pot dormi oaspeții. Astfel, din această cameră nu trebuie să lipsească biblioteca, biroul, dar și un pat simplu și comod.

În dormitorul matrimonial este important să includem un pat cât mai mare și foarte confortabil care va asigura un somn odihnitor în fiecare noapte. În acest spațiu, gama Jazz s-ar încadra perfect! Fabricată de noi în România din lemn masiv cu antichizare manuală, ar fi cea mai bună alegere pentru mobilarea întregului spațiu.

De la planificare la realitate: următorii pași

Cu un plan bine definit și o viziune clară, următorii pași ai proiectului sunt deja în desfășurare. Începem cu măsurătorile precise la locație, pentru a ne asigura că fiecare piesă de mobilier se va potrivi perfect în spațiul disponibil. Apoi, urmează proiectările și randările care ne vor ajuta să vizualizăm mobilierul și decorațiunile alese pentru fiecare cameră.

Vom începe cu planificarea bucătăriei, după care ne vom concentra pe restul spațiilor, acordând atenție fiecărui detaliu. În cadrul următoarei întâlniri cu Roxana, vom discuta prima propunere de amenajare, vom stabili ce ne place și ce nu și vom identifica eventuale detalii care trebuie modificate. Vom alege împreună elementele pentru toate zonele, astfel încât să fim 100% siguri că rezultatul final va fi exact așa cum și-a imaginat Roxana.

Povestea unei case care devine ACASĂ

Așa cum am menționat deja, acest proiect este unul cu totul special atât pentru Roxana, cât și pentru părinții ei. Este un mod de a onora munca părinților, de a crea un loc plin de amintiri și de a construi un cămin pentru familia ei.

Așadar, suntem încântați să documentăm acest proces și să împărtășim cu voi cum fiecare element, fiecare alegere, aduce la viață viziunea Roxanei. Stay tuned!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)