Amenajări băi moderne: idei și modele de mobilier pentru un design elegant și practic

Baia este acea cameră în care îți petreci o bună parte a dimineții pentru a te pregăti de o nouă zi și totodată, cea în care închei ziua cu o baie relaxantă și un moment de liniște. Este mai degrabă un mini-spa de care te poți bucura în orice moment, chiar la tine acasă. 

În cazul unei băi amenajate modern, culorile neutre se împletesc cu elementele minimaliste, conturând un ambient plăcut, elegant și extrem de relaxant. Totodată, liniile simple și piesele de mobilier cu un scop bine definit, creează o baie funcțională, o caracteristică de bază a stilului modern. 

Dacă te-ai hotărât să optezi pentru un astfel de decor însă nu știi de unde să începi, atunci acest ghid îți vine în ajutor. Descoperă idei și sfaturi de design interior pentru amenajarea unei băi moderne

Sumar


1. Piese de mobilier simple și minimaliste pentru o baie modernă

Stilul modern combină simplitate și funcționalitate, caracteristici pe care le poți obține prin piese de mobilier și accesorii minimaliste, lipsite de elemente ornamentale, cu suprafețe netede și linii drepte sau organice, inspirate din natură. De asemenea, piesele de mobilier suspendate sunt specifice stilului de design interior, accentuând ideea de spațiu bine organizat. 

2. Mobilier “strălucitor” pentru o baie modernă glamouroasă

Și piesele de mobilier cu fețe lucioase sunt un element distinctiv al unei băi moderne glamouroase. Dacă vrei o cameră plină de lumină, alege ca întregul mobilier să fie dintr-un material cu finisaj lucios, indiferent de culoarea aleasă.

Dacă ideea unor piese de mobilier care strălucesc încontinuu nu te încântă, există și o variantă mai subtilă de a încorpora această caracteristică a stilului modern în amenajarea băii tale: mobilă sau oglinzi cu lumini LED. 

Însă de departe cea mai ușoară, nedemodată și subtilă variantă de a încorpora acest truc specific acetui stil este să alegi o chiuvetă modernă dintr-un material care strălucește ca o bijuterie. Poate fi compozit cu finisaj lucios, ceramică albă ca zăpada sau chiar sticlă.

3. Elemente din lemn pentru un decor rafinat, mai aproape de natură

Lemnul este un material de bază în amenajările în stil modern și te va ajuta să obții o baie primitoare, călduroasă și cu mult bun gust. Alege să dai un plus de rafinament decorului cu mobilier design deosebit din lemn rezistent sau din materiale calitative, care imită lemnul, în nuanțe plăcute de maro. 

În cazul în care optezi pentru astfel de mobilier de baie, poți crea un decor cu adevărat deosebit dacă alegi obiecte sanitare în nuanțe reci sau închise. De exemplu, o chiuvetă modernă închisă la culoare în contrast cu o mască  în tonuri pământii este combinația perfectă pentru o baie modernă și plină de personalitate.

4. Elemente din marmură sau piatră, esențiale unei băi moderne de lux

Marmura și piatra sunt de nelipsit din amenajările interioare în stil modern. Marmura este un finisaj de calitate, extrem de spectaculos, care schimbă întreaga atmosferă dintr-o încăpere, oferind o notă luxuriantă. O poți include în amenajarea unei băi moderne sub forma chiuvetei, a blatului pentru lavoar, a unui perete sau accesorii de baie din marmură sau care imită marmura. 

O altă alternativă demnă de luat în calcul în amenajarea unei băi moderne este cu piatra naturală. Creează un perete doar din piatră naturală sau alege să-ți decorezi baia cu accesorii din piatră ori care replică piatra, cum ar fi etajerele. Pe lângă durabilitate, piatra este recunoscută pentru notele sale elegante și pline de originalitate pe care le oferă oricărei încăperi. 

5.  Cabină de duș de tip walk-in pentru o baie modernă mică, de apartament

Cabina de duș de tipul walk-in este varianta ideală pentru o baie modernă mică, așa cum sunt în majoritatea  apartamentelor. Aceasta nu doar că te ajută să valorifici fiecare centimetru din încăpere, ci este și plăcută din punct de vedere estetic. 

O alegere foarte apreciată în amenajarea unei băi moderne este o cabină de tip walk-in care are cadiță foarte joasă sau scurgere direct în pardosealăcu inserții negre în locul celor clasice din inox. În completarea ei, vino cu o baterie neagră și chiar accesorii de baie în aceeași nuanță.

