#OameniiMobexpert – Mihai, 15 ani în Mobexpert

Mihai Gușoiu, Digital Content Manager

Credem că oamenii din spatele unui brand sunt cei care dau viață acestuia. Așadar, deschidem o nouă serie de articole, #OameniiMobexpert, prin care dorim să vă facem cunoștință cu oamenii care se află în spatele Mobexpert, cei care vă ajută să vă mobilați casele pe gustul vostru.

Prima persoană pe care dorim să v-o prezentăm este Mihai Gușoiu, Digital Content Manager în cadrul Mobexpert. Mihai are 38 de ani și este de 15 ani alături de noi. Îi plac bicicletele vintage, este atent la detalii și este pasionat de fotografie și pescuit.

  • Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cine este Mihai Gușoiu, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Înainte de a mă angaja la Mobexpert, mai precis chiar după terminarea studiilor, am lucrat în cadrul unei companii italiene producătoare de mobilă de birou. Aici am aprofundat cunoștințele de bază pe care le-am dobândit de-a lungul facultății și tot aici am prins gustul acestei nișe, mobilierul de birou. A fost și o provocare pentru că acest segment specific de mobilă, cum este acesta de birou, poate deveni anost dacă nu știi să vezi frumusețea din el și faptul că noi ne petrecem majoritatea timpului într-o săptămână la birou.

  • De cât timp lucrezi pentru Mobexpert?

Lucrez în cadrul Mobexpert de peste 15 ani. Știu, sunt mulți ani, dar în continuare cred ca am făcut o alegere bună. Am început tot cu mobilierul de birou, mi-a rămas în suflet cumva și timp de 3 ani am condus echipa de arhitecți care se ocupa de amenajarea spațiilor de birouri. Era o colaborare intensă între Mobexpert și zona de Real Estate pentru a furniza potențialilor clienți varianta de design interior pe care și-o doreau. Marea provocare venea cu obiectivul proiectului, ”mobilierul trebuie să se potrivească cu ADN-ul brand-ului” și, în același timp, ”mobilierul trebuie să intre în spațiul respectiv”, cu mențiunea că spațiul respectiv nu poate fi modificat și ce găsești acolo este bun de utilizat. Ulterior, am coordonat divizia premium a Mobexpert în ceea ce privește mobilierul pentru birou, respectiv Premio Office.

Între 2010 și 2015 am fost Product Manager pentru Mobexpert Office. Asta a fost una din perioadele mele favorite din carieră, am reușit să îmbin pasiunea pentru arhitectură cu experiența pe care o acumulasem până la momentul respectiv. A fost o provocare din care am învățat multe lucruri. Am călătorit mult pe la târgurile de mobilier din străinătate de unde trebuia să vin extrem de pregătit și cu toate informațiile structurate, ideile se transformau rapid în acțiuni și acțiunile se vedeau imediat în rezultate. Aveam întotdeauna un obiectiv de business clar pe care trebuie să îl îndeplinesc așa cum știu mai bine. În 2013 am lansat site-ul office.mobexpert.ro, iar acest moment din cariera mea mi-a confirmat că zona de digital este ceea ce îmi place. M-am orientat către online, mi-a plăcut și s-a văzut prin rezultate.

Am avut rezultate bune care s-au văzut la nivel macro, așa că în 2015 am preluat și site-ul mobexpert.ro. Aici provocarea a fost și mai mare, am construit o echipă, am lucrat intens, ne-am dezvoltat și în prezent coordonez departamentul de conținut digital.

  • Ce te-a determinat să rămâi alături de compania Mobexpert timp îndelungat?

Sunt totuși peste 15 ani și ceea ce pot spune cu mâna pe inima este că Mobexpert e o companie de top, într-o continuă evoluție. Schimbarea constantă, dinamismul, orientarea companiei către nou și, mai ales în ultima vreme, către tehnologie mi-au plăcut și îmi plac în continuare.

De asemenea, este o companie cu greutate, care îți oferă stabilitate și suport constant atunci când vine vorba de evoluția profesională. Mă bucur că am ocazia să lucrez într-un mediu într-o continuă schimbare, cred că de fapt acesta este și secretul acestui business.

  • Care au fost provocările pe care le-ai întâmpinat de-a lungul carierei?

În primul rând, eu nu văd provocarea ca pe ceva cu o conotație negativă. Îmi plac provocările, cred că de asta am și rămas atât timp în aceeași companie, și asta e o provocare. Mă stârnesc provocările în sensul „să vad, pot face și asta?”. Iar de-a lungul carierei mele în Mobexpert am făcut de toate, de la manipulat marfă, dat cu trafaletul în showroom, montat mobilier până la semnat contracte, aprobat bugete.

  • Care este proiectul de care ești foarte mândru, de care îți aduci aminte cu cel mai mare drag?

Sunt 2 proiecte pe care le port în suflet. Primul este proiectarea și amenajarea showroom-ului Mobexpert Office din magazinul Mobexpert Băneasa, iar cel de-al doilea este www.office.mobexpert.ro. Acestea cred că au fost, de fapt, cele mai mari provocări și de aceea le percep ca fiind cele mai frumoase, au fost grele, dar cu rezultate bune.

  • Cum decurge în prezent o zi obișnuită din activitatea ta, atât în mediul online, cât și „offline”?

Împart ziua între departamentul online și studioul foto. O zi pentru mine înseamnă 10.000 de pași, timp petrecut în magazin, alegând produse pentru a fi fotografiate, apoi documentate și apoi utilizate pentru diverse campanii punctuale. Atunci când sunt în magazin sau în studioul foto trimit o poză cu ce urmează să fotografiem pentru a primi feedback și de la colegii mei din birou sau răspund la email. Astfel, reușesc cumva să termin și bateria telefonului până seara și să îmi ating și goal-ul zilnic de pași, deci, zic eu, îmbin cu succes online-ul și offline-ul.

  • Anul acesta compania Mobexpert sărbătorește 25 de ani. Cum vezi tu Mobexpert peste încă 25 ani?

Mult mai prezentă în online și tot Trend setter.

  • În opinia ta, ce obiceiuri te conduc către succes?

Consecvența și seriozitatea. Este important să fii interesat și mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul tău de activitate și poate puțin înaintea celorlalți. Iar asta se întâmplă doar dacă ești pasionat cu adevărat de ceea ce faci.

  • Ce recomandări ai pentru cei aflați la început de carieră?

Să fie serioși și să aibă răbdare. Să se autoevalueze corect pentru a nu se dezamăgi și să își dea seama că performanța vine în urma unui efort constant: cu cât ești mai tânăr, cu atât trebuie să muncești mai mult dacă îți dorești să ajungi cu adevărat performant în ceea ce faci.

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)