#OameniiMobexpert - Cristina: „Fii consecvent, iar succesul va veni de la sine.”

Cristina Ene, Designer Magazin

Pentru că oamenii din spatele unui brand sunt cei care îi dau viață, vă facem cunoștință cu colega noastră Cristina Ene, Designer Magazin.

  • Vrem să aflăm mai multe lucruri despre tine. Cum este Cristina Ene, ce a făcut înainte să lucreze în cadrul companiei Mobexpert?

Sunt o fire dinamică și creativă, cu o personalitate puternică, dar echilibrată. Înainte de Mobexpert, am terminat Academia de Studii Economice din București, Relații Economice Internaționale, dar și facultatea de Management Hotelier din Elveția, urmând o practică de șase luni ca merchandiser în America, unde mi s-a oferit oportunitatea după puțin timp de a coordona o echipă. O experiență unică, unde am învățat foarte multe lucruri despe domeniul vânzărilor.

  • De unde provine această pasiune pentru design interior?

Am avut această pasiune pentru design încă din perioada adolescenței, deoarce am crescut cu Mobexpert. Am iubit întotdeauna culorile, mi-a plăcut să pictez, să schițez și am decis să fac Liceul de Artă Dinu Lipatti, specializare Arhitectură, urmând apoi cursuri intense de specialiate în designul interior.

  • Cum caracterizezi stilul tău creativ? Si care este stilul tău de design preferat?

Nu aș putea caracteriza stilul meu creativ, doarece el ține de imaginație și diversitate; pot spune că accept noul și nu mă sperii de necunoscut. În ceea ce privește stilul în desingul interior, preferatele mele sunt stilul clasic și cel contemporan.

  • De unde te inspiri? Care sunt sursele tale de inspirație și cum le aplici în magazinele Mobexpert?

Inspirația mea vine din absolut tot ceea ce ma înconjoară. De asemenea, îmi place să mă inspir din creațiile marilor designeri de interior, dar mai ales de la marile târguri organizate la Frankfurt și Milano. La aceste târguri particip împreună cu echipa Mobexpert, unde am învățat că fiecare produs poate avea o poveste, o poveste care poate fi spusă clienților, indiferent că vorbim de un set de veselă sau piese de mobilier, iar finalul acestei povești reprezintă partea mea favorită dintr-o amenajare.

  • Cum decurge colaborarea ta cu un client? Cum îți dai seama ce își dorește, ce i se potrivește?

Regula de aur: să ascultăm și să înțelegem ce își dorește clientul, astfel putem să-i oferim cea mai bună soluție.

  • Care au fost cele mai frecvente solicitări în legătură cu amenajarea unei locuințe?

Cele mai frecvente solicitări sunt combinațiile de culori între piesele de mobilier și pereții locuinței și între piesele de mobilier și decorațiunile de perete.

  • Ce înseamnă să ai o casă frumoasă?

O casă frumoasă este felul prin care ne putem arăta personalitatea, dar și felul în care ne aducem o contribuție reală, palpabilă, vizibilă la frumusețea în care trăim. Dacă ceea ce lăsăm în urma noastră este casa, atunci ea merită să fie frumoasă pentru că este o oglindă a noastră și a familiei noastre. La interior merită să o amenajăm frumos pentru sufletul nostru și pentru sufletul copiilor noștri.

  • Care este cea mai frumoasa experiență de când ești designer? Dar cel mai important proiect?

Cea mai frumoasă experiență este Mobexpert. Aici am învățat un lucru foarte important – trebuie să iubești tot ce ține de interiorul unei case pentru a putea realiza cea mai frumoasă poveste. Cele mai importante proiecte au fost tot în cadrul Mobexpert, implicarea mea în amenajarea magazinelor din Constanța, Pipera, Militari și Pitești.

  • Așa cum știm cu toții, de la începutul lunii martie, lucrurile s-au schimbat pentru toată lumea. Pentru tine cum s-au schimbat?

La începutul acestei perioade am realizat cât de mult imi lipsește ceea ce fac și cât de mult iubesc de fapt această meserie. Din fericire, nu am stat foarte mult acasă pentru că m-am implicat în renovarea magazinului Pipera în toată acea perioadă, astfel că pentru mine lucrurile au reintrat în normal.

  • Ce crezi că urmează după această perioadă?

Nu cred că stie cineva răspunsul, dar cred că ar trebui să rămânem pozitivi.

  • Transmite cititorilor noștri un sfat de care să țină cont atunci când își amenajează casa.

Sfatul meu pentru ei este să își amenajeze casele așa cum le-au visat, fără să se grăbească și să nu facă niciun fel de rabat.

  • Ce sfat ai pentru generația tânără? Ținând cont mai ales de această perioadă, ce ar putea să facă pentru joburile în care sunt deja sau pentru care se pregătesc.

Sfatul meu pentru generația tânără este unul simplu: iubește ceea ce faci și succesul vine de la sine!

Dacă ai ajuns până aici înseamnă că ți-a plăcut :)