Iar dacă vrei să te bucuri de facilitățile unui spa, fără a avea o cadă, atunci ia în considerare funcțiile suplimentare de hidromasaj, radio și lumini ambientale. Vei obține o baie modernă și smart, în pas cu tendințele în design interior.

6. Cadă minimalistă pentru baia modernă mare, de la casă

Dacă dispui de o baie spațioasă, atunci o cadă minimalistă este alegerea perfectă pentru designul interior al unei băi moderne. Pe lângă componenta estetică, o cadă îți oferă multe avantaje, cum ar fi multifuncționalitatea și confortul. Te poți bucura de o baie lungă cu spumă și săruri minerale parfumate, iar dacă adaugi un paravan pentru cadă, și de un duș rapid și revigorant. 

O cadă perfect dreptunghiulară este o alegere cu care nu dai greș în amenajarea unei băi moderne, dar de departea cea mai des întâlnită este cada circulară, cu margini rotunjite. Formele „moi” oferă iluzia de spațiu suplimentar, astfel că deși o cadă ocupă mult spațiu, aceastava păstra aparența unei băi aerisite și foarte spațioase.

7. O oglindă mare pentru un spațiu luminos și aerisit

De pe lista de elemente esențiale în amenajarea unei băi moderne nu poate lipsi o oglindă mare, în forme geometrice „perfecte” precum dreptunghi sau cerc. Deoarece reflectă lumina, aceasta îți va oferi iluzia unui spațiu mult mai mare aerisit și luminos, un atu în special dacă nu te bucuri de o baie generoasă. 

Dacă ai o baie mare, poți opta pentru mai multe oglinzi. Pe lângă cea de deasupra chiuvetei, montează o oglindă pe un alt perete sau alege una cu picior. 

8.  Corpuri de iluminat amplasate subtil pentru o baie de lumină

O altă caracteristică esențială a stilului modern este lumina din abundență. Dar dacă nu te numeri printre norocoșii care se bucură de o fereastră în baie, atunci corpurile de iluminat montate strategic sunt asul din mânecă. Sunt de preferat corpurile în forme simple, geometrice sau organice, inspirate din natură; cu aspect metalic sau o culoare mai închisă și mată. 

Pentru lumina ambientală alege spoturi pe care să le montezi de-a lungul tavanului sau o plafonieră mare care să disperseze lumină în toată încăperea. Pentru zona funcțională ai nevoie de lumini puternice pentru a oferi claritate. Montează aplice deasupra sau în partea laterală a oglinzii, în funcție de amplasarea celorlalte corpuri.

9. Accesorii de baie simple, dar de impact

Stilul modern este unu foarte curat și organizat. De aceea este recomandat să păstrezi la vedere doar accesoriile și obiectele pe care le folosești mereu, iar restul să le ascunzi în dulap. Desigur, e important să le alegi cu atenție - accesoriile de baie minimaliste, însă foarte chic sunt varianta perfectă, deoarece sunt atât funcționale, cât și piese de decor.

10. Mix de culori neutre, cheia unui decor elegant

În ceea ce privește cromatica, baia modernă se remarcă prin culori minimaliste, ce transmit simplitate și eleganță. Nuanțe neutre precum bej, crem sau gri se împletesc adesea cu negru și alb, transformând baia într-o încăpere liniștitoare și odihnitoare din punct de vedere vizual. 

În cazul în care alegi o piesă de mobilier ce combină mai mult de două nuanțe, alege finisaje cât mai simple și, de preferat, din aceeași paletă cromatică. Nu aglomera încăperea folosind mai multe culori - două sau trei sunt suficiente. 

11. Pete de culoare cu elemente în nuanțe puternice sau contrastante

Poți amenaja o baie modernă și dacă iubești culoarea. Alege obiecte sanitare  într-o nuanță diferită față de restul pieselor de mobilier sau, dacă nu vrei să te apuci de renovări, optează pentru diferite accesorii de baie în nuanțe puternice. Astfel vei crea o baie modernă colorată. 

Băi moderne negre

Dacă stilul modern clasic și sobru ți se potrivește mult mai bine, atunci optează pentru o baie dominată de culoarea negru. Fie că alegi un perete din marmură neagră, un tapet sau piese de mobilier, important este să creezi un contrast cu alte culori, astfel încât să nu-ți transformi baia într-o cameră întunecoasă. 

O opțiune clasică în designul interior modern este combinația alb-negru. Contrastul dintre cele două culori crează un decor minimalist, „curat” și deosebit de elegant.

Dacă ai o baie mică, este indicat să eviți negrul, deoarece micșorează și mai mult spațiul, dând impresia de cameră închisă, sufocantă. În acest caz, este recomandat să alegi piese de mobilier și obiecte sanitare cu accente negre. Pot fi bateriile, radiatorul, mânerele de la dulapuri, accesoriile de lavoar și nu numai.

Idei pentru băi moderne gri

Dacă vrei o încăpere simplă, în tonuri liniștitoare și ușor de asortat, atunci culoarea gri este alegerea potrivită. Fiind extrem de versatilă, poate fi asortat foarte ușor cu alte nuanțe puternice, cum ar fi galbenul, sau adaptată ca unică culoare în designul unei băi moderne. 

Băi verzi amenajate modern

Dacă îți place natura și vrei să-ți decorezi baia în nuanțe cât mai organice, atunci verdele este alegerea câștigătoare. Indiferent de nuanța de verde pe care o alegi, mai închisă sau deschisă, creează un contrast cu o altă piesă în nuanțe de maro sau gri. 

Astfel, baia ta se va transforma într-un mic colț de natură, în care te poți relaxa după o zi obositoare. Nu uita să incluzi și o plantă pentru o atmosferă autentică. Există plante care nu au nevoie de foarte multă lumină, iar dacă nu te încântă ideea de a o îngriji constant, alege o plantă artificială.

Idei de design interior pentru o baie modernă albastră

O culoare extrem de potrivită pentru baie, datorită valențelor marine, ce te poartă într-o călătorie imaginară direct pe malul mării este albastrul. Puternică, dar liniștitoare, această culoare poate fi integrată armonios atât în piese de mobilier, dar și în elemente de decor. 

Cum amenajezi modele de băi moderne roșii

O culoare îndrăzneață și vibrantă, care va oferi un plus de energie întregului design din baia ta este roșu. Dacă nu vrei să inserezi atât de mult roșu, cum ar fi un perete întreg vopsit doar în această culoare, atunci alege câteva elemente cheie care să aibă această culoare vibrantă. De exemplu cada sau chiuveta sunt suficiente pentru a insera un strop de culoare într-o baie modernă.

Amenajarea unei băi moderne roz

Dacă preferi culori deschise, prietenoase, atunci rozul pastel este o culoare ce-ți va încânta privirea. Pe lângă rafinament, rozul este o culoare ce emană căldură și veselie, dând un aspect tineresc băii tale moderne. 

Într-o baie cu design modern, rozul merge extrem de bine cu mobilier alb sau de culoarea lemnului natur, dar și cu marmură sau piatră. Dacă ideea unor corpuri de mobilă ori obiecte sanitare roz este prea mult, poți obține aceași estetică și cu accesorii în această nuanță, de la săpunieră sau suport de periuțe la un covoraș de baie îndrăzneț ori prosoape.

Mobilă fabricată în România pentru o baie modernă premium 

Baia este mai mult decât o simplă încăpere din locuința ta, ci mai degrabă un adevărat sanctuar de relaxare și înfrumusețare, care contribuie în mod direct la starea ta generală de bine. De aceea, întregul design trebuie să se muleze pe stilul tău de viață și preferințele estetice, iar calitatea este elementul ce le împletește perfect. 

Dacă îți dorești să te bucuri de o baie definită de stil și mult bun gust, alege mobilier de baie modern cu un design unic și de o calitate pe măsură! Mai mult de două treimi din mobilierul Mobexpert este produs în propriile fabrici pentru a ne asigura că obținem standardele și prețurile optime pentru tine.

În cazul în care  nu ai un buget bine definit pentru procesul de (re)amenajarea băii, am făcut noi pentru tine câteva estimări despre cât costă să mobilezi apartamentul sau casa. În plus, te poți folosi și de calculatorul de buget care oferă prețuri concrete din piață, dar și recomandări de mobilier care se pliază pe buzunarul tău. 

calculator mobila

 

În plus, dacă o baie amenajată în stil modern îți surâde, însă n-ai idee ce piese se potrivesc cel mai bine sau cu ce să începi, de design interior îți vine în ajutor. Programează o întâlnire online gratuită cu un designer de interior  Mobexpert pentru a-ți transforma ideile în planuri concrete și baia într-o adevărată oază de confort și relaxare.

servicii design interior

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)